Pagina 1 din 1

Pappardelle carbonara

Scris: 07/02/2017 07:32
de d_dana_a
Ingrediente:
500 gr paste pappardelle
300 gr muschiulet porc
400 ml smantana
200 gr parmezan
100gr cascaval
4 galbenusuri
2 linguri unt
5 catei usturoi
sare si piper dupa gust
Ingredientele pot fi injumatatite!!!
Mod preparare:
Muschiuletul se taie cubulete si se caleste in unt.Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj(se pune apa la fiert cu putina vegeta si ulei,iar cand incepe sa fiarba se adauga pastele ,se lasa sa fiarba dupa gustul fiecaruia).
Cand muschiuletul s-a calit putin se adauga 3 catei de usturoiul zdrobiti si se mai lasa pe foc pana la rumenire.
Intre timp amestecam smantana,galbenusurile si ceilalti catei de usturoi zdrobiti.Compozitia obtinuta se pune peste muschiulet,dupa ce am amestecat-o bine se adauga parmezanul si se lasa pe foc pana la topire.Se condimenteaza bine cu sare si piper si se pune peste pastele scurse bine.Atentie :Dupa ce am fiert pastele le punem intr-o sita si le trecem printr-un jet de apa rece sa nu se lipeasca!!!
Se servesc calde cu cascaval presarat pe deasupra.

Pofta buna!!!