Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen, la cuptor

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen, la cuptor

Mesajde lucia_bp » 06/12/2016 04:23

Taietei cu varza dulce ?
Da, azi va propun o altfel de reteta care nu are decat tangential legatura cu ceea ce stiam din farfuriile copilariei.
Sper ca tentatia sa fie mare si sa va incite sa o incercati.
Eu va spun doar ce am obtinut, adica rezultatul…hhhmmmm…ademenitor, gustos, fierbinte, cremos, acel comfort food sau mancare de alint care sa iti faca bine cand ti-e pofta de ceva bun.
Adica, de la “acei taietei cu varza” la cei care au stil…care pot arata rumeni in obraji…ca un sufleu sau o budinca…si asta, daca tii cont de trei ingrediente esentiale: paste bune, cascaval bun si de calitate si sa nu omiti condimentele.
Combinatia dintre ingredientele folosite este magistrala…sau incredibila…sau uluitoare…Poti sa-i spui cum vrei. Iar preparatul…yamy- yammmy… merge perfect cu un pahar de vin rosu!


Ingrediente

-250 g taitei lati/papardele
-sare
-piper, proaspat macinat
-800 g varza alba, proaspata
-1 ceapa, tocata
-2 linguri unt
-2 lingurite zahar
-4 linguri otet
-150 g bacon/sunca sau carne de pui ori curcan, taiata cubulete
-2 varfuri de cutit chimen macinat sau dupa gust
-2 varfuri de cutit coriandru macinat sau dupa gust
-200 g smantana
-1 lingura amidon
-200 ml lapte
-2 oua
-nucsoara rasa
-piper de Cayenne
-200 g Emmentaler, ras

Preparare

Tocati varza si separat ceapa, iar baconul/sunca sau carne de pui ori curcan, taiati-le cubulete.
Fierbeti pastele in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurgeti. Ungeti cu unt, inclusiv peretii laterali ai unui vas termorezistent, presarati cu cascaval ras si lasati in asteptare.
Caliti in untul incins cubuletele de bacon/sunca pana sunt aramii sau daca folositi carne pana isi schimba culoarea si incepe sa se rumeneasca usor.
Scoateti intr-un vas si in grasimea ramasa caliti ceapa tocata.
Adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza, amestecand des.
Stingeti cu otet si dati in clocot.
Adaugati varza tocata si caliti 10 min.
Puneti bucatelele de bacon/sunca/carne si pastele fierte si scurse.
Condimentati cu sare, piper, chimen, coriandru si lasati inca cateva minute pe foc ca sa se combine aromele, amestecand. Dati deoparte si lasati la racit.
Intre timp, bateti albusurile spuma tare.
Amestecati-le cu compozitia de varza si taietei, turnati in vasul termorezistent, nivelati, apoi presarati cu ½ din cantitatea de cascaval ras.
Separat, amestecati bine galbenusurile cu amidonul, smantana, laptele, condimentati cu sare, piper de Cayenne si nucsoara si repartizati uniform peste compozitia de paste si varza.
Presarati cu restul de Emmentaler ras.
Acoperiti cu un capac/folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit pentru cca 30 min, la 190 grade.
Scoateti capacul/folia, ridicati temperatura la 210 grade si coaceti inca 15 min.

Lasati sa se racoreasca 5 min, apoi serviti cat este cald.
Fişiere ataşate
CIMG4874.jpg
CIMG4874.jpg (573.56 KiB) Vizualizat de 702 ori
CIMG4875.jpg
CIMG4875.jpg (652.68 KiB) Vizualizat de 702 ori
CIMG4876.jpg
CIMG4876.jpg (486.09 KiB) Vizualizat de 702 ori
C1-Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen.jpg
C1-Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen.jpg (162.32 KiB) Vizualizat de 702 ori
C2-Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen.jpg
C2-Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen.jpg (246.78 KiB) Vizualizat de 702 ori
C3-Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen.jpg
C3-Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen.jpg (289.94 KiB) Vizualizat de 702 ori
C4- Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen.jpg
C4- Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen.jpg (233.91 KiB) Vizualizat de 702 ori
CIMG4877.jpg
CIMG4877.jpg (586.27 KiB) Vizualizat de 702 ori
CIMG4878.jpg
CIMG4878.jpg (618.07 KiB) Vizualizat de 702 ori
C5- Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen.jpg
C5- Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen.jpg (192.57 KiB) Vizualizat de 702 ori
CIMG4879.jpg
CIMG4879.jpg (633.89 KiB) Vizualizat de 702 ori
CIMG4880.jpg
CIMG4880.jpg (641.32 KiB) Vizualizat de 702 ori
CIMG4881.jpg
CIMG4881.jpg (586.18 KiB) Vizualizat de 702 ori
CIMG4882.jpg
CIMG4882.jpg (594.11 KiB) Vizualizat de 702 ori
CIMG4883.jpg
CIMG4883.jpg (633.86 KiB) Vizualizat de 702 ori
CIMG4884.jpg
CIMG4884.jpg (553.99 KiB) Vizualizat de 702 ori
CIMG4885.jpg
CIMG4885.jpg (585.16 KiB) Vizualizat de 702 ori
CIMG4886.jpg
CIMG4886.jpg (529.81 KiB) Vizualizat de 702 ori
CIMG4887.jpg
CIMG4887.jpg (633.74 KiB) Vizualizat de 702 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori