Pagina 4 din 6

Scris: 31/01/2008 03:54
de Leila
:? da soothe , eu am zis de faza cu emigratul sub forma de gluma

Cu multa stima . Leila

Scris: 31/01/2008 04:22
de Talida
Mai mai....am citit si doar atata spun despre posturile anterioare...

Acum referitor la tema eu zic ca friptura ar fi super, desi sunt o sustinatoare acerba a ideii de mancare din zona in care locuim (nu de unde venim sau vrem sa mergem, ci din zona in care traim azi).

Astept votarea si vedem ce va fi. Oricum participarea nu e obligatorie, iar daca tema nu ne place putem astepta pana luna viitoare :)

Scris: 31/01/2008 05:06
de vero
Si mie imi convine friptura.....e cel mai simplu de facut!
Talida, imi convine sigur...si am sa fac tot posibilul sa particip! :)

Scris: 31/01/2008 06:29
de soothe
Szamcsek scrie:Si mie imi convine friptura.....e cel mai simplu de facut!
Talida, imi convine sigur...si am sa fac tot posibilul sa particip! :)


Sunt de acord ca friptura este foarte simplu de facut. As nuanta putin si as spune ca ar fi important de stiut ce facem si de ce facem friptura cu pricina, ce importanta au diferitele ingrediente, de ce le folosim pe ele si nu altele, ce valoare au pentru organism, valoare nutritiva, energetica, etc. etc fiecare cat si cum stie si se pricepe.. Adica sa invatam fiecare cate ceva din concursurile acestea, pentru ca suntem ceea ce mancam la urma urmelor.

Chiar daca luam reteta de undeva si o modificam, sa stim de ce facem respectivele modificari. Un gust mai "bun" sau "interesant" nu este intotdeauna un raspuns.

Spun toate acestea, pentru ca participand la forumul RC este bine sa invatam unii de la altii cat si cum putem mai mult. Dupa parerea mea, in afara de aspect si de munca in sine o mancare trebuie apreciata (critic) referitor si la ce aduce ea organismului... O mancare ar trebui sa fie un balsam sau un tonic intr-un echilibru cat mai prietenos pentru "consumator".

Ma-ntorc si zic: e usor sa pui o bucata de carne la cuptor, dar......

Scris: 31/01/2008 07:10
de vero
Pai da, asta ziceam eu pe prima pagina, sa se spuna exact felul de mancare.....daca s-a zis friptura, eu inteleg orice....
Daca se specifica cum anume sa fie friptura sa sunt n-pe mii de metode de a face or friptura.
Este foarte important felul cum este facuta friptura.
Sustin in continuare ca pentru mine este tot mai usor de facut friptura decat alte feluri de mancare, indiferent cum se prepara friptura, spun asta din experienta...la o adica pui pe carne ce vrei sa pui,indiferent cat e de sanatoasa sau nesanatoasa, apoi pui in tava ce vrei sa pui pe lanag carne, bagi la cuptor si gata....
si daca am zis ca mi-e usor de facut friptura asta nu ca pur si simplu o arunc asa in cuptor

Scris: 31/01/2008 08:59
de roxanavmv
O sa sar peste o pagina sau doua, ca sa nu-i dau de munca lui Adi, ( sa nu-mi aud vorbe de la Cris acum :roll: :P ) si vreau sa zic numai ca ideea cu reteta traditional e de fapt a Iuliei ( alexia) de luna trecuta, cand am votata si a iesit pe locul doi, si mi-a parut tare rau, stiu de cate ori a fost deja propusa, si de fiecare data a ajuns pe locl doi, de aceea am crezut ca i-a venit timpul si am readus-o in discutie.
Eu una nu prefer ideea de masa intreaga de Sf. Valentin sau de un desert mai special dintr-un motiv mai putin demn - DE LENE. Nu mi-e rusine sa recunosc, dar Sf. Valentin cade in timpul saptamanii si programul meu e destul de incarcat dupa-amiezele, ajung prea tarziu acasa, clara are multe lectii, scuzele continua, asa ca am gasit propunerea alternativa, din motive subiective. Asta nu inseamna si ca trebuie aleasa, si dca da, dupa cum am scirs mai sus, nu ca ar fi vorba de merite, dar ii apartine Iuliei si cred ca este o idee buna.
Despre fripturi, o sa alegem o carne anume sau dam frau liber?
Dane, cand am citit postul tau de mai sus, mi-am dat seama ca ma bucur ca esti din nou asa activ, si asta o sa fie educativ pt. mine, o sa mai si citesc si invat despre ce mananc, poate asa schimb si felul in care si ce mananc. Multam fain :flower:
P.S. nu pot sa trec asa simplu peste paginile de dinainte oricat as vrea, asa ca un rand numai: Vero, sunt convinsa ca te aprecieaza fetele de aici, e imposibil sa nu, cand vezi ce iese din mainile tale :peace: Eu una nu contenesc sa ma minunez la torturile tale si sa-mi doresc sa am timpul si energia sa le incerc si sa sper sa iasa la fel =D>

Scris: 31/01/2008 10:25
de adi
Deci ramanem cu doua teme pana acuma: friptura si reteta traditionala :)

Tare mi-e ca iar pierde reteta traditionala :P Dar mai vedem - daca nu mai sunt alte propuneri atunci punem si o mica votare intre ele nu? :hug:

Scris: 31/01/2008 10:56
de Leila
Cu tot respectul . Adi pana in 12 februarie mai e mult. De ce sa ne grabim cu votul ? Poate mai vine cineva cu o alta idee. Lasa sa se mai discute macar pana pe 8 februarie.

Ce parere aveti ?

Scris: 01/02/2008 01:36
de soothe
Poate ar trebui un calendar precis si care sa fie acelasi in fiecare luna. De pilda:
1- se primesc propuneri si se discuta pana pe 1 ale lunii;
2- se voteaza pana pe 7 (de exemplu);
3- se primesc retete + poze pana pe 23;
4- se voteaza castigatorul pana la ora 24 a ultimei zile a lunii respective.

E clar ca ceapa, are concurentuul timp sa se documenteze, sa faca respectiva mancare.. sa o refaca daca este nevoie.. si sa foloseasca timpul pentru concurs. Altfel, pentru concursul in sine raman numai cateva zile.

Cu respect!

Scris: 01/02/2008 10:56
de adi
Pai de saptamana asta revenim la programul normal din regulament.
Deci pana pe 10 alegem tema - fie ca votam fie ca nu. Mai las pana luni poate mai apare vreo propunere noua si luni pun un mic chestionar pana a pe 10 Feb ;) :hug: