Pagina 1 din 1

Supa de rosii cu ciuperci uscate

Scris: 02/04/2019 01:49
de panacris
• roșii întregi în sos de la Sun Food, 1 conservă,
• bulion 300 ml,
• ceapă galbenă 1 bucată,
• morcov 1 bucată,
• pătrunjel rădăcină 1 bucată,
• păstârnac 1/2 bucată,
• gulie albă 1/2 bucată,
• țelină rădăcină o felie mărinimoasă,
• ardei kapia 1 bucată,
• ulei extravirgin de măsline,
• sare iodată,
• piper proaspăt măcinat,
• foaie de dafin,
• frunze de leuștean congelate 1 linguriță,
• mix de ciuperci uscate din gama Delluxe de la LIDL
Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă foarte mărunt, m-am ajutat cu răzătoarea Moulinex. Ceapa se pune la călit in ulei și puțină apă, se adaugă rădăcinoasele tocate julien, ardeiul bucățele, roșiile din conservă tocate mărunt, se asezonează de sare, piper foaie de dafin, se completează cu apă și se lasă la fiert cca. 30 de minute la foc mic, neacoperit.
După ce s-au combinat gusturile, se adaugă bulionul, se adaugă frunzele mărunțite de leuștean, apoi se amesteca ușor cca. 15 de minute la foc mic, neacoperit.
Între timp se pun ciupercile uscate la hidratat în apă clocotită, conform instrucțiunilor cca. 40 de minute.
După ce s-au hidratat, se mărunțesc după caz, apoi se adaugă în supa de roșii și se mai lasă la fiert la foc mic cca. 15 minute.
Se servește fierbinte presarată cu verdeață, fără niciun pic de pâine.
Spor și poftă bună!