Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

rocsi
Incepator
Mesaje: 156
Membru din: 03/10/2015 09:41

Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Mesajde rocsi » 23/01/2017 08:01

sare
Pentru tocana:
600 gr spata de porc
1 borcan mic de ciuperci taiate
60 gr bacon
1 ceapa
1 ceapa verde
1 ardei mic kapia
1 morcov
1 lingura pasta de tomate
piper
2 linguri ulei
3 crengute patrunjel verde
Pentru piure:
6 cartofi potriviti
1 morcov mic
1 lingura unt
2-3 linguri smantana
sare
3 linguri fulgi de parmezan
unt pentru uns vasul
Tocana:
Carnea o spalam, o stergem cu un prosop si o taiem bucati potrivite.
Ciupercile le spalam si le punem la scurs.
Baconul il maruntim.
Ceapa o curatam si o tocam marunt, ceapa verde o taiem rondele.
Ardeiul kapia il curatam de cotor si seminte, il taiem cubulete.
Morcovul il decojim, il taiem bucatele.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem carnea, o rumenim usor pe toate partile.
Adaugam ciupercile, la innabusim 1-2 minute, apoi punem ceapa, ardeiul, kapia si ceapa verde.
Amestecam totul, punem o cana si jumatate cu apa si lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a scazut pe jumatate lichidul, incorporam baconul si pasta de tomate.
Dam gust cu sare si piper.
Mai lasam pe foc 1-2 minute, apoi dam tocana deoparte.
Tocam patrunjelul verde marunt, il adaugam peste si amestecam.
Cat timp tocana scade, punem si piureul la foc:
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.
Morcovul il decojim si il taiem rondele mici.
Intr-o cratita punem cartofii si morcovul, ii acoperim cu apa.
Ii punem pe foc si cand incep sa fiarba, punem putina sare.
Ii incercam si cand sunt fierti, ii tragem de pe foc si scurgem apa.
Punem untul, smantana si ii zdrobim pana obtinem un piure, dar nu foarte fin.
Adaugam 2 linguri fulgi de parmenzan, amestecam. Gustam sa vedem daca mai are nevoie de sare.
Ungem un vas termorezistent cu unt, rasturnam tocana.
Punem piureul cu lingura, usor si il nivelam.
Ii facem cateva dungi cu o furculita, iar deasupra presaram lingura de fulgi de parmezan ramasa.
Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Cand este gata, scoatem preparatul din cuptor si il lasam putin sa se racoreasca.
Servim calda, fie simpla, fie cu muraturi. Noi am ales sa o servim cu o salata de varza murata...Mmmm, grozava!
Sa aveti pofta!
Fişiere ataşate
tocana15-294-15.jpg
tocana15-294-15.jpg (759.43 KiB) Vizualizat de 798 ori
tocana14-283-14.jpg
tocana14-283-14.jpg (871.96 KiB) Vizualizat de 798 ori
tocana10-224-10.jpg
tocana10-224-10.jpg (683.75 KiB) Vizualizat de 798 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori