Pagina 1 din 2

Lichior de oua

Scris: 29/06/2005 08:25
de andrei
Zilele trecue discutam despre aceasta bautura care am inteles ca ar fi chiar foarte buna si se serveste de Craciun.
Stie cineva ceva despre ea?

Scris: 29/06/2005 12:30
de adi
Pai cam asta e reteta:

Ingrediente:
10 oua, 100 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 250 ml rom alb, 2 linguri de lapte condensat

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun toate galbenusurile intr-un castron mare. Doua dintre albusuri se amesteca cu zahar si cu zahar vanilat, folosind mixerul, timp de 12 minute (celelalte albusuri se pot folosi la altceva). Se adauga putin cate putin romul si laptele condensat, amestecand mereu. Se adauga compoztia la galbenusuri, se amesteca pana devine o crema. Se amesteca pana se racesc, putandu-se adauga cateva cubulete de gheata.


Referinta PHG.ro

Scris: 01/07/2005 11:27
de Adrian P.
Eu l-am facut cu alcool dublu rafinat si exact aceleasi ingrediente. A iesit cam tare initial dar l-am combinat cu mai mult lapte condensat si a iesit bine. Oricum, fiecare cu gustul lui.

Cert e ca e o bautura interesanta si deosebita pentru sarbatori.
Din " traditia americana " :D

Scris: 12/07/2005 08:52
de andrei
Am sa incerc si eu tot cu dublu rafinat.
E buna si " traditia americana " la ceva :)

Scris: 14/12/2005 01:58
de MIHHA
si u am baut mai de mult, undeva prin Brasov la niste cunostinte si a fost f bun.
poate ii sun sa-mi dea reteta si v-o spun si voua

Scris: 14/12/2005 04:09
de andrei
Sa-mi scrii daca e buna reteta lui Adi. Mersi.

Scris: 18/12/2005 01:24
de MucCelMic
Buna ziua, Bucatari!:)
Iata o reteta de lichior de oua ( egg nogg) pe care am furat-o de la niste prieteni americani. Iese minunat. Abia astept s-o fac de Craciun:) Spor!

INGREDIENTE:

# 12 oua, separati albusul de galbenus
# 1 1/2 cani de zahar ( eu folosesc zahar brun)
# 1 litru de lapte nedegresat( E Craciunul, deh..pacatuim)
# 1 1/2 litrii de (ei ii zic Heavy Cream) eu folosesc de la Hulala pachetul de frisca- il pun nebatut...dar daca vreti ca lichiorul sa fie mai "solid" puteti sa bateti frisca
# 3 cani de bourbon ( poate fi si whiskey)
# 1/2 cana de rom ( nu, nu esenta)
# 2 cani coniac
# 1 kg inghetata de vanilie
# Nucsoara proaspat rasa sau scortisoara dupa gust

PREPARARE:

1. Intr-un bol mare bateti galbenusurile bine; treptat adaugati zaharul; Bateti cu telul batet (1 litru)i frisca hulala si amestecati apoi cu laptele; adaugati burbonul, romul si coniacul amestecand in continuare.

2. Chiar inainte de a servi lichiorul bateti albusurile pana se intaresc adaugand putin zahar pt a le induci; adaugati compozitia licghiorului pregatit anterior; bateti jumatatea de kg de frisca ramasa si adaugati-o si pe aceea; la final adaugati si inghetata pana se incorporeaza

3. Presarati nucsoara sau scortisoara.

Scris: 19/12/2005 08:06
de miha1950
Va trimit si eu reteta mea ( de fapt a mamei mele) :
Se bat cu mixerul 8 galbenusuri cu 600 g zahar.Se toarna treptat 1 l lapte si se continua amestecatul pe baia de abur, pana se obtine o crema de consistenta smantanei. Se pun 3 plicuri de zahar vanilat,iar cand se raceste se combina cu 1/2 l alcool rafinat..
Ce succes avea in studentie...

Scris: 14/04/2006 09:41
de MIHHA
poate va mai intereseaza, am gasit reteta intr-o revista:

Durata:o ora Ingrediente: 10 oua, 100 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 250 ml rom alb, 2 linguri de lapte condensat
Mod de preparare: Se separa galbenusurile de albusuri si se pun toate galbenusurile intr-un castron mare. Doua dintre albusuri se amesteca apoi cu zahar si cu zahar vanilat, folosind mixerul, timp de 12-15 minute (celelalte albusuri se pot folosi la altceva). Se adauga putin cate putin romul si laptele condensat, amestecand mereu. Se adauga compozitia la galbenusuri si se amesteca pana devine o crema. Dupa ce se racesc, putem pune cateva cubulete de gheata.
Lichiorul tine astfel circa 8 saptamani.

Scris: 14/04/2006 05:45
de angelique
mihha,e identica reteta ta cu cea postata de adi ,al 2-lea post!