Lichior de oua

Cunoasteti retete de bauturi, de cocktail-uri sau alte amestecuri care garanteaza succesul unei petreceri? Postati-le aici pentru cei mai putin cunoscatori, dar la fel de petrecareti.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Lichior de oua

Mesajde andrei » 29/06/2005 08:25

Zilele trecue discutam despre aceasta bautura care am inteles ca ar fi chiar foarte buna si se serveste de Craciun.
Stie cineva ceva despre ea?

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 29/06/2005 12:30

Pai cam asta e reteta:

Ingrediente:
10 oua, 100 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 250 ml rom alb, 2 linguri de lapte condensat

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun toate galbenusurile intr-un castron mare. Doua dintre albusuri se amesteca cu zahar si cu zahar vanilat, folosind mixerul, timp de 12 minute (celelalte albusuri se pot folosi la altceva). Se adauga putin cate putin romul si laptele condensat, amestecand mereu. Se adauga compoztia la galbenusuri, se amesteca pana devine o crema. Se amesteca pana se racesc, putandu-se adauga cateva cubulete de gheata.


Referinta PHG.ro

Adrian P.
Incepator
Mesaje: 91
Membru din: 01/07/2005 08:37

Mesajde Adrian P. » 01/07/2005 11:27

Eu l-am facut cu alcool dublu rafinat si exact aceleasi ingrediente. A iesit cam tare initial dar l-am combinat cu mai mult lapte condensat si a iesit bine. Oricum, fiecare cu gustul lui.

Cert e ca e o bautura interesanta si deosebita pentru sarbatori.
Din " traditia americana " :D

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 12/07/2005 08:52

Am sa incerc si eu tot cu dublu rafinat.
E buna si " traditia americana " la ceva :)

Avatar utilizator
MIHHA
Incepator
Mesaje: 112
Membru din: 14/12/2005 01:14

Mesajde MIHHA » 14/12/2005 01:58

si u am baut mai de mult, undeva prin Brasov la niste cunostinte si a fost f bun.
poate ii sun sa-mi dea reteta si v-o spun si voua

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 14/12/2005 04:09

Sa-mi scrii daca e buna reteta lui Adi. Mersi.

MucCelMic
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 18/12/2005 12:53

Mesajde MucCelMic » 18/12/2005 01:24

Buna ziua, Bucatari!:)
Iata o reteta de lichior de oua ( egg nogg) pe care am furat-o de la niste prieteni americani. Iese minunat. Abia astept s-o fac de Craciun:) Spor!

INGREDIENTE:

# 12 oua, separati albusul de galbenus
# 1 1/2 cani de zahar ( eu folosesc zahar brun)
# 1 litru de lapte nedegresat( E Craciunul, deh..pacatuim)
# 1 1/2 litrii de (ei ii zic Heavy Cream) eu folosesc de la Hulala pachetul de frisca- il pun nebatut...dar daca vreti ca lichiorul sa fie mai "solid" puteti sa bateti frisca
# 3 cani de bourbon ( poate fi si whiskey)
# 1/2 cana de rom ( nu, nu esenta)
# 2 cani coniac
# 1 kg inghetata de vanilie
# Nucsoara proaspat rasa sau scortisoara dupa gust

PREPARARE:

1. Intr-un bol mare bateti galbenusurile bine; treptat adaugati zaharul; Bateti cu telul batet (1 litru)i frisca hulala si amestecati apoi cu laptele; adaugati burbonul, romul si coniacul amestecand in continuare.

2. Chiar inainte de a servi lichiorul bateti albusurile pana se intaresc adaugand putin zahar pt a le induci; adaugati compozitia licghiorului pregatit anterior; bateti jumatatea de kg de frisca ramasa si adaugati-o si pe aceea; la final adaugati si inghetata pana se incorporeaza

3. Presarati nucsoara sau scortisoara.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 19/12/2005 08:06

Va trimit si eu reteta mea ( de fapt a mamei mele) :
Se bat cu mixerul 8 galbenusuri cu 600 g zahar.Se toarna treptat 1 l lapte si se continua amestecatul pe baia de abur, pana se obtine o crema de consistenta smantanei. Se pun 3 plicuri de zahar vanilat,iar cand se raceste se combina cu 1/2 l alcool rafinat..
Ce succes avea in studentie...

Avatar utilizator
MIHHA
Incepator
Mesaje: 112
Membru din: 14/12/2005 01:14

Mesajde MIHHA » 14/04/2006 09:41

poate va mai intereseaza, am gasit reteta intr-o revista:

Durata:o ora Ingrediente: 10 oua, 100 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 250 ml rom alb, 2 linguri de lapte condensat
Mod de preparare: Se separa galbenusurile de albusuri si se pun toate galbenusurile intr-un castron mare. Doua dintre albusuri se amesteca apoi cu zahar si cu zahar vanilat, folosind mixerul, timp de 12-15 minute (celelalte albusuri se pot folosi la altceva). Se adauga putin cate putin romul si laptele condensat, amestecand mereu. Se adauga compozitia la galbenusuri si se amesteca pana devine o crema. Dupa ce se racesc, putem pune cateva cubulete de gheata.
Lichiorul tine astfel circa 8 saptamani.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 14/04/2006 05:45

mihha,e identica reteta ta cu cea postata de adi ,al 2-lea post!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Bauturi”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori