Pulpa de curcan cu lamaie si vin alb

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Pulpa de curcan cu lamaie si vin alb

Mesajde thea » 27/02/2012 08:53

Ingrediente

o pulpa din curcan*eu am avut de casa, mare cat tava :D
sare
piper
rozmarin
cimbru
1 lamaie
1 pahar vin alb sau rose
morocovi
ceapa
suc de la 1 lamaie


preparare
se pune pulpa in tava , se asezoneaza cu mirodenii, alaturi se aseaza morcovii, ceapa,vinul alb, sucul de la lamaie si eventual putin apa. se lasa in cuptor 3 ore, la 160 grade, acoperita cu hartie de copt, daca aveti termometru in cuptor este mai simplu pt ca atunci aflati exact cand este gata carnea. La sfarsit mai lasati fara hartie, inca 15 minute la temp mai mare sa se rumeneasca pulpa, este mega speciala la gust, eu am asezat deasupra felii de lamaie :wink: si am mai lasat la cuptor inca 10 minute
Carnea este foarte cremoasa :roll:
Fişiere ataşate
DSC_3765.jpg
DSC_3765.jpg (79.01 KiB) Vizualizat de 3068 ori
DSC_3764.jpg
DSC_3764.jpg (82.82 KiB) Vizualizat de 3068 ori
DSC_3761.jpg
DSC_3761.jpg (55.54 KiB) Vizualizat de 3068 ori
DSC_3760.jpg
DSC_3760.jpg (52.88 KiB) Vizualizat de 3068 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 27/02/2012 09:26

Thea =D> stiu gustul fripturii de curcan preparata intr-un mod similar si este absolut delicioasa (ce este drept, eu am pregatit carnea fara vin alb). Data viitoare insa... am sa adaug si vin alb :wink: (ideea ta este excelenta). Eu nu am avut ”curcan de casa” ci doar ceea ce am gasit in magazin (nu a fost mic nici acela, insa nu a fost atat de dolofan cum a fost cel pe care l-ai pregatit tu). Noi pregatim des carne de curcan... asa incat reteta ta imi place, imi place, imi place.

:flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 27/02/2012 09:50

Antonia, eram tentata sa caut butonul
LIKE :D
Iesiem recent de pe Fb ...
deci ! totusi Like oricum la cuvintele frumoase :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/02/2012 07:16

Aici te-ai intrecut pe tine :master: :master: :master:

O friptura de nota 10+ :master: :master: :master:

:hug: :hug: :hug: :flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 28/02/2012 07:50

Lucia, chiar a fost foarte foarte delicioasaaaa. multumesc mult pentru apreciere :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/02/2012 08:54

:buuun: :buuun: VAI de cind nu am gasit pulpa asa intreaga , mi nou le vind bucatite si foarte des de curca care e mica cam cit o pulpa de pui american de pe vremuri). Nici eu n-am facut sau mincat cu vin, trebuie incercat =D> =D>


poza imi aminteste de "tinerete" cu asemenea friptana ma rasfata la inceputul casniciei al meu sot, el stia sa faca numai friptana asta sau de pui si eu nu stiam sa fac decit musaca =)) =)) a tunat si ne-a adunat =)) =))

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 28/02/2012 09:38

:buuun: :buuun: :buuun: si eu prepar carnea de curcan cu vin ...o fragezeste foarte bine :peace:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
gabrielagaby
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 18/07/2011 04:52
Localitate: constanta,momentan Italia

Mesajde gabrielagaby » 29/02/2012 02:50

minunata fripturica :buuun: mai ales ca eu sunt fana a carnii albe si in special al celei de curcan unde se simte din plin lejeritate si cat de usoara este.o retea usoara si buna :master:
gabriela

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 29/02/2012 06:17

Vinul ii da un gust bun ...pun de obicei..nu mereu... la rulade sau rulouri de carne. :roll: ..dar la copane nu m-am gandit! :?
Brava Thea! :hug:

nazare
Incepator
Mesaje: 39
Membru din: 14/02/2012 06:06
Localitate: Aiud, Romania
Contact:

Mesajde nazare » 29/02/2012 08:59

Arata delicios!
eu cu pasiune, in bucatarie


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori