Bruschetta

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Mancati usturoi ziua ( indiferent de aroma pregnanta)?

da.
5
45%
nu.
6
55%
 
Voturi totale: 11

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Bruschetta

Mesajde laughylau » 06/10/2011 08:39

ceva rapid, bun si foarte aromat!
o idee mai putin costisitoare de timp sau bani!
desi e foarte simpla reteta, eu vreau sa o impartasesc cu voi. :hug:

Ingrediente:
2 felii paine
3 linguri ulei virgin masline
o lingurita de zeama de lamaie
putina sare
20 frunze busuioc
3 catei de usturoi
o rosie
masline verzi

Se curata usturoiul si se amesteca cu busuiocul taiat marunt, marunt, sucul de lamaie si cu uleiul de masline. Se sareaza dupa gust. Feliile de paine se prajesc la orice intensitate( de la abia caldute la arse-carbonizate, dupa cum va e placul :P )
Maslinele se taie felii, rondele sau bucatele.
Se ung feliile de paine cu sosul de busuioc si se aseaza felii de rosii, apoi maslinele taiate felii.


Pofta buna!
:hug:
Fişiere ataşate
bruschetti 005.jpg
bruschetti 005.jpg (62.5 KiB) Vizualizat de 3582 ori
bruschetti 036.jpg
bruschetti 036.jpg (87.84 KiB) Vizualizat de 3588 ori
bruschetti 032.jpg
bruschetti 032.jpg (87.44 KiB) Vizualizat de 3588 ori
bruschetti 027.jpg
bruschetti 027.jpg (83.38 KiB) Vizualizat de 3588 ori
bruschetti 024.jpg
bruschetti 024.jpg (104.5 KiB) Vizualizat de 3588 ori
bruschetti 022.jpg
Sosul meu pesto.
bruschetti 022.jpg (65.75 KiB) Vizualizat de 3588 ori
bruschetti 016.jpg
bruschetti 016.jpg (58.33 KiB) Vizualizat de 3588 ori
bruschetti 011.jpg
Usturoiul si busuiocul, vechii prieteni...
bruschetti 011.jpg (72.5 KiB) Vizualizat de 3588 ori
bruschetti 010.jpg
bruschetti 010.jpg (71.78 KiB) Vizualizat de 3588 ori
Laura

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 06/10/2011 09:10

Ce prezentare frumoasa :master: =D> =D> :master:
Trebuie sa fie nemaipomenite :buuun:

P.S.Vara asta m-am bucurat din plin de gustul delicios al rosiilor cherry,de la mama din gradina :wink:

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 06/10/2011 10:06

mersi mult. :hug: :hug: :hug:

rosiile cherry sunt tot de la mama din gradina :D
deliciooooase! :pup:
Laura

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 06/10/2011 10:42

vai ce buna e !! cu orice imi place bruschetta,ce prezentare lux,de nota maxima :hug:

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 07/10/2011 06:40

mersi mult yaya6! :hug: :hug:
trebuie sa experimentez si eu cu tot felul de ingrediente ... caci merita incercat tot ce pare gustos.
Laura

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 07/10/2011 08:58

Mereu le pregatesc si eu cu fel de fel de gusturi si forme...depinde de eveniment ( sau nu :wink: )...sant la indemana oricand, aspectoase, pot fi aperitive, dar in acelasi timp si un snack sau daca doar le ungi cu unt amestecat cu busuioc si usturoi si pui doua feliute de rosii pe ele si apoi le prajesti, devin niste "side dish" foarte convenabile pentru paste.... =D> ..imi place ce ai pregatit aici :hug:

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 07/10/2011 02:32

mersi pupi !!! :pup: :pup:

chiar in momentul acesta mananc iar, caci mi-a placut cum a iesit.
si maine o sa incerc cu unt. si sper sa nu uit. :flower:
Laura

Avatar utilizator
gabrielagaby
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 18/07/2011 04:52
Localitate: constanta,momentan Italia

Mesajde gabrielagaby » 18/10/2011 06:23

clasicele bruschette :) dar atat de bune si simple de facut. :X eu mai intai ungeam painea cu ulei apoi o frecam cu catelul de usturoi dupa care o puneam pe grill :D are un miros excelent :X apoi o ornam cu rosii si busuioc :) oricum este un aperitiv care oricine si-l poate permite si la bani si la timp dar mai ales la gust :X
gabriela

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 18/10/2011 06:30

Da////asa e reteta originala...se freaca cu usturoi si se stropeset cu ulei de masline...

dar eu am schimat putin...

oricum e bun!


:pup: :pup:

cred ca vreau sa incerc niste bruschette cu branza, usturoi, ceapa si mici carnaciori afumati....

sau cu sardine din conserva, lamaie, usturoi si ulei de masline.


miam! :roll:
Laura

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 18/10/2011 06:34

Foarte apetisante :buuun: :buuun: :buuun:
:master: :master: :master:
Imi place sa gatesc...
Imagine


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori