Pagina 1 din 1

Ostropel cu dovlecei si pipote de pui

Scris: 28/09/2011 07:05
de gabrielagaby
ingrediente:1 kg dovlecei,300 g pipote de pui, 1 ceapa,1 capatana usturoi,3-4 linguri pasta de tomate,2 linguri faina,100 ml ulei,patrunjel,sare,piper.
Punem pipotele intr-o tigaie cu un pahar de apa si le lasam la fiert.Dovlecei ii curatam si ii taie felii de 2-3 mm.Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam feliile de dovlecei.Ii intoarcem pe o parte si pe cealalta,iar cand s-au rumenit ii scoatem si ii punem intr-o craticioara unde sunt scoase si pipotele dupa fierbere.In uleiul ramas de la dovlecei, punem ceapa tocata marunt,mujdeiul de usturoi si pasta de tomate amestecata cu cele 2 linguri de faina.Le unim pe toate si le amestecam.Potrivim de sare si lasam 2 min la foc mic.Daca e nevoie puneti jumatate de pahar de apa.Apoi turnati sosul in craticioara cu pipote si dovlecei,amestecati si puneti craticioara pe foc pentru 2-3 clocote(3-4 min) la foc mic.Potriviti de sare si piper daca e nevoie si presarati patrunjelul verde tocat.Serviti cu o salata de rosii si castraveti.

Scris: 29/09/2011 07:52
de crista
Simplu si rapid ! =D>

Scris: 29/09/2011 04:32
de yaya6
buunnnn! :hug: