Papricas de pui

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Papricas de pui

Mesajde pupi » 19/09/2011 08:37

Am facut zilele trecute un papricas de pui de curte ( de ferma in cazul meu)...tare am mai avut pofta pe papricasul asta ....fac destul de rar din cauza ca nu gasesc mereu pui de curte pe aici....am profitat acuma si mi-am facut damblaua :P

1-1,5 kg carne de pui( aripi, pulpe si partea de jos si partea de sus)
sare si piper dupa gust
2 cepe mari
2 ardei mari si grasi si inca putin din unul picant ( cel picant e optional)
2-3 linguri de boia de ardei ( de preferat din cea ungureasca preparata in casa)
250 ml supa de pui( e buna si apa)


Pentru nokedli

3-4 linguri cu varf de smantana ( eu am folosit iaurt)
1 lingura faina
3-4 linguri de ulei



Se curata si se toaca marunt ceapa si ardeiul. Puiul se spala bine de tot si se verifica de eventualele pene, tepi, pielite etc.
Se ia o tigaie cu fundul gros, se pune ulei in ea si se incalzeste. Cand incepe sa se infierbante , se pune carnea de pui si se prajeste pe o parte dupa care se intoarce pe cealalta parte pentru rumenire usoara.
Dupa ce s-a terminat rumenitul se scoate carnea intr-o tava separata si in uleiul ramas se adauga ceapa si ardeiul. Se tin pe foc pana ceapa devine sticloasa, dupa care se adauga boiaua si se amesteca . Se adauga supa de carne( apa) si apoi se pune inapoi in tigaie si carnea. Se preseaza bine ca sa se acopere total sau partial cu supa si se drege de sare si piper. Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mica pana carnea aproape cade de pe os.
Se trage deoparte.
Se pregateste sosul de iaurt(urmareste link-ul http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... aurt-8702/ ) si se pune o parte din el peste papricas.Restul de sos se pastreaza pentru nokedli ( sau paste daca preferati in locul galuscutelor)
SE pregatesc nokedli ( vezi link) http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... urt_-8703/ .Dupa ce au fiert si au fost tavaliti in ulei se amesteca cu sosul de iaurt ramas, dupa care se aseaza pe farfurie , deasupra se pune putin papricas si muratura preferata langa.
Pofta buna.
Fişiere ataşate
001 papricas de pui (2).jpg
001 papricas de pui (2).jpg (79.96 KiB) Vizualizat de 5930 ori
003 papricas de pui (2).jpg
003 papricas de pui (2).jpg (66.08 KiB) Vizualizat de 5930 ori
025 papricas de pui.jpg
025 papricas de pui.jpg (83.36 KiB) Vizualizat de 5930 ori
023 papricas de pui.jpg
023 papricas de pui.jpg (104.92 KiB) Vizualizat de 5930 ori
007 papricas de pui.jpg
007 papricas de pui.jpg (96.88 KiB) Vizualizat de 5930 ori
006 papricas de pui.jpg
006 papricas de pui.jpg (109.28 KiB) Vizualizat de 5930 ori
004 papricas de pui.jpg
004 papricas de pui.jpg (70.72 KiB) Vizualizat de 5930 ori
003 papricas de pui.jpg
003 papricas de pui.jpg (72.92 KiB) Vizualizat de 5930 ori
001 papricas de pui.jpg
001 papricas de pui.jpg (95.47 KiB) Vizualizat de 5930 ori
001 papricas de pui (2).jpg
001 papricas de pui (2).jpg (79.96 KiB) Vizualizat de 5930 ori

Avatar utilizator
gabrielagaby
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 18/07/2011 04:52
Localitate: constanta,momentan Italia

Mesajde gabrielagaby » 19/09/2011 05:47

se pot folosi paste in loc de galustelele acestea? nu am acel aparat de mere eu...schimba cu ceva daca pun paste??:)
gabriela

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/09/2011 07:19

Da sigur....paste sau cartofi pireu , orice, chiar orez si muraturile preferate....la pagina unde scrie modul de pregatire a nokedli-lor, scrie ca se pot taia in galuscute foarte mici cu lingurita, exact asa cum se fac galuscutele de faina in supe....dar daca preferi paste , sigur ca se poate :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 20/09/2011 06:22

Cred ca voi face o bucurie cuiva cu reteta ta...dupa aceea poate sa vorbeasca ungureste prin somn o saptamana :P . N-am gatit niciodata papricas, dar nu-i tarziu, nu? Dupa ce fugaresc gaina, vin cu proba :P :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/09/2011 07:01

Ai grija cum fugaresti gaina aia sa nu slabeasca prea mult....sigur ai sa ii faci o bucurie.....te astept cu impresia :P :hug: :pup:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 27/09/2011 05:31

Gata l-am facut aseara, a fost foarte bun, am mai adaugat un pic de morcov, ardei iute si marar la sfarsit.

Multumim de reteta.... :hug: :pup: :flower:
Fişiere ataşate
P107047911.jpg
P107047911.jpg (84.59 KiB) Vizualizat de 5727 ori
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/09/2011 05:37

A vorbit ungureste in somn sau nu???....super a iesit , ma bucur ca ti-a placut....cu marar nu am incercat , dar am sa incerc, mi-ai dat o idee noua....in rest uneori mai pun si eu ardei iute si morcov...depinde de cine e acasa si mananca :o :D :hug: :pup:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 43 vizitatori