Tocana cu ficat de porc si ciuperci

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Tocana cu ficat de porc si ciuperci

Mesajde crista » 19/08/2011 10:07

1 ceapa
1 bucata de ficat de porc
250 gr ciuperci
2 linguri de ulei, sare, piper, 2 foi de dafin
1 pahar de pulpa de rosii cu suc
1/2 pahar de vin

Spalam si taiem bucati ficatul de porc, il pune m in tigaie cu uleiul si il prajim la foc mare pina cind isi schimba culoarea si incepe sa se rumeneasca. Scoatem ficatul din tigaie si adaugam ceapa taiata solzisori, adaugam sare si vinul si lasam sa se inabuse si sa se inmoaie cit mai mult ceapa. Numai cind e transparenta si foarte moale e gata. Intre timp daca mai este nevoie ca s anu se arda mai adaugam cu lingura putina apa. Cind ceapa e gata varsam in cratita/ tigaie ciupercile curatate si taiate in functie de dimensiunea lor daca sunt mici le lasam intregi , daca sunt mai mari le taiem in jumatati. Aduagam sosul de rosii si mai lasam 5-10 minute, apoi adaugam ficatul si foile de dafin si lasam sa fiarba pina cind ficatul e gata ( cind daca il intepam cu furculita nu iese zeama singerie).

Servim cu mamaliga.
Fişiere ataşate
TOCANA FICAT rc.jpg
TOCANA FICAT rc.jpg (73.95 KiB) Vizualizat de 3618 ori

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 19/08/2011 10:26

Arata demential!!! Mancam de asta in preajma Craciunului, cand eram mai mica si pregatea altcineva mancarica...


Cred ca e momentul sa testez si eu reteta, ca tare buna era... :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/08/2011 11:05

Sper sa iti placa asa cum ne.-a placut si noua
ESTE foarte buna, si rapida ( mai putin partea cu ceapa care trebuie musai sa se inmoaie la foc mic) .

O sa o refac si cu ficatei de pui.

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 19/08/2011 12:20

Crista, asta voiam sa zic si eu, eu o fac cu ficat de pui. yam yam :buuun: . estem bun, place la mine :P

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 19/08/2011 12:33

e foarte bun ficatul astfel pregatit :flower: Daca imi permiti , ti-as "vinde "un pont :wink: , adauga sarea doar cand serviti mancarica , astfel ficatul ramane fraged si nu se intareste :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/08/2011 12:35

Cu ficatei de pui trebuie sa fie si mai minunata .. desi si asa a fost EXCElenta .. din seria "sa moara dusmanii .. de pofta " =)) =))

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 19/08/2011 12:45

crista scrie:Cu ficatei de pui trebuie sa fie si mai minunata .. desi si asa a fost EXCElenta .. din seria "sa moara dusmanii .. de pofta " =)) =))


Depinde cat de pofticiosi or fi dusmanii .... :lol: =)) =)) =)) =))

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 19/08/2011 05:56

Ce bine arata... :buuun: :buuun: :buuun:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 37 vizitatori