Pagina 1 din 2

Pulpe la Vas Roman

Scris: 02/08/2005 12:44
de vlad
Ingrediente:
400 g pulpe
100 g ceapa
300 cartofi
2 catei usturoi
2 lingurite de sare
(condimente dupa gust - pentru carne de pui)

Preparare:
Pulpele se presata cu sare cu o ora inainte de a de a le aseza in oala de lut umezita anterior, la care se adauga cartofii taiati in cubulete si ceapa. Se unge centinutul cu usturoiul zdrobit. Se lasa in cuptor circa 40-50 minute. In ultimile minute ale procesului ridicati capacul de lut si lasati vasul descoperit pentru ca pulpele sa se rumeneasca. A nu se folosi ulei.

Aceasta e reteta...numai ca tot farmecul acestei retete nu consta in ingrediente ci vasul in care este preparata si anume Vasul Roman. Principalele calitati ale mancarurilor pregatite la vas roman sunt:

1. Mancaruri sarate in grasimi
2. Nutritie sanatoasa
3. Mancarea se caleste in propriul ei suc.

Eu personal am descoperit vasul la "Targul de Oale" si la insistenta iubitei mele l-am cumparat. Se pare ca cei 20 de lei grei cheltuiti pentru acest vas isi au rostul acum.

Pentru cei care vor sa cumpere vasul aveti aceasta adresa, adresa pe care o reproduc din brosura de prezentarea a Vasului Roman.

SC. CERAMICA VITOS KERAMIA SRL
530202 Miercurea Ciuc,
Str. Sumuleu nr. 32,
Harghita, Romania
Tel: 40 266 311923

Vlad

Alte poze

Scris: 02/08/2005 12:48
de vlad
Nu au incaput toate in atasamentul anterior asa ca mai pun cateva poze

Scris: 02/08/2005 11:52
de adi
he he. Arata foarte bine. M-am chinuit putin doar sa-mi dau seama care e ordinea :D Eu zic sa o punem si la reteta saptamanii. :wink:

Scris: 03/08/2005 03:09
de Roxana Avramescu
Nu pare greu de facut si arata f bine. Trebuie numaidecat Vas Roman de asta? Eu nu prea am inteles avantajele mai ales primul - presupun ca e vorba de Mancaruri cu putine grasimi ?

Oricum presupun ca nu fac livrari la bucata acasa nu ?

Scris: 09/08/2005 11:01
de andrei
Merita sa incerci, cine stie :)

vas roman

Scris: 15/04/2007 08:05
de moshu_55
Mancarurile se fac la fel si la microunde in vas de sticla

Scris: 15/04/2007 08:52
de iuli8700
Moshu_55, la microunde cat timp si la ce intensitate trebuie lasata mancarea? Ca mie mi s-a stricat cuptorul de curand si pana il repar as face la microunde mancarica asta. Merci!

Scris: 17/04/2007 10:00
de thea
vasul de lut se tine 1 ora in apa inainte de utilizare. asa-i? eu asa stiu

Scris: 17/04/2007 11:20
de Gabriella
thea scrie:vasul de lut se tine 1 ora in apa inainte de utilizare. asa-i? eu asa stiu


eu il tineam minim 6 ore in apa .
:buuun: ce buna iese mancarea in acest vas :buuun: .
important este ca atunci cand mancarea e gata sa o scoti repede din vas pentru ca altfel acesta prinde miros de la ceea ce ai gatit

Scris: 17/04/2007 11:33
de beba
:?: De ce trebuie tinut vasul de lut in apa atat de mult? :?: