Pulpe la Vas Roman

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

vlad
RC Designer
RC Designer
Mesaje: 250
Membru din: 28/06/2005 02:10
Localitate: Iasi, Romania
Contact:

Pulpe la Vas Roman

Mesajde vlad » 02/08/2005 12:44

Ingrediente:
400 g pulpe
100 g ceapa
300 cartofi
2 catei usturoi
2 lingurite de sare
(condimente dupa gust - pentru carne de pui)

Preparare:
Pulpele se presata cu sare cu o ora inainte de a de a le aseza in oala de lut umezita anterior, la care se adauga cartofii taiati in cubulete si ceapa. Se unge centinutul cu usturoiul zdrobit. Se lasa in cuptor circa 40-50 minute. In ultimile minute ale procesului ridicati capacul de lut si lasati vasul descoperit pentru ca pulpele sa se rumeneasca. A nu se folosi ulei.

Aceasta e reteta...numai ca tot farmecul acestei retete nu consta in ingrediente ci vasul in care este preparata si anume Vasul Roman. Principalele calitati ale mancarurilor pregatite la vas roman sunt:

1. Mancaruri sarate in grasimi
2. Nutritie sanatoasa
3. Mancarea se caleste in propriul ei suc.

Eu personal am descoperit vasul la "Targul de Oale" si la insistenta iubitei mele l-am cumparat. Se pare ca cei 20 de lei grei cheltuiti pentru acest vas isi au rostul acum.

Pentru cei care vor sa cumpere vasul aveti aceasta adresa, adresa pe care o reproduc din brosura de prezentarea a Vasului Roman.

SC. CERAMICA VITOS KERAMIA SRL
530202 Miercurea Ciuc,
Str. Sumuleu nr. 32,
Harghita, Romania
Tel: 40 266 311923

Vlad
Fişiere ataşate
DSC02707.jpg
DSC02707.jpg (65.45 KiB) Vizualizat de 14131 ori
DSC02691.jpg
DSC02691.jpg (35.42 KiB) Vizualizat de 14131 ori
DSC02732.jpg
DSC02732.jpg (37.96 KiB) Vizualizat de 14131 ori

vlad
RC Designer
RC Designer
Mesaje: 250
Membru din: 28/06/2005 02:10
Localitate: Iasi, Romania
Contact:

Alte poze

Mesajde vlad » 02/08/2005 12:48

Nu au incaput toate in atasamentul anterior asa ca mai pun cateva poze
Fişiere ataşate
DSC02733.jpg
DSC02733.jpg (51.76 KiB) Vizualizat de 14128 ori
DSC02745.jpg
DSC02745.jpg (40.03 KiB) Vizualizat de 14128 ori
DSC02746.jpg
DSC02746.jpg (50.27 KiB) Vizualizat de 14128 ori

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 02/08/2005 11:52

he he. Arata foarte bine. M-am chinuit putin doar sa-mi dau seama care e ordinea :D Eu zic sa o punem si la reteta saptamanii. :wink:

Roxana Avramescu
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 30/06/2005 01:57

Mesajde Roxana Avramescu » 03/08/2005 03:09

Nu pare greu de facut si arata f bine. Trebuie numaidecat Vas Roman de asta? Eu nu prea am inteles avantajele mai ales primul - presupun ca e vorba de Mancaruri cu putine grasimi ?

Oricum presupun ca nu fac livrari la bucata acasa nu ?

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 09/08/2005 11:01

Merita sa incerci, cine stie :)

moshu_55
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 15/04/2007 07:52

vas roman

Mesajde moshu_55 » 15/04/2007 08:05

Mancarurile se fac la fel si la microunde in vas de sticla

Avatar utilizator
iuli8700
Incepator
Mesaje: 150
Membru din: 06/09/2006 06:20
Localitate: CIPRU, Pafos

Mesajde iuli8700 » 15/04/2007 08:52

Moshu_55, la microunde cat timp si la ce intensitate trebuie lasata mancarea? Ca mie mi s-a stricat cuptorul de curand si pana il repar as face la microunde mancarica asta. Merci!
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 17/04/2007 10:00

vasul de lut se tine 1 ora in apa inainte de utilizare. asa-i? eu asa stiu

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 17/04/2007 11:20

thea scrie:vasul de lut se tine 1 ora in apa inainte de utilizare. asa-i? eu asa stiu


eu il tineam minim 6 ore in apa .
:buuun: ce buna iese mancarea in acest vas :buuun: .
important este ca atunci cand mancarea e gata sa o scoti repede din vas pentru ca altfel acesta prinde miros de la ceea ce ai gatit

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Mesajde beba » 17/04/2007 11:33

:?: De ce trebuie tinut vasul de lut in apa atat de mult? :?:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori