Frigarui de pui

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Frigarui de pui

Mesajde pupi » 17/05/2009 11:31

Vin si eu cu frigarui, azi a fost un timp tare frumos la noi asa ca ne-am adunat cativa prieteni in gradina si am chefuit putin. Varianta mea de frigarui pentru cine intereseaza o pun aici

Pentru sos ai nevoie de


cateva frunze de tarhon ( proaspat)
cateva frunze de patrunjel( proaspat)
cateva frunze de menta ( proaspete)
cateva frunze de rozmarin ( proaspat)
cateva frunze de cimbru( proaspete)
sare
1/4 pahar plin cu ulei de masline
2-3 linguri de sos de soia
2 -3 catei de usturoi ( 2 cuburi )
cateva frunze de busuioc ( proaspat) sau 1 cub congelat

Pentru frigarui

6-7 felii de piept de pui
300 gr ciuperci proaspete
1 ceapa rosie ( mare)
1 ardei gras rosu


Toate ingredientele pentru sos , se spala, se pun impreuna( exceptie cele lichide) pe un fund de lemn si se toaca marunt de tot. Dupa ce au fost tocate , se adauga sare dupa gust, si uleiul. Se amesteca bine apoi se pune sosul de soia si se amesteca din nou. Se pune deoparte. Se spala apoi feliile de piept de pui, se taie fasii de 1.5 cm , se pun deoparte. Se iau ciupercile, se curata , se spala, se pun deoparte. Se ia o punga de plastic si se introduce in ea fasiile de pui, se toarna peste ele marinata , se inchide punga bine si apoi incepe sa se scuture ca sa se unga cu marinata toata carnea. Se deschide punga , se introduc ciupercile si se inchide punga la loc. Se scutura din nou ca sa se unga si ciupercile bine , apoi se pune la frigider peste noapte, sau pentru cateva ore. A doua zi se scot de la rece , se pregatesc tepusele de lemn sau metal si se incepe formarea frigaruilor. Se spala ceapa, se taie in 12 , se spala ardeiul , se curata se taie in bucati. Apoi pe fiecare bat se va pune dupa dorinta felii de carne intercalate cu ceapa, ciuperci si ardei. . Se prajesc la gratar. Se servesc cu salata si cartofi fierti cu marar.

Cartofii se curata , se taie ca pentru pireu , dupa ce au fiert, se scurg, se pun intr-o tigaie cu putin ulei , se pune marar tocat deasupra si , pe foc, se amesteca pentru un minut. Uleiul va fi absorbit de cartofi.
Fişiere ataşate
0fr29.jpg
0fr29.jpg (49.76 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr24.jpg
0fr24.jpg (52.76 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr23.jpg
0fr23.jpg (68.17 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr21.jpg
0fr21.jpg (63.35 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr20.jpg
0fr20.jpg (53.39 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr19.jpg
0fr19.jpg (44.54 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr15.jpg
0fr15.jpg (59.69 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr14.jpg
0fr14.jpg (55.89 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr13.jpg
0fr13.jpg (58.25 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr12.jpg
0fr12.jpg (35.58 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr11.jpg
0fr11.jpg (81.45 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr09.jpg
0fr09.jpg (65.29 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr08.jpg
0fr08.jpg (34.32 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr06.jpg
0fr06.jpg (28.56 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr05.jpg
0fr05.jpg (73.14 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr04.jpg
0fr04.jpg (59.88 KiB) Vizualizat de 2839 ori
0fr03.jpg
0fr03.jpg (48.19 KiB) Vizualizat de 2839 ori

carla27carla
Incepator
Mesaje: 148
Membru din: 26/03/2009 08:31
Localitate: cluj napoca,romania

sal

Mesajde carla27carla » 18/05/2009 07:36

arata foarte bine .data viitoare cand merg la gratar o sa le pregatesc si eu.multumiri :flower: :flower: =D> =D>
marcy

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 18/05/2009 08:08

O idee minunata cu marinarea ciupercilor !
Felicitari !
=D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 18/05/2009 12:07

Ce bunatate :buuun: :buuun: :buuun: , felicitari =D> =D> =D> =D> , a iesit super gratarul, pot sa ma servesc si eu nitel? :wink: . Marinata notata!
:hug: :flower: :flower: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 18/05/2009 03:59

Si de mine notata marinata :) ..arata prea bine
Pupi =D> =D> :flower: :flower:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/05/2009 10:53

Carla27carla, multumesc :hug:

Lucia, ciupercile sant tare bune la gratar daca le marinezi inainte peste noapte. Nici macar nu se inegresc daca sant in marinata si in punga ermetic inchisa , pusa apoi la frigider :wink: :hug:

Lory -marinata asta eu o folosesc de ani de zile( o fac doar cad am spice-uri proaspete in gradina) si sa stii ca da o savoare fina si puiului si ciupercilor. A incercat sa o fac si cu ingrediente uscate dar parca nu mi se pare sa fie aroma asa de fine. Nu zic nu, la ingredientele uscate dar prefer cele proaspete atunci cand am. :hug: :hug:

Yafa cu multa placere, este destul pentru toti :hug:

Avatar utilizator
violet
Incepator
Mesaje: 154
Membru din: 16/04/2009 09:34
Localitate: Moreni...ROMANIA
Contact:

Mesajde violet » 20/05/2009 02:19

TREBUE SA FAC RETETA, :buuun: :buuun: :buuun: FELICITARI BUCATARULUI

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 20/05/2009 09:20

super super Pupi !!! uite ca eu la menta proaspata nu m-am gandit :wink: , am asa de multa in gradina :lol:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/05/2009 09:01

Violet , mersi

thea, eu folosesc menta la mancaruri mereu, nu in cantitati prea mari, si nici la toate mancarurile. La salate, si la marinate , la cuburi de gheata si la ornari , menta este pe primul loc. :wink: :hug:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Majestic-12 [Bot] și 16 vizitatori