Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Mesajde Leila » 09/04/2009 07:28

Ingrediente :

1 kg carne tocata ( am folosit de porc dar merge si combinatia vita + porc, curcan, pui)
3 buc ceapa + ½ ceapa razuita ( sau 1 legatura ceapa verde)
3 felii de paine
2 lingurite mustar
3 oua
2 linguri pesmet
2 lingurite boia dulce
Patrunjel verde
Sare , piper
150 gr cascaval

Preparare :

Painea se pune la inmuiat in apa rece .Cele 3 buc de ceapa se toaca marunt . carnea tocata se amesteca cu painea bine stoarsa , ceapa tocata, 2 lingurite mustar , 2 oua , sare , piper dupa gust si 1 lingurita boia dulce .Compozitia obtinuta se modeleaza sub forma unei rulade si se aseaza in tava unsa . Se pune rulada la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 – 40 minute la foc mic pe treapta de mijloc al cuptorului . In acest timp pregatim compozitia pentru crusta de cascaval cu care vom acoperi rulada in felul urmator:

Intr-un vas punem 1 ou la care adaugam cascavalul ras , piper , 1 lingurita boia , patrunjel verde tocat , sare, 2 linguri pesmet si ½ ceapa razuita (sare si piper adaugati dupa gust) . Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se intinde aceasta compozitie pe suprafata fripturii ( dupa ce au trecut cele 30 minute de stat la cuptor ) , si se mai coace impreuna aproximativ 15 – 20 minute .

Rulada se serveste feliata cu garnitura de legume sotate .

Pofta Buna !!!
Fişiere ataşate
100_9457.JPG
100_9457.JPG (83.31 KiB) Vizualizat de 15836 ori
100_9449.JPG
100_9449.JPG (98.09 KiB) Vizualizat de 15836 ori
6.JPG
6.JPG (106.59 KiB) Vizualizat de 15836 ori
4.JPG
4.JPG (76.99 KiB) Vizualizat de 15836 ori
7.JPG
7.JPG (123.32 KiB) Vizualizat de 15836 ori
8.JPG
8.JPG (79.1 KiB) Vizualizat de 15836 ori
9.JPG
9.JPG (66.12 KiB) Vizualizat de 15836 ori
10.JPG
10.JPG (111.89 KiB) Vizualizat de 15836 ori
11.JPG
11.JPG (73.84 KiB) Vizualizat de 15836 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/04/2009 07:33

Vai Lia ce bunatate si cat de bine arata. Sincer ,cand am vazut pozele ( super faine si ele) mi-a lasat gura apa. =D> =D> :master: :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 09/04/2009 08:08

Super bun...si arata grozav. Noi facem aici ceva de genul dar fara crusta, sau in crusta de aluat.Trebuie sa fac si eu neaparat si pe asta. :buuun: :buuun: :buuun:
:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 09/04/2009 10:11

O idee geniala si un gust divin !
Totul este la superlativ !
Felicitari ! este poate prea putin spus, fata de ce ne-ai prezentat.
O reteta de pus in rama !
:master: :master: :master:
:hug: :love: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 09/04/2009 11:43

Bravo =D> si uitandu-ma lung :buuun: la pozele puse mi-a venit o idee ... cred ca poate inlocui cu succes drobul de miel .( asta ptr ca suntem in preajma evenimentului si sunt pers carora nu le place mielul)
mariana

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 10/04/2009 08:04

Frumos si bun. =D> ......cel putin imaginea 4 jpg e de publicat intr-o revista :flower:
Fetelor eu cred ca trebuie sa invatam multe si despre modul asta de a fotografia, poti sa gatesti tu mama mancarii =)) dar, daca pozele nu sunt de calitate tot degeaba :D
=D> =D> :flower:
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 10/04/2009 08:20

lia, imi place combinatia (arata excelent si cred ca e si foarte bun, servit imediat ce il scoti din cuptor).
ma intereseaza cum se prezinta rulada rece. eu ma feresc sa fac rulada pentru banuiesc ca se usuca prea tare dupa racire. sau e ca la drob? doar prima felie se usuca un pic si restul de rulada ramane suculenta? :?: (as face si eu de Paste)

ps.chiar si morcovii arata foarte apetisant :hug:

galateea
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/12/2007 07:51
Localitate: Constanta,Romania
Contact:

Mesajde galateea » 10/04/2009 08:50

:buuun: Lia ,mi-ai dat o sugestie ce sa fac de Paste cu un ditai piptul de curcan....I-am gasit utilizare ! :hug: :pup:
galateea

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 10/04/2009 08:52

Cara, imi permit sa raspund eu in locul Liei. Rulada ramane suculenta si dupa racire. Eu fac rulade de genul asta dar uneori le mai umplu cu oua fierte. Asa cum a postat Lia acuma nu am facut ( am cumparat azi carne sa ma pun maine sa il fericesc pe sotul) :P dar sant sigura ca si asa cu cascaval pe deasupra ramane suculenta. Poate doar felia prima( cea taiata) daca se usuca putin , dar si aia daca o acoperi cu folie nu se usuca. Depinde si de cantitatea de grasime care o are carnea. Eu de regula fac rulada din carne mai grasa si iese perfect. Sper sa vina si :hug: Leila cu lamuriri si sa nu se supere ca m-am bagat ca musca in lapte. :P

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 10/04/2009 06:53

Pupi , yafa , lucia , multumesc :master:

Merita incercata , cat despre poze :? nu stiu cum le-am nimerit :P cred ca trebuie sa ai rabdare si timp ,sa nu fii pe fuga . aparatul meu e pe departe de a fi ceva bun , deci au iesit pozele asa din pura intamplare :P


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori