Drob

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Drob

Mesajde adinush » 17/03/2009 10:56

Ingrediente
-1 inima
-1 ficat
-2 rinichi
-3 oua
-1 praz
-2 felii paine
-1 legatura marar
-1 legatura patrunjel

Toate organele erau de porc,ramase de la o tochitura de saptamana trecuta.
Am fiert organele,apoi le-am tocat(cu robotul).
In lipsa de ceapa verde (nu avea la aprozarul din colt) am taiat un praz si l-am calit in 2 linguri de ulei de masline,l-am adaugat peste carne,apoi painea inmuiata,oualele batute (am citit apoi ca ar fi mai bine sa se puna galbenusurile si apoi separat albusurile batute spuma...dar am citit asta cand drobul meu era deja in cuptor).
Am potrivit de sare si piper,am adaugat mararul si patrunjelul.
Pt ca eram in deplasare si in bucataria respectiva nu exista nici o tava de chec am pus compozitia in 2 tavi de silicon pe care tocmai le cumparasem...una in forma de minichec si una in forma de fluture.
Am lasat cam 1h 15 min la foc mic si apoi inca 15 min cu focul stins.
Fişiere ataşate
DSCN0126.JPG
In farfurie cu mustar alaturi
DSCN0126.JPG (31.94 KiB) Vizualizat de 3811 ori
DSCN0118.JPG
DSCN0118.JPG (41.97 KiB) Vizualizat de 3811 ori
DSCN0121.JPG
DSCN0121.JPG (34.47 KiB) Vizualizat de 3811 ori
DSCN0119.JPG
DSCN0119.JPG (25.74 KiB) Vizualizat de 3811 ori
DSCN0124.JPG
DSCN0124.JPG (41.41 KiB) Vizualizat de 3811 ori
DSCN0116.JPG
Gata copt
DSCN0116.JPG (42.21 KiB) Vizualizat de 3811 ori
DSCN0114.JPG
Tava-fluture inainte de a fi bagata la cuptor
DSCN0114.JPG (45.93 KiB) Vizualizat de 3811 ori
DSCN0112.JPG
Compozitia
DSCN0112.JPG (45.35 KiB) Vizualizat de 3811 ori
DSCN0111.JPG
Organele fierte
DSCN0111.JPG (26.14 KiB) Vizualizat de 3811 ori
When u want something u"ve never had,u have to do something u've never done

Avatar utilizator
adriana_stefan
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 09/12/2008 12:26
Localitate: calarasi romania

Re: Drob

Mesajde adriana_stefan » 18/03/2009 07:29

Felicitari,Adinush,arata foarte bine drobul tau si eu mai fac uneori drob,dar pun organe de pasare(ficatei,pipote,inimi).Mi-ai facut o pofta ca as rupe putin din al tau.
Poti avea tot ce-ti doresti,trebuie doar sa vrei cu adevarat
MICHAEL NEIL

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 18/03/2009 08:01

:buuun: :buuun: :buuun: si mie imi place drobul :) Abia astept sa vina Pastele!!!
=D> =D> =D> :hug: :hug:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 18/03/2009 12:49

Vorba Alinei si eu abia astept pastele ca sa fac drob...oau ce-mi place , mi-ai lasat apa in gura :roll:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 18/03/2009 02:53

Adinush,
Ai facut un drob de toata frumusetea !
Si bun pe deasupra si chiar deosebit in forma aceea de fluture !
Felicitari !
=D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 18/03/2009 03:54

:roll: DROB :vis: de cand visez la el :vis:

Foarte faina ideea de a pune in forma de fluturas =D> =D>

Apropos , nu am folosit niciodata forme de silicon :blushing: cum se comporta la copt :?: , trebuiesc si acestea unse in prealabil :?: , se desprinde mai usor din el ?

Mersi :hug: :flower:

Ahhhh.... cum esti cu varicela :) ar fi trebuit sa iti treaca sau sa fi pe terminate cu ea :wink:

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Mesajde adinush » 19/03/2009 09:06

Eu sunt mare fan silicoane :D ,nu trebuie unse,rezita la temperaturi inalte,singura problema e ca la formele mai mari pastreaza umiditate si ies blaturile usor lipicioase in mijloc (forma de tort,un chec inalt,etc).Eu le folosesc cu succes pe cele de briose si foile de silicon pe care le pun pe fundul tavii in loc de hartie de copt pt fursecuri si prajiturici mititele.
Cu varicela,multumesc,sunt tare bine....am luat un tratament combinat..homeopat si aleopat..nush daca o fi fost de la alea sau pur si simplu asta a fost evolutia bolii dar pe 1 martie mi-au erupt si pe 8 martie erau uscate toate,am putut sa sarbatoresc la restaurant. A mai durat vreo saptamana sa cada toate cojile,inca mai am ceva pete de unde au cazut(dr a zis ca epidermei ii ia pana la 30 de zile sa se regenereze),am si vreo cateva gauri dar sunt putine si nu foarte mari (pe fata n-am decat una deasupra sprancenei care daca nu stii zici ca e un por nitelus mai mare)
When u want something u"ve never had,u have to do something u've never done

Avatar utilizator
pussycat
Bucatar in devenire
Mesaje: 306
Membru din: 12/01/2009 06:27
Localitate: Bucuresti, Romania

Mesajde pussycat » 19/03/2009 09:26

minunat drobul tau =D> insanatosire grabnica :flower: si ince ceva...de unde achizitionezi formele de silicon? nu am vazut prin magazine.

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 20/03/2009 12:02

Faine droburile, foarte bune, bravo adinush =D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

martucla
Incepator
Mesaje: 126
Membru din: 28/02/2009 07:26
Localitate: Sannicolaul Mare,Timis

Mesajde martucla » 20/03/2009 12:25

Superb si foarte gustos drobu :buuun: :buuun: Adinush felicitari =D> =D> =D> am sa fac si eu din organe de pasare pentru fetitele mele sint mai micute si mofturose la mincare . :clipocit:
Dora


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori