Paine ca la mama acasa

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Paine ca la mama acasa

Mesajde allia » 17/12/2005 01:24

Voila cum face mama mea painea. Iese de fiecare data!!
Pentru 2 paini se pun intr-un vas cam 2 kg de faina, 2 oua, drojdie cat o nuca, frecata in prealabil cu 2 linguri de zahar o ingurita cu varf de sare si apa sau lapte caldutz cat cuprinde( adik pana iese un aluat relativ moale). Toate se framanta cu curaj si determinare pana aluatul se desprinde usor de pe vas. Daca asta nu se intampla, mai adaugati cate putina faina.
Fişiere ataşate
16.jpg
16.jpg (16.45 KiB) Vizualizat de 19383 ori
17.jpg
17.jpg (19.28 KiB) Vizualizat de 19384 ori

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 17/12/2005 01:26

Aluatul se lasa la crescut pana se dubleaza ca volum( aprox)
Fişiere ataşate
15.jpg
15.jpg (14.26 KiB) Vizualizat de 19382 ori

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 17/12/2005 01:33

Pe masa pudrata cu faina, se imparte aluatul in 8 bucati, care se modeleaza separat sub forma de baghete lungi. Se rasucesc cate doua, apoi in 4 ca sa rezulte doua paini. Capetele se taie.
Fişiere ataşate
13.jpg
13.jpg (18.83 KiB) Vizualizat de 19381 ori
12.jpg
12.jpg (22.71 KiB) Vizualizat de 19381 ori
11.jpg
11.jpg (23.21 KiB) Vizualizat de 19381 ori
10.jpg
10.jpg (19.15 KiB) Vizualizat de 19381 ori
9.jpg
9.jpg (21.32 KiB) Vizualizat de 19381 ori
8.jpg
8.jpg (17.26 KiB) Vizualizat de 19381 ori
7.jpg
7.jpg (14.48 KiB) Vizualizat de 19381 ori
6.jpg
6.jpg (19.03 KiB) Vizualizat de 19381 ori

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 17/12/2005 01:38

Painile se pun in tavile unse cu ulei si se mai lasa la crescut, apoi se ung cu ou si se presara cu susan( sau mac, dupa preferinte).
Fişiere ataşate
14.jpg
14.jpg (18.54 KiB) Vizualizat de 19379 ori
5.jpg
5.jpg (16.17 KiB) Vizualizat de 19379 ori
4.jpg
4.jpg (21 KiB) Vizualizat de 19379 ori
3.jpg
3.jpg (16.57 KiB) Vizualizat de 19379 ori
2.jpg
2.jpg (19.38 KiB) Vizualizat de 19379 ori

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 17/12/2005 01:41

Se pune la cuptor, la foc mediu( nu ma intrebati la cat, cuptorul meu nu arata temp) pana se rumeneste si va scoate mirosul din casa. In final, arata cam asa:
Fişiere ataşate
1.jpg
1.jpg (26.24 KiB) Vizualizat de 19377 ori
18.jpg
18.jpg (22.68 KiB) Vizualizat de 19377 ori

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 17/12/2005 01:44

Iar din capete, mama a facut si niste gogosi (sau turte ,mai degraba), cu branza sarata rasa deasupra. Tin sa mentionez ca erau taaaaaaare buuuuni!!
Fişiere ataşate
20.jpg
20.jpg (28.84 KiB) Vizualizat de 19376 ori
21.jpg
21.jpg (32.68 KiB) Vizualizat de 19376 ori
19.jpg
19.jpg (16.29 KiB) Vizualizat de 19376 ori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 17/12/2005 01:52

Tare frumoase au iesit! Cred ca e buna si sa o papi goala cu susanul ala pe ea!

Cu slabitul e mai greu... Dar acum de sarbatori chiar cred ca se merita sa fie facut 2 paini in casa! :)

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 17/12/2005 03:16

Extraordinar arata. Pozele au iesit super. Sunt sigur ca sunt si gustoase si Nally are dreptate, merge sa bagi macar 2 asa, de sarbatori :)

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 19/12/2005 01:14

am si eu o intrebare: framanta cineva aluatul de paine cu robotul de bucatarie? daca da, spuneti-mi si mie ce gresesc.
de ce cand framant mi se aduna aluatul pe centru, in jurul axului, daca este prea tare si se invarte in gol. iar daca e prea moale e ok la framantat dar nu il pot prelucra apoi cu mana ca mi se lipeste de degete si nu-l mai pot da jos. asa ca il trantesc direct in tava de chec.
painea iese buna dar as vrea sa ii si dau forme asa faine ca allia.

sa nu uit, am robot Philips poate stie cineva ce nu e in regula.

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 19/12/2005 04:10

Am inteles ca nu se poate framanta cu robotul... Nu iese bun aluatul. dar , eu nu sunt specialist in aluaturi asa ca scriu doar ce am auzit la altii... :roll:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 18 vizitatori