Pagina 1 din 1

Iepure rece cu ceapa si masline

Scris: 17/12/2005 01:00
de allia
Eu am folosit pentru reteta asta iepure salbatic( evident, vanat anterior) dar merge si domestic sau carne de gasca, numai ca se lasa mai putin in baitz.
In primul si in primul rand, carnea se spala si se portioneaza, apoi se pune intr-un vas cu apa cat sa o acopere, cu o caciulie de usturoi (curatat!!), sare si piper macinat dupa gust (adik nu trebuie sa gustati carnea cruda, doar puneti mai mult daca va place condimentat) :wink: Se lasa acolo cam 3 zile. Din cand in cand mai intoarceti bucatile, asa incat toata sa stea in aceeasi masura in baitz.

Scris: 17/12/2005 01:03
de allia
Se scoate carnea din baitz, se scurge bine si se prajeste putin fiecare bucata, numai cat sa-si schimbe culoarea. Apoi se pune la fiert, dar in apa putina, completand pe parcurs cu cate putina apa sau lichid din baitz, daca scade prea mult.

Scris: 17/12/2005 01:05
de allia
Cand e aproape fiarta carnea, se adauga ceapa taiata feliutze si untita, cam 400 g de ceapa pentru fiecare kg de carne. Cand e fiarta si ceapa, iar carnea se desprinde de pe oase, dupa cum se vede, se adauga si maslinele si se mai fierbe cam 10 minute si se sareaza dupa gust.

Scris: 17/12/2005 01:08
de allia
Se aseaza intr-un vas termorezistent si se lasa la racit ( am mentionat ca este mancare rece?). Arata cam asa

Scris: 17/12/2005 01:10
de allia
Iaca si portia mea :wink:

Scris: 17/12/2005 01:16
de Nally
Mi-a lasat gura apa.... nu am mai mancat de mult un iepure vanat!

Merge servit cu o mamaliga vartosa langa si un pahar de vin rosu gras alaturi! Mmmm.... oofff oofff maiii maiii...

Scris: 17/12/2005 01:46
de allia
Chiar cu un pahar de vin rosu din struguri 1001 a mers!!!!! :wink:

Scris: 18/12/2005 10:58
de Adrian P.
Arata super mancarea. Plus ca iepurele vanat are un gust special...

Iepure vanat gatit

Scris: 19/12/2005 01:16
de adi
Offf Ali Ali, cum ne nenorocesti pe noi cu retetele astea :buuun: :buuun: :master: