Iepure rece cu ceapa si masline

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Iepure rece cu ceapa si masline

Mesajde allia » 17/12/2005 01:00

Eu am folosit pentru reteta asta iepure salbatic( evident, vanat anterior) dar merge si domestic sau carne de gasca, numai ca se lasa mai putin in baitz.
In primul si in primul rand, carnea se spala si se portioneaza, apoi se pune intr-un vas cu apa cat sa o acopere, cu o caciulie de usturoi (curatat!!), sare si piper macinat dupa gust (adik nu trebuie sa gustati carnea cruda, doar puneti mai mult daca va place condimentat) :wink: Se lasa acolo cam 3 zile. Din cand in cand mai intoarceti bucatile, asa incat toata sa stea in aceeasi masura in baitz.
Fişiere ataşate
1.jpg
1.jpg (28.47 KiB) Vizualizat de 22969 ori

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 17/12/2005 01:03

Se scoate carnea din baitz, se scurge bine si se prajeste putin fiecare bucata, numai cat sa-si schimbe culoarea. Apoi se pune la fiert, dar in apa putina, completand pe parcurs cu cate putina apa sau lichid din baitz, daca scade prea mult.
Fişiere ataşate
2.jpg
2.jpg (17.85 KiB) Vizualizat de 22968 ori
Ultima oară modificat 17/12/2005 01:08 de către allia, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 17/12/2005 01:05

Cand e aproape fiarta carnea, se adauga ceapa taiata feliutze si untita, cam 400 g de ceapa pentru fiecare kg de carne. Cand e fiarta si ceapa, iar carnea se desprinde de pe oase, dupa cum se vede, se adauga si maslinele si se mai fierbe cam 10 minute si se sareaza dupa gust.
Fişiere ataşate
3.jpg
3.jpg (23.9 KiB) Vizualizat de 22966 ori
Ultima oară modificat 17/12/2005 01:09 de către allia, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 17/12/2005 01:08

Se aseaza intr-un vas termorezistent si se lasa la racit ( am mentionat ca este mancare rece?). Arata cam asa
Fişiere ataşate
4.jpg
4.jpg (37.27 KiB) Vizualizat de 22965 ori

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 17/12/2005 01:10

Iaca si portia mea :wink:
Fişiere ataşate
5.jpg
5.jpg (28.26 KiB) Vizualizat de 22962 ori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 17/12/2005 01:16

Mi-a lasat gura apa.... nu am mai mancat de mult un iepure vanat!

Merge servit cu o mamaliga vartosa langa si un pahar de vin rosu gras alaturi! Mmmm.... oofff oofff maiii maiii...

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 17/12/2005 01:46

Chiar cu un pahar de vin rosu din struguri 1001 a mers!!!!! :wink:

Adrian P.
Incepator
Mesaje: 91
Membru din: 01/07/2005 08:37

Mesajde Adrian P. » 18/12/2005 10:58

Arata super mancarea. Plus ca iepurele vanat are un gust special...

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Iepure vanat gatit

Mesajde adi » 19/12/2005 01:16

Offf Ali Ali, cum ne nenorocesti pe noi cu retetele astea :buuun: :buuun: :master:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori