Sarmalute in oala de lut

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4263
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 02/04/2007 07:59

iata si niste sarmalute foarte interesante! daca am sa le fac, o sa preiau reteta ta, onna, numai ca am sa reduc din condimente(pe unele chiar nu le folosesc de obicei, iar altele nu-mi fac bine; chiar si la vegeta am renuntat total :idea: pana la urma tot la vorba lui soothe am ajuns :blushing: ).
daca am sa incerc reteta in Post, sigur am sa renunt la vinul alb :wink:
nu am oala de lut, dar cu proxima ocazie o sa imi iau, cred ca face minuni :)

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 02/04/2007 08:08

Multumesc Cara. Vegeta (de fapt 'Secretul Gustului'Maggi) folosesc numai la anumite preparate. S-a intamplat aici sa scriu retete cu acest tip de condiment. Cat despre celelelate, eu la busuioc si marar nu as renunta. Iar cu vinul...cand e dezlegare la peste e si la vin si de Buna Vestire sau de Florii merg de minune. :wink: Si intr-adevar, oala de lut e secretul. :)

Avatar utilizator
Iryna
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 11/03/2008 10:58
Localitate: Dingolfing,Germania

sarmale in oala de lut

Mesajde Iryna » 12/04/2008 04:42

buna,ti-am trimis si un mesaj privat dar nu stiu sigur daca imi raspunzi si ti-am scris si aici ca sa fiu sigura,poate o sa-l vezi pe acesta.Referitor la sarmale in oala de lut,nu se mai pune apa??mersi mult :flower: :flower: :pup: si multumim pt reteta

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 14/04/2008 08:06

Buna Iryna. Iti raspund si eu si aici la intrebarile din mesajul privat. Poate intrebarea ta va ajuta si pe altcineva.

Da, in ulei calesti ceapa si morcovul, imi pare rau daca nu a fost clar. Nu mai este nevoie sa adaugi in vas, langa sarmalute.
Nu, se pune vin, pentru aroma. Am specificat in reteta o canita de vin alb. Daca nu vrei vin pune o canita de apa. Lasa destula apa varza murata. Si in vasul de lut (pe care trebuie sa il tii in apa rece inainte de folosire: minim 30min, dar eu il las mai mult, cateodata il pun de dimineata, ianinte de a incepe sa curat legumele), in general toate se coc in suc propriu. Cand am cumparat vasul am primit o carticica de retete pentru vasul de lut si era acolo chiar un pui intreg crud pus pe pat de legume....
Apoi, dupa cum ai vazut in reteta orezul l-am lasat si un pic la inmuiat, l-am calit in ulei si am pus putina apa sa se umfle bobul. Deci nu va trage foarte multa apa la gatit.
Ca sa fii si mai sigura pune peste ultimul strat de sarmalute 2 rosii taiate felii subtiri. Dau si gust bun. Si ele vor lasa apa. Este suficient, ai sa vezi.

Lucru descoperit dupa postarea retetei: printre straturile de sarmalute sa pui cativa catei de usturoi curatati si taiati in jumatate.

Imi pare rau ca raspunsul meu a venit cam tarziu dar intru foarte rar pe net, mai ales in weekend.
Succes si m-as bucura sa imi spui daca esti multumita de reteta.

:hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 14/04/2008 08:43

si eu fac sarmalute in vasul de lut...ce-i drept vin nu am pus niciodata dar voi pune :wink:
dar am o intrebare , cum scot mirosul de varza din vasul de lut?

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 14/04/2008 08:49

Nu as putea sa iti raspund exact, pentru ca num-a deranjat pana acum :D Dar vasul il spal asa: in apa calda cu o lingura de otet, il curat bine apoi il pun in apa rece. Apoi il sterg si il las sa se usuce bine pe prosop. Cred ca ai putea sa schimbi apa rece de cateva ori . Ma gandesc ca ar ajuta. Poate cineva care stie mai bine iti va raspunde...

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 14/04/2008 10:57

Mersi Onna :hug: am sa incerc si asa :)


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 21 vizitatori