Pagina 1 din 1

Chiftelute de peste

Scris: 08/09/2015 10:02
de d_dana_a
Pentru ca sotul meu este pescar si printre pestii mari prinde si micuti,am gasit o reteta speciala pentru prepararea pestisorilor mici.Reteta este foarte usor de preparat,ceea ce dureaza mai mult este selectarea oaselor de peste :badday:

Ingrediente :
1,5 kg peste mai mic (eu am folosit porcusor,albitura,clen)
2 felii de paine
3 oua
o capatana usturoi
3 cepe
o legatura patrunjel
sare,vegeta si piper dupa gust
pesmet
ulei pentru prajit
Mod preparare:
Pestisorii se fierb pana incep usor sa se desprinda depe os.Atentie nu se fierb prea tare!!!
Dupa ce s-au racit se separa usor de pe os,dupa care se trec prin masina de tocat carne(pe sita mai mica).Ceapa se taie in patru si se caleste in 50 ml ulei,dupa care se trece si ea prin masina.
Pestele se amesteca cu ceapa ,miezul de paine inmuiat in apa,usturoiul zdrobit ,ouale si patrunjelul .Se amesteca bine dupa care se condimenteaza dupa gustul fiecaruia cu sare,vegeta si piper.
Din pasta obtinuta se formeaza bilute care se da prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
Se servesc cu garnitura dorita.
Pofta buna!!!

:badday:

Scris: 08/09/2015 11:38
de nicoleta64
Bune!!! :buuun: :roll:

Scris: 09/09/2015 01:18
de angela_de
Vaaaai, ce bunatate! si ce idee ingenioasa =D> !
Si eu fac des "tocatura" de peste, dar pina acum am facut numai din fileuri congelate de peste oceanic :( . In rest, aceleasi ingrediente + marar (il ador la peste...)
Si nu le prajesc, ca chiftelute, (prea multa munca, prea putin timp...), ci coc o "chiftea" mare, in forma de copt rotunda, la kuptor, pe care apoi o tai in felii ca de tort... Asa mi se pare ca ramine mai suculenta (desi nu asa gustoasa, ca chiftelutele prajite....), chiar si dupa racire.
Si mincam fie cu
- sos tzatziki (castravete ras, bine scurs + usturoi + marar + iaurt gras + lamiie + putin ulei, sare, piper), fie cu
- sos tartare (mayoneza + castraveciori tocati + ceapa/usturoi tocate +/- oua tari tocate + lamiie + iaurt f gras/smintina mai slaba)
PS: acum am inteles de unde vine numele "Danuta frumoasa" :D

Scris: 09/09/2015 10:57
de mikirafaela
Exact cum îi spunea Pupi Antoniei, exact aşa îti spun eu ţie acum: RĂBDARE DE CHINEZ!

Sigur bune (spun eu, care sunt ahtiată după tot ce înseamnă chifteluţă / chiftea / pârjoală / pârjoluţă şi peşte)!

Eu le-aş servi cu sos de roşii!

Felicitări pentru reţetă şi idee! =D> :flower:

Scris: 16/09/2015 10:11
de d_dana_a
nicoleta64 scrie:Bune!!! :buuun: :roll:

Intradevar au fost foarte bune :wink:
:hug: :pup: :flower:

Scris: 16/09/2015 10:13
de d_dana_a
angela_de scrie:Vaaaai, ce bunatate! si ce idee ingenioasa =D> !
Si eu fac des "tocatura" de peste, dar pina acum am facut numai din fileuri congelate de peste oceanic :( . In rest, aceleasi ingrediente + marar (il ador la peste...)
Si nu le prajesc, ca chiftelute, (prea multa munca, prea putin timp...), ci coc o "chiftea" mare, in forma de copt rotunda, la kuptor, pe care apoi o tai in felii ca de tort... Asa mi se pare ca ramine mai suculenta (desi nu asa gustoasa, ca chiftelutele prajite....), chiar si dupa racire.
Si mincam fie cu
- sos tzatziki (castravete ras, bine scurs + usturoi + marar + iaurt gras + lamiie + putin ulei, sare, piper), fie cu
- sos tartare (mayoneza + castraveciori tocati + ceapa/usturoi tocate +/- oua tari tocate + lamiie + iaurt f gras/smintina mai slaba)
PS: acum am inteles de unde vine numele "Danuta frumoasa" :D

Am sa incerc si eu varianta ta sunt sigura ca este foarte gustoasa...si in plus nu e asa multa munca :peace:
...si imi plac mult si sosurile folosite :peace:
:hug: :love: :pup: :flower: