Chiftelute de peste

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Chiftelute de peste

Mesajde d_dana_a » 08/09/2015 10:02

Pentru ca sotul meu este pescar si printre pestii mari prinde si micuti,am gasit o reteta speciala pentru prepararea pestisorilor mici.Reteta este foarte usor de preparat,ceea ce dureaza mai mult este selectarea oaselor de peste :badday:

Ingrediente :
1,5 kg peste mai mic (eu am folosit porcusor,albitura,clen)
2 felii de paine
3 oua
o capatana usturoi
3 cepe
o legatura patrunjel
sare,vegeta si piper dupa gust
pesmet
ulei pentru prajit
Mod preparare:
Pestisorii se fierb pana incep usor sa se desprinda depe os.Atentie nu se fierb prea tare!!!
Dupa ce s-au racit se separa usor de pe os,dupa care se trec prin masina de tocat carne(pe sita mai mica).Ceapa se taie in patru si se caleste in 50 ml ulei,dupa care se trece si ea prin masina.
Pestele se amesteca cu ceapa ,miezul de paine inmuiat in apa,usturoiul zdrobit ,ouale si patrunjelul .Se amesteca bine dupa care se condimenteaza dupa gustul fiecaruia cu sare,vegeta si piper.
Din pasta obtinuta se formeaza bilute care se da prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
Se servesc cu garnitura dorita.
Pofta buna!!!

:badday:
Fişiere ataşate
chiftelute_de_peste1.jpg
chiftelute_de_peste1.jpg (75.61 KiB) Vizualizat de 3459 ori
chiftelute_de_peste2.jpg
chiftelute_de_peste2.jpg (92.89 KiB) Vizualizat de 3459 ori
chiftelute_de_peste3.jpg
chiftelute_de_peste3.jpg (71.87 KiB) Vizualizat de 3459 ori
chiftelute_de_peste4.jpg
chiftelute_de_peste4.jpg (70.34 KiB) Vizualizat de 3459 ori
chiftelute_de_peste5.jpg
chiftelute_de_peste5.jpg (68.2 KiB) Vizualizat de 3459 ori
chiftelute_de_peste6.jpg
chiftelute_de_peste6.jpg (57.73 KiB) Vizualizat de 3459 ori
chiftelute_de_peste7.jpg
chiftelute_de_peste7.jpg (80.95 KiB) Vizualizat de 3459 ori
chiftelute_de_peste8.jpg
chiftelute_de_peste8.jpg (97.85 KiB) Vizualizat de 3459 ori
chiftelute_de_peste9.jpg
chiftelute_de_peste9.jpg (86.1 KiB) Vizualizat de 3459 ori
chiftelute_de_peste10.jpg
chiftelute_de_peste10.jpg (63.31 KiB) Vizualizat de 3459 ori
chiftelute_de_peste11.jpg
chiftelute_de_peste11.jpg (83.76 KiB) Vizualizat de 3459 ori
chiftelute_de_peste12.jpg
chiftelute_de_peste12.jpg (84.33 KiB) Vizualizat de 3459 ori
chiftelute_de_peste13.jpg
chiftelute_de_peste13.jpg (86.71 KiB) Vizualizat de 3459 ori
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 08/09/2015 11:38

Bune!!! :buuun: :roll:

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 09/09/2015 01:18

Vaaaai, ce bunatate! si ce idee ingenioasa =D> !
Si eu fac des "tocatura" de peste, dar pina acum am facut numai din fileuri congelate de peste oceanic :( . In rest, aceleasi ingrediente + marar (il ador la peste...)
Si nu le prajesc, ca chiftelute, (prea multa munca, prea putin timp...), ci coc o "chiftea" mare, in forma de copt rotunda, la kuptor, pe care apoi o tai in felii ca de tort... Asa mi se pare ca ramine mai suculenta (desi nu asa gustoasa, ca chiftelutele prajite....), chiar si dupa racire.
Si mincam fie cu
- sos tzatziki (castravete ras, bine scurs + usturoi + marar + iaurt gras + lamiie + putin ulei, sare, piper), fie cu
- sos tartare (mayoneza + castraveciori tocati + ceapa/usturoi tocate +/- oua tari tocate + lamiie + iaurt f gras/smintina mai slaba)
PS: acum am inteles de unde vine numele "Danuta frumoasa" :D

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 09/09/2015 10:57

Exact cum îi spunea Pupi Antoniei, exact aşa îti spun eu ţie acum: RĂBDARE DE CHINEZ!

Sigur bune (spun eu, care sunt ahtiată după tot ce înseamnă chifteluţă / chiftea / pârjoală / pârjoluţă şi peşte)!

Eu le-aş servi cu sos de roşii!

Felicitări pentru reţetă şi idee! =D> :flower:
MIKI

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 16/09/2015 10:11

nicoleta64 scrie:Bune!!! :buuun: :roll:

Intradevar au fost foarte bune :wink:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 16/09/2015 10:13

angela_de scrie:Vaaaai, ce bunatate! si ce idee ingenioasa =D> !
Si eu fac des "tocatura" de peste, dar pina acum am facut numai din fileuri congelate de peste oceanic :( . In rest, aceleasi ingrediente + marar (il ador la peste...)
Si nu le prajesc, ca chiftelute, (prea multa munca, prea putin timp...), ci coc o "chiftea" mare, in forma de copt rotunda, la kuptor, pe care apoi o tai in felii ca de tort... Asa mi se pare ca ramine mai suculenta (desi nu asa gustoasa, ca chiftelutele prajite....), chiar si dupa racire.
Si mincam fie cu
- sos tzatziki (castravete ras, bine scurs + usturoi + marar + iaurt gras + lamiie + putin ulei, sare, piper), fie cu
- sos tartare (mayoneza + castraveciori tocati + ceapa/usturoi tocate +/- oua tari tocate + lamiie + iaurt f gras/smintina mai slaba)
PS: acum am inteles de unde vine numele "Danuta frumoasa" :D

Am sa incerc si eu varianta ta sunt sigura ca este foarte gustoasa...si in plus nu e asa multa munca :peace:
...si imi plac mult si sosurile folosite :peace:
:hug: :love: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori