Prajitura cu ciocolata

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha278
Incepator
Mesaje: 107
Membru din: 18/08/2009 12:26
Contact:

Prajitura cu ciocolata

Mesajde miha278 » 06/09/2015 05:27

Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
3 linguri sirop de zahar ars
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
3 linguri cacao
esenta de rom
Pentru crema:
200 g unt
200 g crema de ciocolata gen Finetti, Nutella
100 g ciocolata amaruie
50 ml smantana pentru frisca
2 linguri coniac
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml smantana
<br/><br/> Blat:

Pentru siropul de zahar ars vom carameliza 2 linguri de zahar. Caramelul il „stingem” apoi cu putina apa rece. Lasam la racit, pana se dizolva caramelul.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, esenta de rom si siropul de zahar ars. Se toarna totul peste bezea si se omogenizeaza usor.

Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa, apoi turnam peste compozitia de mai sus. Omogenizam, amestecand usor cu o spatula.

Compozitia se toarna in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Se topeste untul, dar nu complet, sa mai ramana bucati netopite, apoi se mixeaza pana se ingheaga din nou. Se adauga crema de ciocolata, ciocolata amaruie topita impreuna cu smantana pentru frisca si coniacul. Se mixeaza pana la omogenizare.

Blatul copt si racit se taie in 2. Se pune crema pe unul din blaturi, se niveleaza si se acopera cu cel de-al doilea blat. Se da la rece pana se intareste crema, apoi se portioneaza cuburi.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic cu smantana si untul. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit apoi se toarna peste cuburile de prajitura. Se da din nou la rece, apoi se orneaza cu moate de frisca batuta. <br/><br/>
Fişiere ataşate
Capture.jpg
Capture.jpg (70.45 KiB) Vizualizat de 1915 ori
Daca va este teama sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml coniac. Coniacul, precum se stie din batrani atenueaza teama...

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 06/09/2015 06:22

Vaaai Miha, inca o bunatate, asta mai e inca pe deasupra si cu cioco; si cu multa crema (de unt :buuun: :buuun: ).
Si cu blat care nu trebuie framintat (eu n-am masina de piine!) si "intins"!
Dar cel mai mult ma tenteaza tot crema de unt cu cioco; pare simplu de facut, si e precis un :vis: ! Si e cu cioco!!! :buuun: :buuun:
Felicitari pentru realizarea retetei, dar si pentru poza!

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 06/09/2015 11:34

Eu nu stiu cum unele fete pot sa faca prajituri atat de frumoase si de reusite (vorbesc din punctul meu de vedere, ca nepriceputa ce sunt in realizarea unor asa deserturi de revista)! Desi pare simplu, nu stiu daca as reusi o prezentare atat de frumoasa, nu mai zic de sectiuni taiate perfect!

Felicitari Miha! Vorba Ellei, un :vis: frumos pentru iubitori de dulce dar mai ales de ciocolata! =D> =D> =D> :master: :flower: :flower: :flower:
Ultima oară modificat 09/09/2015 12:29 de către mikirafaela, modificat 1 dată în total.
MIKI

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 08/09/2015 11:40

Un deliciu ciocolatos!!! :buuun: :roll:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori