Sarmale coapte, in sos de ciuperci

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Sarmale coapte, in sos de ciuperci

Mesajde lucia_bp » 25/04/2015 01:09

Va fac cunoscuta reteta acestor sarmale interesante si care vine din bucataria rusa.

Cat despre sarmale... :buuun: :buuun: :buuun:


Ingrediente

Pentru sarmale
-500 g carne tocată (vita sau mixta- carne de porc si de vita)
-1 ou
-2-3 rosii date pe razatoare / tocate marunt ( adaugate la carne)
-2 cepe mijlocii, tocata marunt
-1 legatura verdeata, tocata marunt (patrunjel / marar sau in combinatie)
-sare
-piper, proaspat macinat
-1-2 morcovi medii, taiati rondele
-2-3 linguri ulei ( pentru legume)
-500 g varza, tocata marunt sau cubulete
-ž ceasca de orez
-pesmet
-ulei, pentru prajit

Pentru sosul de ciuperci
-500 g ciuperci, feliate
-ulei
-2-3 rosii, decojite si taiate cubulete
-½ pahar apa
-400 g smantana
-sare
-piper, proaspat macinat

Optional: smantana pentru servit

Preparare

Pentru sarmale
Amestecati bine carnea, oul, rosiile, ceapa si verdeata. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati in asteptare.
Separat, caliti morcovii in uleiul incins, pana sunt aproape facuti, apoi adaugati varza si mai lasati pe foc inca 2-3 min, cat sa se inmoaie putin varza, amestecand des. Lasati la racit.
Intre timp, fierbeti orezul al dente, in multa apa sarata, scurgeti si lasati sa se raceasca.
Adaugati la carne legumele si orezul, amestecati bine si potriviti gustul de sare si piper.
Luati 1-2 linguri din compozitia cu carne si modelati in mana forme ovale ( ca de sarmale).
Treceti-le prin pesmet, apoi prajiti-le in ulei incins pana se auresc frumos, intorcandu-le pe toate fetele.
Scurgeti de excesul de ulei si puneti-le intr-un singur strat, unele langa altele, intr-un vas termorezistent / tava.

Pentru sosul de ciuperci
Caliti ciupercile in putin ulei pana sunt facute, usor prajite si zeama lasata de ele, scazuta.
Adaugati rosiile, ½ pahar apa, smantana si fierbeti la foc mic, inca 2-3 min.
La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati peste sarmalele din vasul termorezistent.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 25-30 min, la 180-190 grade sau pana ce sarmalele sunt facute.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie sarmale si sos.
Optional, pot fi servite in plus cu 1-2 linguri de smantana.
Fişiere ataşate
cimg4409.jpg
cimg4409.jpg (90.88 KiB) Vizualizat de 2963 ori
cimg4410.jpg
cimg4410.jpg (105.07 KiB) Vizualizat de 2963 ori
c1_sarmale_coapte_in_sos_de_ciuperci.jpg
c1_sarmale_coapte_in_sos_de_ciuperci.jpg (94.61 KiB) Vizualizat de 2963 ori
c2_sarmale_coapte_in_sos_de_ciuperci.jpg
c2_sarmale_coapte_in_sos_de_ciuperci.jpg (120.3 KiB) Vizualizat de 2963 ori
cimg4411.jpg
cimg4411.jpg (112.92 KiB) Vizualizat de 2963 ori
c3_sarmale_coapte_in_sos_de_ciuperci.jpg
c3_sarmale_coapte_in_sos_de_ciuperci.jpg (95 KiB) Vizualizat de 2963 ori
cimg4412.jpg
cimg4412.jpg (97.45 KiB) Vizualizat de 2963 ori
cimg4413.jpg
cimg4413.jpg (71.04 KiB) Vizualizat de 2963 ori
cimg4414.jpg
cimg4414.jpg (78.28 KiB) Vizualizat de 2963 ori
cimg4415.jpg
cimg4415.jpg (79.88 KiB) Vizualizat de 2963 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 30/04/2015 06:08

Imi plac...trebuie sa fie delicioase cu sosul de ciuperci. :buuun:
Ar merge bine in final servite direct pe farfurie sarmalele cu sosul impreuna...fara sa le mai bag la cuptor impreuna. :roll: :peace:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 01/05/2015 12:21

Luciaaaaaa, m-ai omorat ....am sa le fac DAR fara carne doar orezul cu restul condimentelor si sosul....scot carnea si am sa folosesc orezul de sushi ca se lipeste bine.....abia astept sa le pregatesc :buuun: :buuun: :buuun: :master: :master: =D> =D> :hug: :hug: :pup: :pup: :roll: :roll:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/05/2015 08:54

nicoleta64 scrie:Imi plac...trebuie sa fie delicioase cu sosul de ciuperci. :buuun:
Ar merge bine in final servite direct pe farfurie sarmalele cu sosul impreuna...fara sa le mai bag la cuptor impreuna. :roll: :peace:


Nu stiu ce sa spun :?: Sarmalele se prajesc in tigaie, dar nu pana sunt facute de tot ( adica carnea)...ele se maronesc destul de repede...se lasa pana ce carnea se aureste putin si sarmalele se " sigileaza "...de aceea trebuie date in cuptor impreuna cu sosul de ciuperci...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 06/05/2015 07:10

pupi scrie:Luciaaaaaa, m-ai omorat ....am sa le fac DAR fara carne doar orezul cu restul condimentelor si sosul....scot carnea si am sa folosesc orezul de sushi ca se lipeste bine.....abia astept sa le pregatesc :buuun: :buuun: :buuun: :master: :master: =D> =D> :hug: :hug: :pup: :pup: :roll: :roll:


Stiam eu ca reteta iti va face cu ochiul :D Sarmalele nu trebuie impachetate :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori