Vinete cu carne

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/01/2007 03:33

:hug: de sosuri chiar am nevoie ca-s chiar patetica. fac un singur fel de paste si nici macar ala nu-i italienesc..

ps: ai facut o treaba minunata prin cuprinsurile alea, asa putem avea o perspectiva de ansamblu asupra retetelor postate! cred ca a fost o munca titanica. daca asta numesti tu 'taiat frunza la caini', pai inseamna ca eu nici macar asta nu fac..! nu stiu cand ai avut timp insa ne-ai facut un mare serviciu!

:pup: :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/01/2007 03:37

o sa fac cind sunt singura acasa ca sa nu ranesc vreun orgoliu italian cu metoda asta =)) ... fac experiente pe mine... am vazuit ca faceau unii care vindeau mincare pt acasa ceva in genul astra, le fierbeau ins ape jumatate ( ca atunci cind le ami bagi apoi la cuptor) si le puneau in sos insa ... si in cutie sigilata bine terminau coacerea pina acasa dar in sos...

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 08/01/2007 04:14

crista probat si eu metoda lui Maria....e drept ca doar ultimele minute...ca doar stii si tu ca daca fierbi taietei in supa se ingroasa enorm....deci dupa acelasi principiu se fierb si in apa fierbinte....eu o fac treaba asta doar cand nu mai am loc pe aragaz(stiti voi ca la mine acasa se face mancare pe gustul fiecaruia ca santem mofturosi)
Maria te rog frumos sa nu mai speli pasta in apa rece!nu e nevoie!Va rog eu frumos!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

danaflaviu
Incepator
Mesaje: 9
Membru din: 04/04/2006 09:51

Mesajde danaflaviu » 08/01/2007 04:40

crista scrie:citat :
vinetele se aleg: suple, negre,lungi si elastce

asta daca e soiul lor sa fie asa ...
cum ziceam in Italia ( nu stiu in tara locuiesti tu) nu exusta vinete amare, si nu cred ca sunt mai mult sau mai putin modificate genetic decit in alte partui, cu toate ca mai obsedati de ce maninca decit italienii inca nu am cunoscut. Nici nu cumpara decit dc produsele sunt italiene , au certifiact de origine in care scrie de unde vin, unde au fost cultivate si multe alte ... Asta la supermarket, la piata e clar ca taranii sunt taranii lor ca nu or venii cu avionul din Turcia sau China ( apropos aici ce nu este italian = calitate inferioara , pret mic ).

Asa iar despre lungi si subtiri exista foarte multe soiuri: unele sun inguste cam pe jumatatea celor subtiri din romania , cam 3-4 cm pe diametru, altele sunt mai rotunde si negre.. in plos exusta unele rotunde ca niste globuri si au culoare mov dschis spre albicios ... deci cam greu sa le alegi lungi dc nu e felul lor asa ... cele mov deschos si globulare sunt extrem de dulci ... se folosesc chiar si la retete de dulciuri ...
Draga mea singura solutie sa mananci sanatos si gustos este sa te muti inapaoi in Romania!Iar despre cat si cum si in ce fel cu italienii...te rog frumos!Personal am o parere execrabila despre ei!Din contactele mele sunt cei mai putin...relevanti in privinta igienei!Noi aici folosim supermarketul la modul cumparaturi de mai putina importanta la capitolul "legume"!Personal,ti-am mai spus , iau legumele de preferat de pe camp de la persoana cunoscuta!Iarna ma aprovizionez de la un miniaprozar care este condus de o prietena!Nu sunt obsedata dar sunt sceptica la capitolul productie 'UE'!Asta este!Incearca produsele noastre,autentic romanesti si nu o sa fii dezamagita!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/01/2007 05:03

Draga mea Din cite vad nu are rost sa continuam aceasta discutie pentru ca eu scriu una si tu citesti/ intelegi cu totul altceva.
Deci, nu am de gind sa continui o discutie fara cap si coada , pornita de la un soi de vinete si ajunsa la igiena anumitor popoare ..si nici parerea ta personala despre anumite popoare si modul in care ai putut face asemenea observatie ca apoi sa o generalizezi.

Eu voi termina aici discutia si imi cer scuze de la Nicoleta daca i-am stricat topicul :flower:

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 08/01/2007 05:11

angelique scrie:crista probat si eu metoda lui Maria....e drept ca doar ultimele minute...ca doar stii si tu ca daca fierbi taietei in supa se ingroasa enorm....deci dupa acelasi principiu se fierb si in apa fierbinte....eu o fac treaba asta doar cand nu mai am loc pe aragaz(stiti voi ca la mine acasa se face mancare pe gustul fiecaruia ca santem mofturosi)
Maria te rog frumos sa nu mai speli pasta in apa rece!nu e nevoie!Va rog eu frumos!


Personal nu spal pastele, dar cunosc multe prsoana care o fac. Fiecare cu obiceiul lui, nu? :P

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 08/01/2007 05:26

cara scrie:arata bine ambele combinatii cu vinete, va felicit fetelor!
inainte de a incerca retetele, vreau sa imi spuneti daca produsul final nu este un pic amar. stiu ca daca indepartezi coaja, vanata nu mai e amaruie..dar totusi are un gust usor amarui daca nu e calita ..
asadar: mai multe detalii despre gustul final!
va multumesc anticipat.


In amandoua retete gustul final nu este deloc amarui.Feliile(sau cubuletele de la drob) dupa ce s-au oparit, se lasa putin sa se raceasca si automat ele isi lasa apa in care au fost fierte, sau le lasi tu mai mult sa se scurga,si asa nu mai sunt amarui.
Eventual poti sa apesi putin felia de vanata pe o carpa de bucatarie(sau hartie asorbanta de bucatarie) si asa esti sigura ca ai eliminat apa care putin oricum ramane.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/01/2007 07:13

multumesc nicoleta, o sa urmez sfaturile tale si ale fetelor (m-ati ajutat foarte mult pentru ca imi plac vinetele, dar pentru ca nu stiam secretele astea despre preparare, cam evitam sa le gatesc) :hug:

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 08/01/2007 07:44

Maria.scuze pt. confuzie.. am citit cam repejor ca e lung topicul...mi-a scapat ---
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori