Vinete cu carne

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/01/2007 01:22

Cum adica doar le oparesti ???????? ce fel de paste MARIA ???? Eu aici in tara macaroanelor nu am mai auzit de paste fuerte fara foc :lol:

Pastele proaspete , ala facute in casa cu minuta mea , se fierb 1 minut... celelalte cumparate uscate se fierb de la 5 la 14 minute ... depinde cit scrie pe pachet ... eu oparite n-am mai auzit si noi le mincam al dente nu le fierb sa devine ca o guma cum se face in Romania ...

danaflaviu
Incepator
Mesaje: 9
Membru din: 04/04/2006 09:51

bravo maria!

Mesajde danaflaviu » 08/01/2007 01:34

maria MIHULESCU scrie:Vinetele crude taiate feli si lasate o jumatate de ora in apa cu sare, nu mai sunt amarui. Ai sa vezi ca apa se coloreaza usor in maron, ceea ce inseamna ca a disparut toata amareala. Apoi le gatesti cum vrei si gustul este neschimbat. Eu asa procedez intotdeauna cand prepar ceva cu vinete, cu coaja sau fara. Incearca.
Bravo maria!Ai idee de vinete!Ba chiar te pricepi!Mie mi-au intrat o groaza de sfaturi in cap in privinta acestora dar trucul cu apa cu sare a fost cel care mi-a dat si mie roade!Felicitari! :master:

danaflaviu
Incepator
Mesaje: 9
Membru din: 04/04/2006 09:51

Mesajde danaflaviu » 08/01/2007 01:43

cara scrie:dana, si noua ne plac foarte mult vinetele (mai ales coapte).

doar la ghiveciul de legume nu coc vinetele, le curat partial de coaja si le tai bucatele.

in legatura cu criteriile alegerii, deh, aici e mai greu: in general le cumpar pe cele de marime potrivita, suple, ca sa nu aiba multe seminte. dar nimic nu imi garanteaza ca nu dau si de vinete amare. am gasit vinete amare chiar intre cele din spania. in romania.. mai rar astfel de experiente.

in mesajul anterior nu ma refeream la vinetele stricate ci la vinetele sanatoase, gatite fara a fi coapte in prealabil.
Scuze draga mea dar nu cadem de acord asupra mai multor aspecte!In primul rind,eu nu am spus nimic de vinete tocate!Da !Am si vinete tocate in congelator dar,de obicei,cand imi gasesc timp,toamna imi pun in congelator toate legumele usor oparite in apa cu sare!De asta vorbeam mai devreme si nu de vinete tocate!Sau stricate!Si apropo eu nu sunt adepta legumelor modificate genetic!Ceea ce importam noi din afara in mare masura sun frumoase si....fara gust!Eu prefer sa imi iau legumele de la tarani!Apropo vinetele se aleg: suple, negre,lungi si elastce!De obicei daca sunt amare sunt necoapte sau au,din cate imi aduc aminte,prea multe chimicale folosite la crestere!Sau asa-zisa crestere fortata!Poate ca ma insel!Dar eu nu am nimerit vinete amare si m-am ghidat dupa informatiile pe care ti le trimit si tie acum!Incearca la vara si spune-mi daca am dreptate!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/01/2007 01:51

citat :
vinetele se aleg: suple, negre,lungi si elastce

asta daca e soiul lor sa fie asa ...
cum ziceam in Italia ( nu stiu in tara locuiesti tu) nu exusta vinete amare, si nu cred ca sunt mai mult sau mai putin modificate genetic decit in alte partui, cu toate ca mai obsedati de ce maninca decit italienii inca nu am cunoscut. Nici nu cumpara decit dc produsele sunt italiene , au certifiact de origine in care scrie de unde vin, unde au fost cultivate si multe alte ... Asta la supermarket, la piata e clar ca taranii sunt taranii lor ca nu or venii cu avionul din Turcia sau China ( apropos aici ce nu este italian = calitate inferioara , pret mic ).

Asa iar despre lungi si subtiri exista foarte multe soiuri: unele sun inguste cam pe jumatatea celor subtiri din romania , cam 3-4 cm pe diametru, altele sunt mai rotunde si negre.. in plos exusta unele rotunde ca niste globuri si au culoare mov dschis spre albicios ... deci cam greu sa le alegi lungi dc nu e felul lor asa ... cele mov deschos si globulare sunt extrem de dulci ... se folosesc chiar si la retete de dulciuri ...

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 08/01/2007 01:54

crista scrie:Cum adica doar le oparesti ???????? ce fel de paste MARIA ???? Eu aici in tara macaroanelor nu am mai auzit de paste fuerte fara foc :lol:

Pastele proaspete , ala facute in casa cu minuta mea , se fierb 1 minut... celelalte cumparate uscate se fierb de la 5 la 14 minute ... depinde cit scrie pe pachet ... eu oparite n-am mai auzit si noi le mincam al dente nu le fierb sa devine ca o guma cum se face in Romania ...



Toate pastele pe care le intalnesc in comert: spaghete, macaroane, melcisori etc. Incearca si ai sa vezi. Ies foarte bune.

Nu am timp sa fac in casa paste, asa ca le cumpar. Cand faceam de casa, nu am incercat metoda, da cu cele din comert, imi ies super.

Ca sa iti iasa asa cum vrei tu, le lasi mai putin si le speli in apa rece(le treci prin jet, puse in strecuratoare.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/01/2007 02:19

Nu exista sa speli pastele !!.. daca ne aude vreun italian ne ia la alergat ... ca sa fie al dente dc scrie pe pachet 7 minute le fierbi numai 6 sau chiar numai 5 si ultimele 1-2 minute le pui in sos si le lasi acolo sa se imprieteneasca cu el si sa prinda gustul lui...

Pastele nu lasa apa albicioasa, se fierb in catitate mare de apa ( dc nu vrei sa te umpli de celulita ), nu se clatesc dupa ce se scurg ... si trebuie sa fie facute din griu dur ( este un tip de griu).

Sunt curioasa ce scrie pe punga ta de paste , per favore fa o poza sau copiaza ce scrie la ingrediente si cite minute scrie pe punga lor ca se fierb... sunt tare curioasa ...

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/01/2007 02:33

m-ati omorat! eu fierb pastele cat scrie pe punga, le las sa se scurga bine, nu le mai clatesc.-...le-as scufunda in sos, dar nu stiu sa fac alt sos decat un fel de ostopel ..si nu cumpar sosuri..
in genere le fierb in apa cat sa le acopere..dar nu in multa apa..ca n-am o cratita asa de generoasa ..
acum imi explic eu de ce am impresia ca am ceva celulita :( :? :x

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/01/2007 02:37

mai crista, te-ai italienizat total!!!!!! :(
noi suntem romani (bis).., mai stii melodia aia??? pai cum iti imaginezi ca o sa stim ce e in capul italienilor atunci cand ei+capetele lor se afla la cratita???e ca si cum v-as zice eu ca nu tre sa prajiti carnatii aia afumati, ca parintii lor, nemtii, ii coc pe plita deasupra jarului si ies cu gust minunat..

maria, cred ca singura pasta care s-ar putea manca dupa oparire si lasare in apa fierbinte..o vreme e fideaua cu ou..
zic si eu..

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/01/2007 02:57

CARA DRAGA .. n.-am cum ca macar pastele care sunt aici la ele acasa tb sa le fac dupa traditie :lol: .. ca restul .. vai mama lor de inventii ..

las ca iti zic eu mai multe sosuri pt paste .. si usoare.... ca nu ma pot complica ca nu am innebunit , mai ales ca eu paste gatesc zilnic si nu vreau sa pierd mai mult de 15 minute cu ele de cind pun apa la fiert si pina le servesc in farfurie .. ca altfel n-as putea sa tai frunza la ciini pe net cum fac acum =))

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 08/01/2007 03:26

Pastele mele sunt la fel ca peste tot. Nu au nimic deosebit. Am sa fac si o poza sa vezi. Tehnica am descoperit-o intamplator. Am vrut sa fac macaroane cu carne la cuptor si mi-am dat seama ca am putina branza sa pun deasupra, cand aveam macaroanele la foc (abia incepusera sa fiarba). Am oprit focul, gandind ca voi continua la intoarcere si asa am timp sa fac si sosul. In 10 minute eram inapoi si la intoarcere, macaroanele erau fierte. De atunci aplic "tehnica" si castig mult timp. Apa este limpede si clara, iar macaroanele foarte bune.

Ca sa nu mai fie nelamuriri, sacrifica o mana de macaroane (sau orice paste) si fa o proba.


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori