Vinete cu carne

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 07/01/2007 10:53

Mona S P scrie:Nicoleta , drobul tau de vinete arata super ! :master: Ma bucur ca va placut ! Mi-ai facut o pofta ... :lol: ... :lol: !!
Iti doresc in noul an care a inceput multa sanatate (ca-i mai buna decat toate ) , fericire si tote dorintele puse la cumpana dintre ani sa ti se indeplineasca !! Sa fii iubita si sa te bucuri de fiecare clipa alaturi de cei dragi ! Te pup !! :love: :flower:


MonaSP, iti multumesc mult pentru toate urarile facute! :hug:
Iti urez si eu un 2007 plin de realizari si serenitate, tie si familiei tale.
La multi ani cu sanatate! :love: :flower:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/01/2007 08:37

arata bine ambele combinatii cu vinete, va felicit fetelor!
inainte de a incerca retetele, vreau sa imi spuneti daca produsul final nu este un pic amar. stiu ca daca indepartezi coaja, vanata nu mai e amaruie..dar totusi are un gust usor amarui daca nu e calita ..
asadar: mai multe detalii despre gustul final!
va multumesc anticipat.

danaflaviu
Incepator
Mesaje: 9
Membru din: 04/04/2006 09:51

vanata

Mesajde danaflaviu » 08/01/2007 10:24

cara scrie:arata bine ambele combinatii cu vinete, va felicit fetelor!
inainte de a incerca retetele, vreau sa imi spuneti daca produsul final nu este un pic amar. stiu ca daca indepartezi coaja, vanata nu mai e amaruie..dar totusi are un gust usor amarui daca nu e calita ..
asadar: mai multe detalii despre gustul final!
va multumesc anticipat.
Daca stii sa alegi vinetele si sa le scurgi bine, ele vor fi putin" intepatoare" la gust, dar in nici un caz amarui! Spun asta din proprie experienta, caci noua ne plac foarte mult vinetele!Nu concep sa tec iarna fara vinete puse la congelator sau borcan! :sfant:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/01/2007 10:33

dana, si noua ne plac foarte mult vinetele (mai ales coapte).

doar la ghiveciul de legume nu coc vinetele, le curat partial de coaja si le tai bucatele.

in legatura cu criteriile alegerii, deh, aici e mai greu: in general le cumpar pe cele de marime potrivita, suple, ca sa nu aiba multe seminte. dar nimic nu imi garanteaza ca nu dau si de vinete amare. am gasit vinete amare chiar intre cele din spania. in romania.. mai rar astfel de experiente.

in mesajul anterior nu ma refeream la vinetele stricate ci la vinetele sanatoase, gatite fara a fi coapte in prealabil.

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 08/01/2007 10:46

Vinetele crude taiate feli si lasate o jumatate de ora in apa cu sare, nu mai sunt amarui. Ai sa vezi ca apa se coloreaza usor in maron, ceea ce inseamna ca a disparut toata amareala. Apoi le gatesti cum vrei si gustul este neschimbat. Eu asa procedez intotdeauna cand prepar ceva cu vinete, cu coaja sau fara. Incearca.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/01/2007 10:48

excelent! multumesc de sfat, Maria! :hug:

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 08/01/2007 10:55

A, am uitat sa iti spun ca, nu stiu daca ai observat cand tai vinetele crude, se innegresc imediat. Inainte sa le tai, ai pregatita apa cu sare si le pui repede astfel incat sa fie acoperite bine. Astfel raman albe si frumoase si nu se mai coloreaza. Daca iti ramane un coltisor afara, se innegreste, oxideaza.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/01/2007 10:58

chiar am observat fenomenul, fapt pentru care evitam sa prepar vinete necoapte :)
ehe, cat traieste omu` invata! :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 08/01/2007 12:48

eu insa de cind sunt in aceasta tara nu am intilnit vinete amare ...
nu le curat de coaja, nu le pun cu sare, nu le oparesc , nu le pun la scurs ... nu fac nimic din toate astea... Asa cum sunt , cu coaja le tai bucati si le gatesc in mii de variante : cea mai des pregatita e vinata taiata cubulete calite in tigaia de teflon cu fff putin ulei + un catel de usturoi strivit doar , cind s-au inmuiat vinetele adica in 5 min circa se adauga suc de rosii mai gros ( adica pulpa de rosii pisata ) si se mai lasa alte 5 min maxim .. se scoate usturoiul, se da de pe foc, se adauga frunza debusuioc si se toarna sosul asta peste pastele fierte si scurse... deasupra se pune ceva brinza rasa ( de preferat ricotta sarata ). Am scris reteta ca sa vedeti cit de repede se face totul ( in timp ce pastele fierb 7 minute + alte 5 pina incepe sa clocotesca apa ... )

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 08/01/2007 01:12

Eu pastele le pun in apa clocotita cu putina sare, o lingura de ulei, acopar oala, opresc focul si le las. In cateva minute sunt fierte, intregi si nu se lipesc. Intre timp pregatec sosul si sunt toate gata in acelasi timp.


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori