Kourabiedes

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Kourabiedes

Mesajde Theodora » 19/12/2006 12:23

Aceste fursecuri sa le zicem,pe langa MELOMAKARONA,fursecuri cu miere,e nelipsit din casa in perioada de Craciun in Grecia!

La aceaste fursecuti se foloseste unt curat,topit nu stiu daca voi gasiti,dar puteti lua unt,il topiti voi si cand se raceste inlaturati toata apa si luati untul curat...

400gr unt curat
200gr zahat pudra si 500gr pt ornat
1 galbenus de ou
1 lingurita bicarbonat
1 cescuta coniac,eu am pus Amaretto
3 plicuri zahar vanilat
1 plic praf de copt
600gr faina
250gr migdale,eu le pun intregi si cu coaja,puteti folosi cum vreti

Mai intai batem untul la mixer pana devine spuma

Imagine

Adaugam toate ingredientele apoi in afara de faina si amestecam,migdalele in final

Imagine

Cernem faina si turnam amestecul

Imagine

Se obtine un aluat faramicios,dar asa trebuie sa fie,la format se lipeste de la unt

Imagine

Putem face bilute si sa le turtim putin...sa fie cat mai groase sau luam cate putin aluat si dam forma cu semiluna sau inima

Imagine

Imagine

Imagine

Coacem 20 minute la 170grC

Imagine

Imediat cum le scoatem le tavalim prin zahar pudra,muuuuuuuut zahar pudra!

Imagine

Imagine

In platou mai cernem deasupra putin sa arate frumos
Sunt destul de dulci,dar sunt tare bune si pufoase...

Imagine

Si un capucinno alaturi de un kourabie!

Imagine

Astea iau drum spre Romania!

Imagine

SARBATORI FERICITE!
Imagine
Imagine
Imagine

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 19/12/2006 03:32

Excelent arata !!! Merge sa pui fistic sau alune in loc de migdale ?

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 19/12/2006 05:18

Nu mi-am pus niciodata intrebarea...traditional si original e cu migdale...eu as ramane pe aceasta linie..dar daca nu ai sau nu iti plac,sigur se pot inlocui...totusi acum ca ma gandesc fisticul e putin sarat,nu? Nu prea merge...poate alune,daca sunt dulci! :flower:
Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 19/12/2006 10:42

Foarte frumoase fursecurile tale. Dar am o intrebare? Nu ies prea dulci cu atata zahar?

Eu cred ca pot iesi bune si cu nuci intregi sau putin tocate.

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 20/12/2006 07:58

Maria sunt dulci...ca si sarbatorile! Asta e ideea retetei...sa ne indulcim de sarbatori! Dar eu de ex cand mananc,scutur bine de zahar,nu mananc cu tot zaharul de pe el! Tot e dulce,dar cum am zis,asa trebuie sa fie,o data pe an le mancam!
Si cum am zis,trebuie sa fie cu MIGDALE! Altfel e alta prajitura! Si nu mai e traditionala greceasca...asta in ideea concursului!
Insist si eu pe migdale,ce sa fac!!! :hug: In engleza se numesc Almond Crescents.
Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 20/12/2006 10:50

:cafea: Aici, in Spania migdalele se numesc Almendras si se gasesc din belsug. Ideea ca , am zis si eu, ca se pot inlocui, a fost ca un raspuns la intrebarea lui Andrei :)

Ar fi frumos sa incercam sa facem o sarbatoare din fiecare zi a anului :roll: , sa fim toti un pic mai dulci (la figurat, ca altfel facem diabet) =))

Succes la concurs :flower:

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 20/12/2006 12:50

In romana tot migdale se cheama dar mie nu prea imi plac si de aia le tot caut inlocuitor :D
Cred ca Maria are dreptate , e putin cam mult dulce si cred ca ar merge si o combinatie dulce-sarat daca pui alune sau fistic. Stiu ca e traditie ( deci nu se schimba ) insa ar fi interesanta o variatie. Fie ea si cu nuci intregi ( de care parca am mancat o data cand eram mic , da' erau rotunde si cu nuca mare in mijloc si mult mai subtire aluatul ) . :clipocit:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori