Sarmale cu varza murata in oala de lut

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

carla27carla
Incepator
Mesaje: 148
Membru din: 26/03/2009 08:31
Localitate: cluj napoca,romania

Sarmale cu varza murata in oala de lut

Mesajde carla27carla » 26/02/2013 01:33

1 kg carne tocata de porc
1/2 kg ceapa alba
1 ardei gras rosu
frunze de varza murata
250 gr orez
250 gr sunculita afumata
condiment pentru carne de porc
cimbru,marar verde
bulion 200 ml
piper
50 ml ulei
cimbru si marar uscat
Varza murata se desface frunza cu frunza,se spala cu apa rece si se taie cotoarele.Intr-o tigaie se incinge uleiul se adauga ceapa tocata marunt,ardeiul gras tocat si el si 100 ml apa si sa lasa sa se inabuse .
Dupa ce s a inabusit se adauga bulionul si mararul verde tocat.Se lasa sa se raceasca.Dupa ce s a racit se amesteca cu carnea tocata,cimbru,condimente pentru carne,piper si orezul spalat .
Se ia cate o frunza de varza,se pune din umplutura si se formeaza sarmalele.In oala de lut se pune putin ulei,se pune mararul si cimbrul uscat si cotoarele de varza .Se aseaza sarmalele,punand intre randuri felii de sunculita afumata.Cand s-au asezat toate sarmalele se acopera cu frunze de varza ,se pune apa peste ele si se dau la fiert la foc mic .Cand sunt gata se servesc simple sau cu smantana si ardei iute.
Fişiere ataşate
revelion2013 002.jpg
revelion2013 002.jpg (69.1 KiB) Vizualizat de 3756 ori
craciun 014.jpg
craciun 014.jpg (59.83 KiB) Vizualizat de 3756 ori
craciun 013.jpg
craciun 013.jpg (49.6 KiB) Vizualizat de 3756 ori
foitaj 054.jpg
foitaj 054.jpg (88.39 KiB) Vizualizat de 3756 ori
marcy

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 26/02/2013 02:51

Ehehe, cate amintiri si arome din copilarie!!!! Imi aduc aminte de cuib de sarmalute fierte in oala de lut dar ingropate in pamant,sau in cuptor- asa se faceau in satul tatalui meu in Moldova...Doamne, cum se topeau in gura sarmalutele acelea! Si ce mai imi placeau, erau mici cat o imbucatura!!
Dar si sarmalutele tale au iesit ...o nebunie! =D>
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 26/02/2013 02:54

cata pofta imi face-ti tu sarmale , lucia ardei umpluti trebuie sa fac cat de curand fara varza murata ca aici nu e :cry: felicitari pt reteta au iesit minunate =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 26/02/2013 02:56

minunate sarmalute,o idee pentru saptamana asta ,ce apetisante sant :master: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 26/02/2013 03:31

Ador sarmalele :!: Cred ca este o combinatie divina :master:

Reusite sarmale ai facut si pregatite in vas de lut sunt o nebunie :buuun: :buuun: :buuun: Yamy- yamy :buuun:

:hug: :hug: :hug:
Ultima oară modificat 27/02/2013 08:50 de către lucia_bp, modificat 1 dată în total.
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 26/02/2013 07:22

De cate ori vad ca cineva face sarmale nu contenesc sa ma mir la cata rabdare trebuie sa aibe. EU NU FAC SARMALE decat foarte rar, urasc sa le sucesc dar de mancat le mananc si imi plac la nebunie. In vasul de pamant fierte ies o nebunie. Uneori ( si asta inseamna poate de doua ori pe an) cand ma incumet si le fac si eu asa ca si tine le fierb si ies dementiale. In rest le comand la cineva dar le cumpar nefierte. Acasa le pun asa ca si tine in vasul de pamant , cu sunculita afumata printre randuri...
Vai am cazut in extaz acuma cu gandul la bunatatea lor...faine, faine =D> =D> :hug:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 26/02/2013 07:24

Vreau si eu o sarmaluta :buuun: :buuun: :buuun:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 26/02/2013 07:40

Carla,ce sarmale apetisante ai pregatit =D> Mi-ai facut si mie pofta :buuun:

:hug: :flower:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 26/02/2013 09:21

Mi se pare ca a trecut asa de mult timp de la sarbatori. Trebuie sa fac si eu o portie. Imi place sa le fac si eu in oala de lut. Au un gust mai bun si aparte. Imi place reteta, felicitari. =D> :flower:

carla27carla
Incepator
Mesaje: 148
Membru din: 26/03/2009 08:31
Localitate: cluj napoca,romania

multumesc

Mesajde carla27carla » 27/02/2013 05:44

Va multumesc pentru aprecieri si pentru vorbele voastre frumoase.Intradevar au fost foarte bune si s au mancat foarte repede.
marcy


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori