Muschiulet de porc cu miez de unt aromat

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
voica
Incepator
Mesaje: 115
Membru din: 31/01/2013 06:25

Mesajde voica » 19/02/2013 10:45

Asa este Bia, orezul se fierbe cat vrea omu' dar pentru un preparat cu orez al dente, cu pretentii, se fierbe conform unor timpi bine stabiliti de multi ani de experienta. Nu ma mandresc cu experienta asta dar am exemplu in casa. Totusi, apreciez in mod deosebit orezul facut 'praf' in ghiveciul romanesc, plin de legumarie si arome varatice.

Multumesc draga mea :master:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 19/02/2013 10:50

voica scrie:Asa este Bia, orezul se fierbe cat vrea omu' dar pentru un preparat cu orez al dente, cu pretentii, se fierbe conform unor timpi bine stabiliti de multi ani de experienta. Nu ma mandresc cu experienta asta dar am exemplu in casa. Totusi, apreciez in mod deosebit orezul facut praf in ghiveciul romanesc, plin de legumarie si arome varatice.

Multumesc draga mea :master:



Voica , ai dreptate cu timpii stabiliti de multi ani de experienta , risotto se prepara de vreo 500 de ani ,asa ca ce ne-a mai ramas sa mai experimentam si noi!
:love: :master: :love:

Avatar utilizator
voica
Incepator
Mesaje: 115
Membru din: 31/01/2013 06:25

Mesajde voica » 19/02/2013 10:54

Asa este Bia, orezul se fierbe cat vrea omu' dar pentru un preparat cu orez al dente, cu pretentii, se fierbe conform unor timpi bine stabiliti de multi ani de experienta. Nu ma mandresc cu experienta asta dar am exemplu in casa. Totusi, apreciez in mod deosebit orezul facut 'praf' in ghiveciul romanesc, plin de legumarie si arome varatice.

Multumesc draga mea :master:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 19/02/2013 11:59

voica scrie:Nu am uitat dar am scris prea mult mai sus: rebecca, constat ca esti o persoana care nu tine ranchiuna :!: E foarte important in viata sa nu fii ranchiunos, sa tii manie ori resentimente - puteai foarte bine sa ma dusmanesti pentru remarca la pizza prea groasa si nu ai facut-o! Onoare tie :!:


Voica iti multumesc si eu si sa sti ca in privinta observatiilor facute la retete nu m-am gandit niciodata sa le iau personal. Eu cred ca este perfect normal sa avem opinii si cunostiinte diferite. Suntem si locuim in diferite locatii cu fel si fel de obiceiuri. Sunt asa de multe retete care se posteaza aproape zilnic si habar nu am cand vad ca sunt traditionale sau asa de populare pe cand eu nu am gustat niciodata. Imi pare rau daca m-am exprimat gresit in privinta orezului. Am vrut doar sa ma asigur ca as folosi pe cel care trebuie, sincera eram confuza. Si eu sunt probabil de varsta ta. Am 23 de ani, studenta in al 5-lea an (te invidiez ca faci deja masteratul), dar stiu ca fiecare mai are cate ceva de invatat si asta ma face sa inaintez. Sper sa ramai alaturi de membrii si doamnele deosebite de pe acest site, din propria experienta am invatat multe lucruri (desi sunt membru doar de cateva luni), retete si alte tehnici de prepararea unor ingrediente. Retetele tale sunt inovatoare, fara indoiala gustoase (o spun fara linguseala) si sper sa mai vedem astfel de postari pe care personal le citesc cu atentie si apreciez (chiar daca nu intodeauna zic ceva). :master: :flower:
Ultima oară modificat 20/02/2013 12:51 de către beccas, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 20/02/2013 12:04

Bia ai drepatate, mi-am dat seama ca am gresit dupa ce am postat. Am avut de cateva ori un soi de arborio si timpul recomandat era de 30 de minute, depinde de compania folosita. Este cam greu de zis pentru ca fiecare are aproape timpi de fierbere diferiti pentru al dente. Ca si la paste cumparate nu as baga mana in foc pentru asa ceva. Imi cer scuze :master:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 20/02/2013 12:09

O reteta pe gustul meu :master: :master: :master:
Imi place foarte mult ce ai pregatit aici :clipocit: si bineinteles si modul de prezentare al retetei :peace:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 20/02/2013 12:29

beccas scrie:Bia ai drepatate, mi-am dat seama ca am gresit dupa ce am postat. Am avut de cateva ori un soi de arborio si timpul recomandat era de 30 de minute, depinde de compania folosita. Este cam greu de zis pentru ca fiecare are aproape timpi de fierbere diferiti pentru al dente. Ca si la paste cumparate nu as baga mana in foc pentru asa ceva. Imi cer scuze :master:



Rebeca ,nu rebuie sa-ti ceri scuze ,am apreciat ca ti-ai corectat singura greseala.
Felicitari pentru retetele pe care le prepari .
=D> =D> =D>

Avatar utilizator
danielcozma391
Incepator
Mesaje: 13
Membru din: 29/11/2012 01:21
Localitate: giurgiu

Mesajde danielcozma391 » 20/02/2013 09:08

biaskitchen scrie:
beccas scrie:Bia ai drepatate, mi-am dat seama ca am gresit dupa ce am postat. Am avut de cateva ori un soi de arborio si timpul recomandat era de 30 de minute, depinde de compania folosita. Este cam greu de zis pentru ca fiecare are aproape timpi de fierbere diferiti pentru al dente. Ca si la paste cumparate nu as baga mana in foc pentru asa ceva. Imi cer scuze :master:



Rebeca ,nu rebuie sa-ti ceri scuze ,am apreciat ca ti-ai corectat singura greseala.
Felicitari pentru retetele pe care le prepari .
=D> =D> =D>
.
Vin grabit de pe Lunca Dunarii si ma alatur ideilor tale,nu pot sta deoparte cand vad ce se intampla ,cu tioate ca sant impartial.Opinia mea ,a ta ,a celor multi nu defineste o valoare si bag de seamaca toate drumurile nu duc la Roma ci pleacade la Roma.Am poposit pe acest site pentru retete TRADITIONALE,NEOASE dar m-am trezit in tumultul bucatariei internationale.Ma simt groaznic,dar voi merge inainte si am sa public in continuare in patura de jos a site-ului
danielcozma391

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 20/02/2013 10:58

danielcozma391 scrie:
biaskitchen scrie:
beccas scrie:Bia ai drepatate, mi-am dat seama ca am gresit dupa ce am postat. Am avut de cateva ori un soi de arborio si timpul recomandat era de 30 de minute, depinde de compania folosita. Este cam greu de zis pentru ca fiecare are aproape timpi de fierbere diferiti pentru al dente. Ca si la paste cumparate nu as baga mana in foc pentru asa ceva. Imi cer scuze :master:



Rebeca ,nu rebuie sa-ti ceri scuze ,am apreciat ca ti-ai corectat singura greseala.
Felicitari pentru retetele pe care le prepari .
=D> =D> =D>
.
Vin grabit de pe Lunca Dunarii si ma alatur ideilor tale,nu pot sta deoparte cand vad ce se intampla ,cu tioate ca sant impartial.Opinia mea ,a ta ,a celor multi nu defineste o valoare si bag de seamaca toate drumurile nu duc la Roma ci pleacade la Roma.Am poposit pe acest site pentru retete TRADITIONALE,NEOASE dar m-am trezit in tumultul bucatariei internationale.Ma simt groaznic,dar voi merge inainte si am sa public in continuare in patura de jos a site-ului


Daniel nu uita "Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman" ! :wink:

Ai dreptate cu tumultul bucatariei internationale ,este rezultatul procesului de globalizare pe care-l resimtim tot mai mult in viata noastra de zi cu zi.
Atata timp cat ne pastram identitatea este interesant sa cunoastem si cultura culinara a altor regiuni.
Eu urmaresc retetele pe care e publici si apreciez autenticitatea lor desi unele dintre ele sunt greu de realizat din lipsa de ingrediente (au cam disparut de pe piata unele dintre ingredientele neaose ) :master:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 15 vizitatori