Bors moldovenesc de gaina

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

carla27carla
Incepator
Mesaje: 148
Membru din: 26/03/2009 08:31
Localitate: cluj napoca,romania

Bors moldovenesc de gaina

Mesajde carla27carla » 19/02/2013 04:56

6 pulpe de gaina de tara(de la soacra mea)
5 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 radacina de telina
2 ardei kapia rosii
3 linguri de zarzavat la borcan(de la soacra mea)
taitei de casa
bulion de casa 200 ml
2 cepe albe sau rosii
frunze de patrunjel
sare,piper
bors de casa 250 ml
Pulpele de gaina se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.Se ia spuma ce se formeaza.Ceapa,morcovii,radacina de patrunjel,telina se curata si se taie cubulete.Ardeiul se curata de cotor si se taie cubulete.Cand carnea e fiarta pe jumatate se adauga ceapa,apoi morcovii,patrunjelul si telina ,apoi ardeiul kapia.Se lasa sa fiarba.Cand s-au fiert se adauga taiteii si se lasa sa fiarba inca vreo 10 minute apoi se adauga zarzavatul din borcan.Se lasa sa mai fiarba 5 min apoi se adauga sare si piper dupa gust,bulionul si frunzele de patrunjel. Se adauga si borsul si se mai lasa inca 5 minute sa fiarba.Se serveste fierbinte cu ardei iute.
Fişiere ataşate
foitaj 081.jpg
foitaj 081.jpg (73.61 KiB) Vizualizat de 1913 ori
foitaj 051.jpg
foitaj 051.jpg (88.31 KiB) Vizualizat de 1913 ori
marcy

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/02/2013 05:46

Eu ma gandesc ca ar fi mai bine daca s-ar adauga taieteii aia in ultimele 5 minute . Daca ii fierbi 20 de minute, asa cum scrie in reteta ei sa fac terci :? :? :hug:

carla27carla
Incepator
Mesaje: 148
Membru din: 26/03/2009 08:31
Localitate: cluj napoca,romania

bors

Mesajde carla27carla » 19/02/2013 06:16

doar 15 min ii fier si la foc foarte mic nu se fac terci
marcy

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/02/2013 06:23

Am intrebat doar pentru ca in reteta scrie ( daca aduni timpul) 20 de minute si dupa capul meu mi se [pare un timp foarte lung, mai ales ca si pastele sant subtiri de tot Eu nu am fiert niciodata mai mult de 7 minute nici un fel de pasta.
Dar daca tu asa ii faci si asa ii fierbi atunci e ok :peace: :)

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 23/02/2013 12:41

Ce bun trebuie sa fie cu gaina de tara! :buuun:

Felicitari pentru reteta! =D>

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 23/02/2013 01:21

buna ciorba de gaina imi place cum ai preparat-o si eu fierb taieteii putin 5 min dar cred ca fiecare face dupa gust , felicitari pt postare =D> =D> =D> si prezentare
claudia

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 24/02/2013 10:14

Uau, parca simt gustul. Minunat! =D> =D> =D>


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 15 vizitatori