Ciorba de perisoare Ă  la grec

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Ciorba de perisoare Ă  la grec

Mesajde lucia_bp » 02/01/2013 12:05

Ingrediente:

-2 cepe potrivite
-1-2 morcovi
-1 patrunjel radacina
-1 pastarnac
-1 telina mica, radacina
-1 gulie mica, optional
-supa de oase
-60 g orez
-500 g carne de vitel sau vita
-2- 3 oua
-1 lingura de faina, pentru perisoare
-2 legaturi patrunjel verde, tocat marunt
-200 g smantana
-1 lingura faina pentru liezon, optional
-zeama de la 1 lamaie sau sare de lamaie, dupa preferinta si gust
-2-3 fire ceapa verde, taiata rondele fine
-faina
-ulei
-sare
-piper
Pentru servit: ardei iute sau ardei iute murat, dupa preferinta, optional

Preparare:

Caliti 1 ceapa tocata marunt in putin ulei incins. Dati deoparte.
Separat, caliti zarzavatul ras pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiat rondele pana incepe sa se inmoaie. Adaugati supa de oase, ceapa calita si lasati sa fiarba, la foc mic pana ce zarzavatul este facut.
Opariti orezul spalat, lasati 2-3 min in apa clocotita, treceti-l sub jet de apa rece si scurgeti.
Intre timp, treceti carnea prin masina de tocat de 2 ori. Framantati bine carnea, orezul, faina, 1 legatura de patrunjel verde, albusurile, 1 ceapa, tocata marunt si condimentati cu sare, piper, dupa gust.
Formati perisoare mici, rotunjindu-le cu mana inmuiata in apa rece sau ulei, treceti-le prin faina si lasati-le in asteptare pe un platou uns cu putin ulei sau stropit cu apa.
Adaugati-le in ciorba, una cate una, avand grija sa le asezati pe toata suprafata vasului si lasati sa fiarba ( circa 10 min), la foc mic sau pana ce sunt facute ( perisoarele fierte urca la suprafata).
La sfarsit, potriviti gustul ciorbei de sare si piper.
Separat, intr-un bol, bateti galbenusurile cu smantana in care ati dizolvat faina ( optional).
Subtiati cu 2-3 polonice de ciorba fierbinte, pusa cate putin, in fir subtire si amestecand continuu, apoi turnati liezonul in vasul de pe foc, amestecand. Tineti pe foc mic, doar pana cand incepe sa fiarba.
Stingeti focul si acriti cu zeama sau sare de lamaie, dupa gust.
Presarati imediat amestecul format din ceapa verde cu restul de patrunjelul verde si lasati acoperit 10 min sa se patrunda bine aromele.
Ciorba cu perisoare a la grec se prezinta la masa in bol, supiera sau cana.

Se serveste fierbinte, simpla sau alaturi de ardei iute ori ardei iute murat, dupa preferinta.


Doresc ca Anul Nou sa va gasesca sanatosi si cu spor la...gatit :!: :!: :!:
Fişiere ataşate
CIMG5514.JPG
CIMG5514.JPG (96.62 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5512.JPG
CIMG5512.JPG (95.17 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5515.JPG
CIMG5515.JPG (93.92 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5510.JPG
CIMG5510.JPG (91.57 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5502.JPG
CIMG5502.JPG (98.63 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5499.JPG
CIMG5499.JPG (73.47 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5496.JPG
CIMG5496.JPG (59.52 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5464.JPG
CIMG5464.JPG (55.16 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5486.JPG
CIMG5486.JPG (80.18 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5471.JPG
CIMG5471.JPG (111.78 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5473.JPG
CIMG5473.JPG (105.16 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5466.JPG
CIMG5466.JPG (126.64 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5462.JPG
CIMG5462.JPG (135.56 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5480.JPG
CIMG5480.JPG (111.72 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5458.JPG
CIMG5458.JPG (84.62 KiB) Vizualizat de 4427 ori
CIMG5451.JPG
CIMG5451.JPG (108.85 KiB) Vizualizat de 4427 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 02/01/2013 01:25

Of, lucia, imi ghoraie matele de foame! Ce n-as da pentru o farfurie adanca tare, plina ochi cu ciorba de-asta :buuun: :buuun: :buuun:

Printre resturile ramase in frigider nu gasesc ciorba :bum:

La multi ani draga mea! Sa ai cel mai bun si frumos an din toti cei de pana acum. Sanatate si numai bine!

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 02/01/2013 03:28

si la noi e foarte apreciata ciorba de perisoare,o fac des ,doar ca nu o dreg la urma cu ou si smantana,am sa incerc si eu ,imi place ideea :pup:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 02/01/2013 04:02

Mmmm!!! ciorba de perisoare ce bunatate. Lucia dau la schimb un veloute pe o farfurie de ciorbica. Ce zici? :wink:

:hug: :flower: :flower: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 02/01/2013 06:42

Lucia, ciorba de perisoare am avut si eu....o bunatate, mai ales dimineata , dupa un chef puternic sau a doua zi dupa atatea mancaruri grase un castron cu ciorba e de neanlocuit.
Fetelor eu mai am ceva in oale in care am facut ciorba.!!
Lucia =D> =D> :hug: :hug: :pup: :pup: :hug: :hug: si inca odata iti doresc un an nou plin de impliniri si bucurii, noroc si sanatate ca asta e mai buna decat toate :hug: :hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 02/01/2013 07:25

Lucia,PLIZZZZ,o farfurie o vreau eu! :rugaciune: :buuun: :roll:

Ce bunatate ai pregatit! Sigur am s-o pregatesc cit de curind! :wink:

:master: =D> :hug: :pup: :flower:
Ultima oară modificat 02/01/2013 08:22 de către Danieluta, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 02/01/2013 08:20

lucia ai pregatit o bunatate de ciorba , recunosc ca de cand am fost acasa nu am mai mancat o ciorbita zilele astea ii vine randul :wink: ai mei nu sunt cu ciorbele :cry:
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 03/01/2013 08:50

iuliajewel scrie:Of, lucia, imi ghoraie matele de foame! Ce n-as da pentru o farfurie adanca tare, plina ochi cu ciorba de-asta :buuun: :buuun: :buuun:

Printre resturile ramase in frigider nu gasesc ciorba :bum:

La multi ani draga mea! Sa ai cel mai bun si frumos an din toti cei de pana acum. Sanatate si numai bine!


Iulia, iti intorc inzecit urarile :!:

Multumesc, ciorba chiar s-a potrivit in aceste zile pline ochi de carnuri...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
peppa
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 15/12/2012 04:19

Mesajde peppa » 03/01/2013 02:18

Buna ciorbica asta! Buna in orice imprejurare! Asa o fac si eu, exact asa =D> =D> =D>
If you're going to try, go all the way. Otherwise, don't even start.

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 03/01/2013 08:04

Imi plac ciorbele cu perisoare foarte mult. A ta arata superba si mi-ai facut o pofta greu de stapanit. Felicitari! :master:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori