Tarta cu visine si inimioare de branza

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Tarta cu visine si inimioare de branza

Mesajde laughylau » 09/10/2011 10:38

O tarta pe care am facut-o ... in vremuri de demult.... a iesit foarte buna, ca orice tarta cu fructe dar avea in plus branza aceea. miam! :roll:

Ingrediente aluat:
200 g faina alba
115 grame unt
1 ou mare, batut usor
75 g zahar
1 plic zahar vanilat
coaja de la o lamaie
putina sare

Ingrediente umplutura de visine:
300 g visine
150 ml suc visine
100 g zahar
sucul de la o lamaie
50 g amidon

Ingrediente branza:
200 g branza vaci grasa
100 g smantana
coaja de la o lamaie
100 g zahar pudra

Faina se cerne si se amesteca cu sare. Intr-un vas, se freaca untul cu zaharul si se adauga oul batut, coaja de lamaie, zaharul vanilat. La sfasit se pune faina si se framanta putin pana rezulta un aluat.Se lasa 30 minute la frigider.

Cuptorul se incinge la 205 grade Celsius.
Se unge o forma de tarta cu ulei si o alta tava se tapeteaza cu hartie de copt. 1/3 din aluat se pastreaza, iar restul de 2/3 se aseaza in forma de tarta. Din aluatul ramas se modeleaza inimioare care se pun apoi in tava cu hartie.
In cuptor se lasa 5 minute la 205 grade, apoi se reduce temperatura la 180 pentru inca 15-17 minute.

Visinele se taie marunt si se pun la fiert impreuna cu sucul de visine din care se pastreaza 4 linguri. Intr-un vas se pune amidonul, zaharul si se amesteca bine cu sucul lamaii si sucul de visine. Cand visinele fierb de 5 minute se adauga amidonul dizolvat si se fierbe 2 minute.


Branza de vaci se pune in blender impreuna cu coaja rasa de lamaie, smantana si zaharul pudra.

Cand aluatul copt s-a racit se pun visinele caldute. Peste visine se aseaza inimioarele de aluat si se umplu cu crema de branza.
Fişiere ataşate
Tarta 086.jpg
Tarta 086.jpg (68.11 KiB) Vizualizat de 3209 ori
Tarta 051.jpg
Tarta 051.jpg (69.92 KiB) Vizualizat de 3209 ori
Tarta 049.jpg
Tarta 049.jpg (69.08 KiB) Vizualizat de 3209 ori
Tarta 037.jpg
Tarta 037.jpg (91.47 KiB) Vizualizat de 3209 ori
Tarta 027.jpg
Tarta 027.jpg (67.95 KiB) Vizualizat de 3209 ori
Tarta 025.jpg
Tarta 025.jpg (59 KiB) Vizualizat de 3209 ori
Tarta 021.jpg
Tarta 021.jpg (51.59 KiB) Vizualizat de 3209 ori
Laura

Avatar utilizator
jiustina
Incepator
Mesaje: 126
Membru din: 10/09/2010 05:04

Mesajde jiustina » 09/10/2011 12:52

Mmmm...ma faci sa ma apuc duminica de bucatareala, cu toata lenea pe care o am :P
Arata tare bine, iar inimioarele arata delicios :flower: :flower: :flower:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 09/10/2011 06:01

Foarte faina tarta Laura!Felicitari! :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 09/10/2011 06:47

cat de bune sant visinile,dar ce greu le gasesc eu aici,ma multumesc sa privesc tarta asta minunata a ta,e supeba :hug:

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 09/10/2011 07:05

jiustina, yafa, yaya6 va multumesc de aprecieri! :hug: :hug: :hug:

jiustina, nu e deloc greu de facut si nici nu dureaza mult.
si apoi, rasplata e mare. :buuun:



yaya6, unde locuiesti? :)

:flower: :flower:
Laura

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 09/10/2011 10:36

laughylau scrie:jiustina, yafa, yaya6 va multumesc de aprecieri! :hug: :hug: :hug:

jiustina, nu e deloc greu de facut si nici nu dureaza mult.
si apoi, rasplata e mare. :buuun:



yaya6, unde locuiesti? :)

:flower: :flower:


in genova ,aici sant persoane care nici macar nu au auzit de visine,poate in alte zone se mai gasesc,sau le confunda multi cu amarenele,o seara buna :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/10/2011 10:47

Yaya, nici la mine nu se prea gasesc, sant unele ferme care mai au printre ciresi cate 2-3 visini( dar si asta doar 2-3 ferme) si daca nu esti pe faza te trezesti fara visine.....doar in 1 sau 2 weekend-uri ai posibilitatea de a culege si cum este foarte restrictionat mai mult raman fara decat le am...trebuie sa ma multumesc cu cele din compot.....le gasesc la magazine rusesti si bulgaresti.....se preteaza bine la prajituri, sosuri, supe, doar reduci zaharul din reteta( sau nici la borcane nu gasesti??? :? )

Arata bine tarta, visine si branza ..o combinatie faina ( dupa gustul meu as fi pus mult mai multa branza pe tarta :P sau cel putin proportie egala de fructe si branza ) :P ....asta sant eu cand vine vorba de fruct/branza :) :hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 09/10/2011 11:03

Laura,ce frumoasa ti-a iesit tarta... =D> =D> =D>

Nici eu aici nu gasesc visine,zic "mersi" ca am descoperit un magazin "international" si le gasesc in compot... :D :D :D

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 10/10/2011 06:26

multumesc!!!:hug: :pup:

Daca tot ''Conform unui studiu publicat de compania de consultanţă americană Mercer Human Resource Consulting, Geneva ocupă primul loc (la egalitate cu Zürich) în lista oraşelor cu cea mai bună calitate a vieţii.'' atunci ar trebui sa faca un efort si sa importe niste visine frumoase.


ce pacat ca nu gasiti visine.... cand le mananc vara, proaspete si putin reci de la frigider imi par cele mai bune fructe. ( imi pare rau daca va fac pofta ) :D

Pupi, si eu as fi pus mai multa branza, de fapt chiar a ramas niste crema de branza pe care mi-am pus-o peste felai mea de tarta. :buuun: ideea mea era sa arate bine acele inimioare.
prima oara am vrut sa asez branza peste tot si deasupra sa fac inimioarele umplute cu visine.
dar am renuntat la idee.
:pup:
Laura

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 10/10/2011 10:12

laughylau scrie:multumesc!!!:hug: :pup:

Daca tot ''Conform unui studiu publicat de compania de consultanţă americană Mercer Human Resource Consulting, Geneva ocupă primul loc (la egalitate cu Zürich) în lista oraşelor cu cea mai bună calitate a vieţii.'' atunci ar trebui sa faca un efort si sa importe niste visine frumoase.


ce pacat ca nu gasiti visine.... cand le mananc vara, proaspete si putin reci de la frigider imi par cele mai bune fructe. ( imi pare rau daca va fac pofta ) :D

Pupi, si eu as fi pus mai multa branza, de fapt chiar a ramas niste crema de branza pe care mi-am pus-o peste felai mea de tarta. :buuun: ideea mea era sa arate bine acele inimioare.
prima oara am vrut sa asez branza peste tot si deasupra sa fac inimioarele umplute cu visine.
dar am renuntat la idee.


:pup:


dar tu cred ca glumesti sau au gresit aia in studiul facut,nu,nu poate fi adevarat,genova e un oras cu ,cred,cei mai multi pensionari si li se duce vorba ca sant cei mai zgarciti din toata italia,"tirchi"-cum se zice pe aici,o zi minunata :hug:(din pesto a lor nu mai ies,si se lauda cu el,)pe deoparte au dreptate ca e bun....


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori