Pagina 1 din 1

Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine

Scris: 06/09/2011 09:16
de laughylau
Un desert sofisticat, cu 3 feluri de ciocolata, pentru adulti responsabili ( :P are putin alcool in compozitie) . Se pot servi alaturi de visinata.

Avem nevoie de forme de silicon pentru reusita retetei.

Ingrediente:
50 g ciocolata alba
150 g ciocolata cu lapte(simpla)
50 g ciocolata neagra
150 g biscuiti petit beurre
50 g unt moale
esenta rom
50 ml visinata
1 pliculet zahar vanilat
visine din visinata

Toate cele 3 feluri de ciocolata se pun in vase diferite pe bain-marie si se pastreaza topite.

Se face un model din ciocolata alba pe forma de silicon, inainte de a pune ciocolata cu lapte, dupa care se lasa 10 minute in frigider, sa se intareasca.


Apoi, fundul formei de silicon si peretii ei se ung cu ciocolata cu lapte astfel incat sa nu ramane portiuni neacoperite. Se pune in frigider 15 minute pana se face umplutura.

Pentru umplutura se sfarma biscuitii, se amesteca cu esenta de rom, zaharul vanilat si untul moale.

In fiecare forma se aseaza una( sau mai multe) visine fara samburi din visinata. In locul samburelui se pune un cubulet de ciocolata alba.

Se pune umplutura si se acopera cu ciocolata neagra( topita)

Aceste bombonele se lasa la frigider o ora, sa fie perfect racite pentru a fi scoase din forma.

Scris: 06/09/2011 09:30
de crista
Imi place umplutura asta :buuun: dar bomboanele sunt munca de chinez batrin =)) poate totusi imi fac curaj sa le incerc de dragul umpluturii, cu crema de cafea cum le-am facut eu cu multi ani in urma nu mai am curaj sa repet operatiunea :badday: ( operatiunea este lunga, timpul de "coagulare " al cremei mai ales ... apoi stratul de cioco de deasupra ... :x )

Scris: 06/09/2011 09:57
de yaya6
ai dreptate crista,iti trebuie rabdare,nu gluma....sant bune :hug:

hmmm

Scris: 06/09/2011 11:00
de laughylau
Nu cred ca mi-a luat asa de mult timp sa le fac. Crema de biscuiti a mers foarte rapid. Ma gandeam si eu sa le fac cu ness in crema de biscuiti...
dar ce crema ai folosit? care sa aiba nevoie de 'coagulare'?

Scris: 06/09/2011 11:54
de crista
cu o crema de cafea .. am cautat reteta si imi dau seama ca desi este veche de cind lupul catel , trebuia sa fie din primul an de RC :P nu am publicat-o, cind o gasesc o scriu desi nu merita prea multa atentie, s-a intepenit greu. Paote era foarte cald la mine acasa caci si ciocolata a luat mult timp pina s-a inchegat cum trebuie ( e drept ca am pus multe straturi pe hirtiute si am tot asteptat intre ele sa se inchege ca sa pun alt si alt strat ( vreo 3).

*

Scris: 06/09/2011 01:47
de laughylau
Eu nu am avut rabdare sa astept sa se intareasca ciocolata la frigider, am pus-o in congelator ca era putin loc, am lasat-o cateva minute( vreo 5) si era perfecta.
cred ca varianta cu congelatorul e cea mai eficienta pe timp de vara.
sau iarna sa le faci direct afara.

le-ai facut in hartii de briose>?

Scris: 06/09/2011 02:48
de madamcoco
Par delicioase aceste 'bombonele'.
Dar , totusi, cat de MARE e bomboana asta? :vis:

Scris: 06/09/2011 03:25
de crista
In hirtii mici ca cele de bomboane ( din cutie) , puse cite 2 hirtii una in alta ca altfel se indoiau de la ciocolata .

uite cum aratau ( in februarie 2006 ) , dar prefer umplutura ca a ta, mult mai comoda

Imagine


o sa caut crema / umplutura , reteta si voi scrie

`

Scris: 06/09/2011 09:16
de laughylau
Formele mele de silicon( deci, si bomboanele) au diamentrul aproximativ 6 cm si cam 2 cm inaltime.
Le-am numit bomboane mari pentru ca sunt cam cat 4 bomboane de ciocoalta din comert.

Daca nu iti e la indemana reteta de crema , nu te stresa sa o cauti pentru mine, caci o sa caut eu pe net si alte creme sa pot umple viitoarele bombonele.