Prajitura cu ciocolata si glazura de menta(de post)

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

iulianav7
Incepator
Mesaje: 84
Membru din: 28/01/2009 11:38

Mesajde iulianav7 » 29/08/2011 01:05

Am facut prajitura sambata, a iesit buna, cel putin blatul este superb, dar am totusi o intrebare. Tie ti-a iesit glazura ok/buna? Intreb pentru ca mi-e personal nu mi s-a parut grozava, desi sincer am urmat exact indicatiile din reteta. La mine se mai simtea un pic zaharul in glazura, chestie care mie nu prea mi-a placut si nici nu prea mai avea aroma de menta, asta stiu ca mai depinde si de siropul folosit dar cred totusi ca prin fierbere (fie si 2-3 clocote) ii cam dispare aroma...
In fine, o sa mai testez o chestie, si voi reveni cu amanunte.
Te rog sa nu iei mesajul asta ca pe o critica, caci sincer chiar nu este :rusine: :flower:

Avatar utilizator
madamcoco
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 22/08/2011 01:46

Re: Prajitura cu ciocolata si glazura de menta(de post)

Mesajde madamcoco » 29/08/2011 03:08

cred ca e foarte buna .
O voi proba si eu, mie immi place combinatia de menta cu ciocolata.
In poza arata excelent.
Felicitari. =D>
Ultima oară modificat 01/09/2011 02:20 de către madamcoco, modificat de 2 ori în total.
coco

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 29/08/2011 03:18

iulianav7 scrie:Am facut prajitura sambata, a iesit buna, cel putin blatul este superb, dar am totusi o intrebare. Tie ti-a iesit glazura ok/buna? Intreb pentru ca mi-e personal nu mi s-a parut grozava, desi sincer am urmat exact indicatiile din reteta. La mine se mai simtea un pic zaharul in glazura, chestie care mie nu prea mi-a placut si nici nu prea mai avea aroma de menta, asta stiu ca mai depinde si de siropul folosit dar cred totusi ca prin fierbere (fie si 2-3 clocote) ii cam dispare aroma...
In fine, o sa mai testez o chestie, si voi reveni cu amanunte.
Te rog sa nu iei mesajul asta ca pe o critica, caci sincer chiar nu este :rusine: :flower:



iuliana cred ca depinde mult tare de aroma siropului de mente,la mine se simtea aroma mentolata,cat despre zahar iti dau un sfat ,daca nu-ti place asa ca se simte zaharul foloseste zahar pudra din comert,am sa incerc si eu asa,cred ca-i mai fina glazura,si daca ai avea un termometru asa sa masori temperatura exacta ar fi si mai bine,iti ai seama cind faci din ochi cu aproximatie e diferit cred un pic rezultatul(sau ai facut cu ajutorul termometrului? eu nu am avut.stai linistita ca nu ma supar deloc,mie mi se intampla foarte des ca o reteta de prajitura sa o fac de doua ,trei ori si de fiecare data sa iasa diferit,o zi minunata :hug:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 29/08/2011 03:19

madamcoco mersi mult si o zi excelenta :hug:

iulianav7
Incepator
Mesaje: 84
Membru din: 28/01/2009 11:38

Mesajde iulianav7 » 29/08/2011 04:47

yaya6 scrie:
iulianav7 scrie:Am facut prajitura sambata, a iesit buna, cel putin blatul este superb, dar am totusi o intrebare. Tie ti-a iesit glazura ok/buna? Intreb pentru ca mi-e personal nu mi s-a parut grozava, desi sincer am urmat exact indicatiile din reteta. La mine se mai simtea un pic zaharul in glazura, chestie care mie nu prea mi-a placut si nici nu prea mai avea aroma de menta, asta stiu ca mai depinde si de siropul folosit dar cred totusi ca prin fierbere (fie si 2-3 clocote) ii cam dispare aroma...
In fine, o sa mai testez o chestie, si voi reveni cu amanunte.
Te rog sa nu iei mesajul asta ca pe o critica, caci sincer chiar nu este :rusine: :flower:



iuliana cred ca depinde mult tare de aroma siropului de mente,la mine se simtea aroma mentolata,cat despre zahar iti dau un sfat ,daca nu-ti place asa ca se simte zaharul foloseste zahar pudra din comert,am sa incerc si eu asa,cred ca-i mai fina glazura,si daca ai avea un termometru asa sa masori temperatura exacta ar fi si mai bine,iti ai seama cind faci din ochi cu aproximatie e diferit cred un pic rezultatul(sau ai facut cu ajutorul termometrului? eu nu am avut.stai linistita ca nu ma supar deloc,mie mi se intampla foarte des ca o reteta de prajitura sa o fac de doua ,trei ori si de fiecare data sa iasa diferit,o zi minunata :hug:



Asa ma gandeam si eu sa pun zahar pudra si pentru o aroma mai puternica eventual sa adaug siropul de menta cand opresc focul.
Nu cred sa strice cu ceva mai ales ca glazura este fix cum ai spus, adica de lucrat cat mai calda caci se intareste foarte repede si presupunand ca din cauza siropului adaugat la sfarsit ar fi ceva mai lichida (desi cred ca nu se va transforma in ceva "curgator") pe mine sincer nu m-ar deranja.
N-am termomentru, asa ca pica varianta asta, insa aproximarile date de tine cred c-au fost cat se poate de aproape de realitate.
Merci mult de raspuns si numai bine :) :hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori