d_dana_a scrie:Imi place foarte mult cum ti-au iesit![]()
![]()
, tot timpul ne surprinzi cu retete numai una si una, din partea mea ai 10 cu felicitari
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danuta, multumesc mult,



Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
d_dana_a scrie:Imi place foarte mult cum ti-au iesit![]()
![]()
, tot timpul ne surprinzi cu retete numai una si una, din partea mea ai 10 cu felicitari
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nicopopa scrie:Mi-ai facut tare pofta cu macaronii tai. Si pe blog, si pe aici, numai rezist.![]()
![]()
Am studiat putin pe net, mi-am comandat culori alimentare (luni iau coletul de la posta) sa aiba fata comerciala, imi este cam frica ca nu imi vor iesi, dar incerc. Aici se fac niste piscoturi pariziene (iti atasez o fotografie), de fapt baza este pe baza de bezea cu nuca, crema cu ciocolata si unt si apoi trase prin ciocolata. Am facut o data, bezelele au fost ok, crema cam moale dupa mine, iar cind sa le trag prin ciocolata
![]()
a inceput sa mi se topeasca crema
si aratau jalnice. De atunci mi-a fost frica sa mai incerc, dar sper sa reusesc cu macaronii astia. Daca imi ies si comestibili...
![]()
. Revin cu impresii.
Duminica placuta. Nico
yafa scrie:nicopopa scrie:Mi-ai facut tare pofta cu macaronii tai. Si pe blog, si pe aici, numai rezist.![]()
![]()
Am studiat putin pe net, mi-am comandat culori alimentare (luni iau coletul de la posta) sa aiba fata comerciala, imi este cam frica ca nu imi vor iesi, dar incerc. Aici se fac niste piscoturi pariziene (iti atasez o fotografie), de fapt baza este pe baza de bezea cu nuca, crema cu ciocolata si unt si apoi trase prin ciocolata. Am facut o data, bezelele au fost ok, crema cam moale dupa mine, iar cind sa le trag prin ciocolata
![]()
a inceput sa mi se topeasca crema
si aratau jalnice. De atunci mi-a fost frica sa mai incerc, dar sper sa reusesc cu macaronii astia. Daca imi ies si comestibili...
![]()
. Revin cu impresii.
Duminica placuta. Nico
Multumesc Nico, daca ai nevoie de ceva ajutor spune-mi, te ajut aici sau chiar pe mess. Dupa cum ai vazut pe blogulet mai exista o reteta, cea cu bezeaua italiana, zaharul fiert. Eu o prefer. Sigura pb e ca trebuie sa ai grija la sirop sa fie la temperatura indicata. Am sa caut si eu reteta de la ce ai pus tu aici, sau daca o ai, te rog poate o scrii, vreau sa o incerc.![]()
![]()
![]()
![]()
nicopopa scrie:yafa scrie:nicopopa scrie:Mi-ai facut tare pofta cu macaronii tai. Si pe blog, si pe aici, numai rezist.![]()
![]()
Am studiat putin pe net, mi-am comandat culori alimentare (luni iau coletul de la posta) sa aiba fata comerciala, imi este cam frica ca nu imi vor iesi, dar incerc. Aici se fac niste piscoturi pariziene (iti atasez o fotografie), de fapt baza este pe baza de bezea cu nuca, crema cu ciocolata si unt si apoi trase prin ciocolata. Am facut o data, bezelele au fost ok, crema cam moale dupa mine, iar cind sa le trag prin ciocolata
![]()
a inceput sa mi se topeasca crema
si aratau jalnice. De atunci mi-a fost frica sa mai incerc, dar sper sa reusesc cu macaronii astia. Daca imi ies si comestibili...
![]()
. Revin cu impresii.
Duminica placuta. Nico
Multumesc Nico, daca ai nevoie de ceva ajutor spune-mi, te ajut aici sau chiar pe mess. Dupa cum ai vazut pe blogulet mai exista o reteta, cea cu bezeaua italiana, zaharul fiert. Eu o prefer. Sigura pb e ca trebuie sa ai grija la sirop sa fie la temperatura indicata. Am sa caut si eu reteta de la ce ai pus tu aici, sau daca o ai, te rog poate o scrii, vreau sa o incerc.![]()
![]()
![]()
![]()
Buna Yafa! Imi cer scuze pentru raspunsul cam tirziu, dar pentru mine duminica este zi obositoare. Nu am avut timp sa intru pina acum. Sa revin la oile noastre. Reteta asta de fursecuri pariziene este foarte buna, cea pe care o am. Am si mincat facute dupa reteta asta, dar mie mi-au creat probleme. Cred ca mai mult din cauza oboselii. Am obiceul sa gatesc, prajituri mai mult, noaptea tirziu cind doarme LukĂĄĹĄ. Iata reteta:
FURSECURI PARIZIENE
150 g nuci macinate
250 g zahar pudra
4 albusuri
1 lingurita de faina
Albusurile le batem tare si treptat adaugam zaharul. Incet adaugam apoi nucile macinate si faina. In tava punem hartie de copt pe care formam bastonase (ca la eclere) din compozitia de albusuri. Le coacem 2 ore la 100 °C. Le lasam sa se raceasca.
Crema: 170 ml smantina dulce
170 g ciocolata de menaj
200 g unt
1 lingura zahar tos
Intr-o oala pe foc turnam smantina, rupem bucatele ciocolata si amestecam pina se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca in frigiser. Mixam untul cu zaharul si apoi turnam amestecul de smantina racit. Mixam pina vom avea o crema groasa. Aceasta crema o spritam pe bastonasele din bezea. Dam la frigider sa se intareasca bine crema.
Cind s-a intarit le imbracam in ciocolata.
Sper sa intelegi reteta. Cind traduc o reteta mi se intimpla ca nu imi vin in minte corespondentele din romana. Stiu ce vreau, dar nu pot sa ii zic pe romaneste. Daca ai intrebari cu mare placere.
O sa iti pun un link, unde o tipa face reteta si arata poze pas cu pas. Asta daca nu am explicat bine.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1246
Cat despre macaronii mei, o sa incerc o data dupa indicatiile date de tine in reteta si daca nu imi ies apoi vedem unde si ce am gresit.
Te sarut! Nico
melianda scrie:Ioi ce-am vazut aici![]()
eu sunt inebunita dupa macaroons, am incercat de cel putin trei ori sa le fac..hai sa zic ca a treia oara mi-au iesit ceva mai frumosisi gustosi dar tot nu au iesit cum ar fi trebuit
dar nu ma lasa eu ii mai incerc, cand am chef bineinteles![]()
arata fenomenal
pupi scrie:Doamna mea , daca la cuptorul cu ventilatie ai pus la 150 C , la cel fara ventilatie cat trebuie sa fie temperatura?????....ma cam mananca palmile sa ma apuc de o tura
mimmi scrie:Arata foarte bine
Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 35 vizitatori