Prajitura cu frisca si nuca de cocos

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Prajitura cu frisca si nuca de cocos

Mesajde d_dana_a » 17/06/2010 01:21

Daca va place frisca foarte mult, cu siguranta va place si aceasta prajitura :peace: , mie una imi place foarte mult, iar pe deasupra este si usor de facut :peace:

Ingrediente blat:
6 oua
120 gr. faina
150 gr. zahar
o lingura lapte rece
o lingurita praf de copt
un plic zahar vanilat
un varf de cutit sare
unt sau margarina pentru uns tava
Restul ingredientelor:
2 pliculete de ceai tropical sau la alegere
200 ml apa
2 linguri zahar
500 ml frisca (se pune frisca in interiorul prajiturii dupa dorinta fiecaruia, iar cu restul se orneaza) sau crema vegetala de patiserie
obtional se poate folosii putin colorant pentru frisca
100 gr nuca de cocos
Mod preparare blat:
Primul lucru care trebuie facut este ceaiul pentru a se racii pana la momentul folosirii (pt insiropat blatul).
Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat , dupa care se incorporeaza laptele.Sa adauga galbenusurile in albusuri treptat , amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus , cu grija.
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, dupa care se incorporeaza incet in compozitie.
Compozitia rezultata se pune intr-o tava de cozonac rotunda (pentru o forma a prajiturii mai interesanta) sau in orice tip de tava, unsa cu unt sau margarina solida si tapetatra cu putina faina.
Tava se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu, unde se lasa 30-35 minute.
Dupa ce s-a scos din cuptor se lasa aproximativ 5 minute, dupa care se scoate din tava si se asteapta sa se raceasca .Dupa ce s-a raci se taie blatul in 3 straturi orizontale.
Frisca se bate cu mixerul.Se poate colora cu colorant o parte din frisca sau poate ramane pur si simplu alba.
Se pune primul blat pe o tava , se insiropeaza cu ceaiul (racit) , se pune frisca colorata sau nu, nuca de cocos presarata peste frisca,al doilea blat desigur insiropat si bineinteles frisca presarata cu nuca de cocos.
Ultimul procedeu este punerea ultimului blat insiropat si imbracarea prajiturii cu frisca.Pe deasupra se presara putina nuca de cocos.
Pentru a se lega bine, prajitura se lasa aproximativ o ora sau mai mult la frigider.
Se serveste feliute triunghiulare sau patrate in functie de tava folosita, presarate cu nuca de cocos.
Pofta buna!!!
Fişiere ataşate
19.JPG
19.JPG (49.68 KiB) Vizualizat de 6870 ori
18.JPG
18.JPG (41.09 KiB) Vizualizat de 6870 ori
17.JPG
17.JPG (56.36 KiB) Vizualizat de 6870 ori
16.JPG
16.JPG (54.67 KiB) Vizualizat de 6870 ori
15.JPG
15.JPG (56.56 KiB) Vizualizat de 6870 ori
14.JPG
14.JPG (57.31 KiB) Vizualizat de 6870 ori
13.JPG
13.JPG (35.95 KiB) Vizualizat de 6870 ori
12.JPG
12.JPG (59.2 KiB) Vizualizat de 6870 ori
11.JPG
11.JPG (48.63 KiB) Vizualizat de 6870 ori
10.JPG
10.JPG (73.61 KiB) Vizualizat de 6870 ori
9.JPG
9.JPG (69.31 KiB) Vizualizat de 6870 ori
8.JPG
8.JPG (36.58 KiB) Vizualizat de 6870 ori
7.JPG
7.JPG (27.98 KiB) Vizualizat de 6870 ori
6.JPG
6.JPG (23.72 KiB) Vizualizat de 6870 ori
5.JPG
5.JPG (22.81 KiB) Vizualizat de 6870 ori
4.JPG
4.JPG (22.75 KiB) Vizualizat de 6870 ori
3.JPG
3.JPG (23.12 KiB) Vizualizat de 6870 ori
2.JPG
2.JPG (33.16 KiB) Vizualizat de 6870 ori
1.JPG
1.JPG (47.26 KiB) Vizualizat de 6870 ori
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 17/06/2010 04:37

Arata traznet totul tau. =D> =D> =D>

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 20/06/2010 03:17

aquarius scrie:Arata traznet totul tau. =D> =D> =D>

Multumesc :hug: :flower: , sincer este si foarte usor de facut :peace: , iar daca adori frisca cu siguranta iti va placea :peace:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Mesajde carmenica » 14/07/2010 12:00

MINUNAT!
O sa fac si eu!

Avatar utilizator
liana10
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 09/01/2010 02:21
Contact:

Mesajde liana10 » 14/07/2010 02:01

Mama, Dana, ce pufosenie ti-a iesit din nou =D>
Mie, sincer, nu-mi prea place frisca, prefer cremele de budinca, dar imi place ideea de a insiropa blatul cu ceai. Notat! :hug: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 16/07/2010 09:55

carmenica scrie:MINUNAT!
O sa fac si eu!

Multumesc :hug: :pup: :flower:
Ultima oară modificat 16/07/2010 11:52 de către d_dana_a, modificat 1 dată în total.
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 16/07/2010 11:49

liana10 scrie:Mama, Dana, ce pufosenie ti-a iesit din nou =D>
Mie, sincer, nu-mi prea place frisca, prefer cremele de budinca, dar imi place ideea de a insiropa blatul cu ceai. Notat! :hug: :flower:

Multumesc :hug: :pup: :flower:
Ideea cu ceaiul mi-a venit in timp ce faceam prajitura , m-am gandit sa ii dea ceva culoare si aroma :wink: ...
Se pot folosii diferite ceaiuri pentru insiropat , in functie de gustul fiecaruia :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 18/07/2010 12:04

Danuta, trebuie sa fie o bunatate prajiturica asta, foarte buna ideea cu ceaiul, eu mai folosesc si la creme cateodata... :hug: :flower: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 18/07/2010 03:36

WOOOOOW !!! Ma terminati psihic cu prajiturile voastre :badday:

:flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: Na, ca sa-ti ajunga Dano !

Da si cand m-oi prinde tu cu vreo praji, sa stii ca voi sunteti de vina :clipocit:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 22/07/2010 04:51

yafa scrie:Danuta, trebuie sa fie o bunatate prajiturica asta, foarte buna ideea cu ceaiul, eu mai folosesc si la creme cateodata... :hug: :flower: :pup:

Intradevar este asa de aromata si pufoasa prajitura :buuun:
Sincer la creme nu am folosit ceai, dar sunt sigura ca le da o aroma :buuun:
Mersi de idee :hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 49 vizitatori