Ptr baza de pandispan eu nu am avut nevoie de ingrediente,de data asta l_am cumparat

Si aparte de urm ingrediente avem nevoie de o cutie de capsuni .
Ptr crema de patiserie :
1L de lapte
200gr zahar
100 gr faina de porumb(Maizena-este f fina si alba)
6 galbenusuri
70gr unt
o rama de scortisoara
zahar vanilat
vainilie in rama sau esenta de vanilie
coaja de lamaie
Ptr bezea
cele 6 albusuri restante
400 gr zahar
esenta de vanilie
Ptr sirop
1 ceasca de apa si una de zahar
esenta de vanilie
Ptr confitarea capsunilor:
500 ml de apa
300 ml de zahar
3 cl de otet balsamic
Montajul tartei:
Luam prima parte de pandispan si ii punem un start de crema de patiserie(bine racita) apoi asezam o alta parte de padispan si apoi una de frisca si apoi una de capsuni confiatate.
Apoi asezam ultima parte ,ii punem bezeaua,o asezam bine peste tot si incepem sa i punem cateva capsuni neconfiatte de decor (cum doriti)
Crema de Patiserie:
Dintr_:un litru de lapte luam 3/4 si il punem la foc lent cu coaja de lamaie ,rama de scoartisoara,zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Lasam sa dea intr_un clocot si apoi scoatem lamaia si rama de scoartisoara.
Cu celalat sfert de lapte ramas,il punem intr_o craticioara si ii adaugam faina de porumb ,mestecand continuu,zaharul,si apoi galbenusurile de ou, fara sa ne oprim de mestecat.
Cand sunt bine amestecate laum si le punem peste laptele ce a fost pe fic mai inite,dar mai intai tre sa steptam ca acetsa sa fie f fierbinte , ca oualele sa nu se coajeze.
Amestecam continuu la foc lent timp de 10-15 min
pana reusim sa obtinem consistenta dorita de crema.
Bezea:
6 albusuri
400gr zahar glacĂŠ
il obtinem prin baterea albusurilor pana ajungem in "puntul de nieve" si apoi ii adaugam zaharul si mai batem putin.(mie de data asta mi_a iesit un pic cam moale.... tre sa mi verific masurile
