Prajiturica asta are chiar un gust de vis, la baza este preparata cu foi de brick si fara capsuni ci cu migdale prajite, servita alaturi de ceai de menta.
Ingrediente:
500g de capsuni
un pachet de foi fillo
~400g de lapte condensat dulce
400ml de apa
4 linguri cu varf cu maizena
1-2 betisoare de scortisoara
5 lingurite de apa de flori de portocal
1 buchet mic de menta proaspata
3-4 linguri de zahar
zahar pudra pentru decor
Prepararea:
Ungem o tava de cuptor cu ulei si asezam doua foi filo, le ungem si pe deasupra cu pensonul imnuiat in ulei. Se incinge cuptorul la 200°C si se da la cuptor tava pana cand foile sunt rumenite. Se repeta actiunea in functie de numarul de foi.
Crema: Amestecam laptele condensat cu apa si cu maizena, adaugam scortisoara si apa de flori de portocal si punem pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dam deoparte si asteptam sa se racoreasca.
Spalam capsunile si le taiam maruntel, menta la fel, se amesteca impreuna cu cele 3-4 linguri de zahar.
Asambalarea: Taiam cu atentie foile caci sunt foarte fragile. Trebuie sa rezulte 8 portii.
La fiecare portie asezam un rand de foi, cateva linguri de crema si deasupra capsunile, continuam cu foi, iar crema, iar capsuni pana la final cand ultimul strat vor fi foile. Pudram cu zahar si decoram dupa placere. Servim, pofta buna!
Vis oriental
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Vis oriental
- Fişiere ataşate
-
- P1030608c1.jpg (98.02 KiB) Vizualizat de 4508 ori
-
- P1030601c.jpg (99.74 KiB) Vizualizat de 4508 ori
-
- P1030597.JPG (55.09 KiB) Vizualizat de 4508 ori
-
- P1030596.JPG (76.32 KiB) Vizualizat de 4508 ori
-
- P1030593.JPG (36.94 KiB) Vizualizat de 4508 ori
-
- P1030592.JPG (33.06 KiB) Vizualizat de 4508 ori
-
- P1030591.JPG (61.76 KiB) Vizualizat de 4508 ori
-
- P1030590.JPG (45.29 KiB) Vizualizat de 4508 ori
-
- Capsuni
- P1030588.JPG (87.82 KiB) Vizualizat de 4508 ori
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
Chiar ca este de vis !!!
Eu o sa o pregatesc cu foi de brick facute de mine.
Nu am vazut aici foi fillo decat foi de placinta care sunt mai groase si mai casante ca si primele.
Multumesc de reteta !
Foarte buna !!!




Eu o sa o pregatesc cu foi de brick facute de mine.
Nu am vazut aici foi fillo decat foi de placinta care sunt mai groase si mai casante ca si primele.
Multumesc de reteta !
Foarte buna !!!




"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-







Lucia, foile Phillo sant foile de placinta, alea care sant in R....alea le folosesc si eu cand sant la Arad... chiar la tine m-am gandit cand am citit reteta...la foile brick....am sa le fac si eu

Multumesc mult Lucia, o sa fie delicioasa sunt sigura mai ales cu foile de brick, eu a mancat in Maroc cu foi de brick si e o nebunie, ca sa fie si frumoasa, poti taia sau face foile de brick rotunde cat o portie si apoi sa le ungi cu ulei si sa le pui in tava de copt. Atunci foile devin dantelate pe margine si au si un aspect super.




Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
Pupi, multumesc mult...
Daca tai foile inainte nu vei mai avea dantelarea aceea pe care eu am incercat sa o metin de la foile de brick, dar la o adica nu conteaza. Nici eu nu prea ma impac cu fillo la stomac, am gustat doar putin din ea si incepuse se imi arate ca exista
, dar gustul este bun si cu fillo, parca un pic mai fin decat ca la brick, insa cu brick bine facute e ca la mama ei acasa 



Daca tai foile inainte nu vei mai avea dantelarea aceea pe care eu am incercat sa o metin de la foile de brick, dar la o adica nu conteaza. Nici eu nu prea ma impac cu fillo la stomac, am gustat doar putin din ea si incepuse se imi arate ca exista


Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
Yafa,
Mie chiar imi place sa fac foile de brick.
Ma distrez grozav cu ele si mi se pare ca se pregatesc repede daca respecti regulile.
Uite aici:
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... rick-4395/

Mie chiar imi place sa fac foile de brick.
Ma distrez grozav cu ele si mi se pare ca se pregatesc repede daca respecti regulile.
Uite aici:
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... rick-4395/


"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
- nicoleta64
- Bucatar de talie internationala
- Mesaje: 5421
- Membru din: 31/10/2006 07:16
- Localitate: Italia
- Contact:
Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 28 vizitatori