Angel food cake

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Angel food cake

Mesajde pupi » 16/05/2010 11:22

Cum am avut o gramada de albuse si am avut si cateva capsuni in gradina, mi-am propus sa fac un cake pe care eu il ador, este pufos, usor, aromat si light, se poate manca cu inghetata, cu fructe proaspete, cu sirop deasupra, sau chiar asa , blat gol cum este,
Am folosit o faina la care ii spune aici cake flour, cred ca nu este nimic special la faina asta, are mult amidon in compozitie, dintre toate categoriile de faini este cu cel mai mic procentaj de proteine, se foloseste cu succes la blaturi voluminoase, usoare, pufoase , torturi fine, torturi care trebuiesc sa fie bine aerate....dupa parerea mea se poate folosi orice fel de faina ....cel putin asa spun si expertii cofetari....se spune ca, daca vrei, poti sa folosesti faina normala si in cazul asta trebuie sa scoti tot cate 2 linguri de faina la fiecare 140 gr si trebuie sa cerni faina de 4-5 ori inainte de a o folosi ....eu am mai combinat faina normala cu amidon si a iesit exact la fel...
deci


12 albusuri
1 si 1/2 lingurita de intaritor de albus( cream of tartar)
1/4 lingurita sare
140 gr faina de cake
120 gr zahar
120 gr zahar ( inca odata..nu e greseala)
1 si 1/2 lingurita esenta de vanilie ( eu am pus lamaie)
1/2 lingurita esenta de migdale

Faina cu 120 gr zahar se amesteca si se pune deoparte. Albusurile se bat spuma , se adauga intaritorul si sarea si se bat in continuare, apoi se adauga pe rand , incet , in timp ce se bate albusul , restul de 120 gr zahar. Cand albusul este tare ( bezea) se adauga esentele necesare si se mai bate cateva secunde dupa care se scoate de la robot. Se cerne amestecul de faina cu zahar peste spuma de albusuri si se incorporeaza cu grija, amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos, prin rasturnare.
Se ia forma de cake cu fund detasabil ( neaparat sa aibe tub la mijloc) si se pune in ea ( nu se unge, nu se faineaza) albusul batut. Se pune la cuptorul neincalzit . Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana prinde o culoare usor aurie.
Intre timp se pregateste o sticla ( asta daca nu aveti un vas de copt cu urechiuse asa ca al meu). Se scoate vasul din cuptor si se intoarce cu fundul in sus, tubul din mijlocul formei de copt trebuie sa se sprijine pe gatul sticlei( sau pe urechiuse...a se vedea pozele) . Se lasa asa pana la racire ( in felul asta blatul ramane extra pufos). Rece, se intoarce, se introduce lama unui cutit ascutit intre blat si tava si se dezlipeste blatul de peretii tavii. Se pune pe un platou, se serveste cu fructe proaspete si inghetata, sirop de fructe si frisca , ma rog, dupa cum va este placul si pofta

PS...daca nu aveti forma cu fundul detasabil , atunci folositi o forma cu pereti drepti dar cu tub la mijloc si pe fundul tavii puneti hartie de copt, in asa fel ca sa se acopere perfect fundul vasului ( asta pentru o usoara desprindere a blatului)

Eu am facut un sos de capsuni proaspete pentru cake-ul asta....am taiat capsunile, le-am amestecat cu zahar si apoi le-am zdrobit cu mixerul de mana....la mancare pur si simplu am turnat sosul de capsuni peste felia de cake si am pus un mot de frisca deasupra
Fişiere ataşate
032 angel cake.jpg
032 angel cake.jpg (33.68 KiB) Vizualizat de 5736 ori
030 angel cake.jpg
030 angel cake.jpg (34.97 KiB) Vizualizat de 5736 ori
027 angel cake.jpg
027 angel cake.jpg (31.56 KiB) Vizualizat de 5736 ori
026 angel cake.jpg
026 angel cake.jpg (30.12 KiB) Vizualizat de 5736 ori
024 angel cake.jpg
024 angel cake.jpg (36.19 KiB) Vizualizat de 5736 ori
023 angel cake.jpg
023 angel cake.jpg (35.56 KiB) Vizualizat de 5736 ori
022 angel cake.jpg
022 angel cake.jpg (36.65 KiB) Vizualizat de 5736 ori
025 angel cake.jpg
025 angel cake.jpg (47.9 KiB) Vizualizat de 5736 ori
021 angel cake.jpg
021 angel cake.jpg (51.3 KiB) Vizualizat de 5736 ori
019 angel cake.jpg
sau asa
019 angel cake.jpg (27.03 KiB) Vizualizat de 5736 ori
018 angel cake.jpg
se poate raci asa
018 angel cake.jpg (27.54 KiB) Vizualizat de 5736 ori
017 angel cake.jpg
017 angel cake.jpg (26.17 KiB) Vizualizat de 5736 ori
016 angel cake.jpg
016 angel cake.jpg (40.96 KiB) Vizualizat de 5736 ori
015 angel cake.jpg
015 angel cake.jpg (24.08 KiB) Vizualizat de 5736 ori
014 angel cake.jpg
014 angel cake.jpg (33.01 KiB) Vizualizat de 5736 ori
013 angel cake.jpg
013 angel cake.jpg (27.83 KiB) Vizualizat de 5736 ori
012 angel cake.jpg
012 angel cake.jpg (30.85 KiB) Vizualizat de 5736 ori
009 angel cake.jpg
009 angel cake.jpg (38.65 KiB) Vizualizat de 5736 ori
008 angel cake.jpg
008 angel cake.jpg (48.97 KiB) Vizualizat de 5736 ori
006 angel cake.jpg
006 angel cake.jpg (33.2 KiB) Vizualizat de 5736 ori
005 angel cake.jpg
005 angel cake.jpg (49.64 KiB) Vizualizat de 5736 ori
032 angel cake.jpg
032 angel cake.jpg (33.68 KiB) Vizualizat de 5736 ori

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 16/05/2010 11:49

super praji, tre inscrisa la concurs, din multimea de albusuri pe care am avut-o in dimineata asta am facut paine cu ou, daca vedeam mai repede le pastram pentru aceasta prajiturica, numai ca deocamdata am o prajitura super delicioasa in frigider (am sa ti-o arat imediat ce imi beau cafeluta)
Ultima oară modificat 16/05/2010 05:07 de către alinaraluca2000, modificat 1 dată în total.
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/05/2010 12:17

Pana nu faceam parte din aceasta mare familie de " culinari si culinarese " ma comportam ca un om " obisnuit " in sensul in care eram gurmanda, dar nu foarte pofticioasa.
Acum, ma tenteaza, cel putin sa gust, din toate bunatatile ce se posteaza.
Asa si cu acesta super prajiturica cu sos de capsuni dupa care imi vine sa intind mana si sa o iau.
:buuun: :buuun: :buuun:
Forma de copt ca acesta nu am vazut ( inca!). La noi se gaseste doar cea pentru guguluf si care are si tub la mijloc si pereti detasabili, dar nu este neteda.
Oare se poate folosi pentru reteta ta?
Super reteta !
Sper sa te inscrii cu ea la concurs !
:peace: :peace: :peace: :flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 16/05/2010 02:43

Bravo Pupi! =D> Iar ne " exciti " papilele gustative :P :P :P .Of,of ...deliciossss :love: :love: :love: :love:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 16/05/2010 03:28

:buuun: :buuun: :buuun: Sincer arata nemaipomenit, este asa pufoasa si aratoasa aceasta reteta , in cat imi vine sa intru in monitor :P , cat despre prezentare :master: :master: :master:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 16/05/2010 05:27

arata miamiiiii! tare de tot! :roll: :roll: :roll:

Ce-mi place forma, iar o sa spuna stiu eu cine ca am prea multe in bucatarie cred :wink: :P
stai sa-l vezi in august... :P :P :P

chiar merita sa deschizi balul la concurs cu ea, Pupi!
:hug: :pup: :flower:
Ultima oară modificat 17/05/2010 12:17 de către yafa, modificat 1 dată în total.
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 16/05/2010 07:20

Alina , imi pare rau ca nu ai mai avut albusuri...lasa o sa ai tu timp sa le aduni....eu pun in borcanase la congelator si cand s-au adunat 12 fac cake-ul asta si ii dau arome diferite...vanilie si zmeura daca il servim cu sos de ciocolata, sau lamaie /migdale cu sos de capsuni, sau aroma de ananas cu sos de lamaie....chestie de gust ....imi place ca e usor ( si la propriu si la figurat) si se pot face combinatii cu el :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 16/05/2010 07:43

Lucia, asa sant si eu, mereu trebuie sa incerc cate ceva nou =)) , iti tin companie, nu esti singura....mie imi place cake-ul asta la nebunie, usor si la propriu si la figurat, cu variante multe si nu in ultimul rand pe buna dreptate a primit numele pe care il are ,...o prajitura ingereasca de-a dreptul....tu cunosti povestea cu pestisorul de aur?... :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 16/05/2010 07:46

Aquaris, sa stii ca si mie mi le excita altii :wink: si nu ma pot oprii pana nu pregatesc...sant o pofticioasa inascuta :pup: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 16/05/2010 07:47

D_dana_a esti draguta ca intotdeauna, multumesc :hug: :pup:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 31 vizitatori