Melci cu nuca si zahar caramelizat

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/02/2010 07:43

:peace: Eu raman fidela retetei postate de Angi (angelique) pentru ca aluatul are un gust minunat de cozonac :wink:
Ceea ce mi-a atras atentia, Lucia, la melcii tai este stratul cam gros de unt. Eu am redus cantitatea de unt din reteta mentionata, pentru ca nu vroiam sa fie la baza prea imbibati in grasime- chiar daca aceasta e dulce, nu e pe gustul meu :wink: Am senzatia insa ca in reteta postata de tine stratul de unt are un rol important- sa-mi spui daca ma insel. Probabil desface/inmoaie caramelul de la baza si ii da o anume savoare :love: E foarte interesanta ideea.
Mi-ar placea sa stiu cum sunt cand sunt reci? Se intareste rau caramelul sau in combinatie cu untul formeaza o glazura moale? :?:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 09/02/2010 01:15

pmk scrie:Ma uitam asa in fuga sa vad ce ati mai gatit,dar nu puteam sa nu intru sa imi exprim admiratia pt aceasta super reteta.Felicitari,orice gatiti dumnevoastra arata foarte bine si sunt sigura ca sunt si foarte bune. =D> =D> :master: :master: :flower: :flower:


Daca tot esti asa de grabita, da o fuga pana la mine, mancam o prajiturica si bem ceva impreuna ca sa ne putem apoi adresa nu cu " dumneavoastra", ci cu " TU".
Ce zici? :wink: :wink: :wink:

Cu mult, mult drag,
Lucia
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 09/02/2010 01:42

Yafa,
:master: :master: :master:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 09/02/2010 09:00

Adi,
Te servesc cu cate portii ai pofta sa mananci !
:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 10/02/2010 12:15

Cara,
Untul nu se simte chiar deloc, iar aluatul copt nu este gras.
Asa cum bine ai intuit, untul se combina cu zaharul caramel in cuptor, iar acesta devine mai moale, ca o glazura.
Doar caramelul de deasupra melcilor se intareste dupa ce se raceste prajitura.
:hug: :pup: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 10/02/2010 02:55

mie imi place foarte mult tot ce are caramel :love: cred ca o sa ma incumet sa fac melcisorii pentru o ocazie mai speciala :hug: :flower:

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 10/02/2010 05:30

Imi place reteta asta. :love: si eu fac, mai putin partea cu untul.Eu le fac in forma de muffins, si le pun in hirtiute ca sa le scot mai usor din forme.Cu prima ocazie fac si eu chestia aia cu untul :buuun:
:peace:

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 11/02/2010 09:01

Lucia ,salivez si ma gandesc ca nu stam prea departe una de cealalta.Dar cred ca as bate drumul degeaba,la cat de bine arata ,cred ca s-au terminat demult :hug: =D> =D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 12/02/2010 05:50

ratatouille scrie:Imi place reteta asta. :love: si eu fac, mai putin partea cu untul.Eu le fac in forma de muffins, si le pun in hirtiute ca sa le scot mai usor din forme.Cu prima ocazie fac si eu chestia aia cu untul :buuun:
:peace:


Reteta seamana cu cea de la cuib de viespe numai ca pe acestia nu-i mai insiropezi ci ii glazurezi cu zahar ars.
Incearca-i si sa vezi ca-ti vor placea !
:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

strumph
Incepator
Mesaje: 26
Membru din: 24/02/2010 11:24

Re: Melci cu nuca si zahar caramelizat

Mesajde strumph » 25/02/2010 12:58

pot spune ca arata mai bine decat la patiserie, nu se pune problema ca n-ar fi si mai gustos ;)


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 30 vizitatori