Prajitura Desteapta mea

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 15/12/2009 05:35

qadrianaq scrie:
pupi scrie:Prajitura asta , dupa cum se vede, are trei straturi....se aleg ele singure in timpul coptului se pare....gustul este puternic de lamaie sau nu?
Tare ma tenteaza sa o fac , imi place la nebunie gustul acrisor de la lamaie....cred ca am sa pun mai multa lamaie sa vad ce o sa iasa.
Mersi :hug:


da se separa singura in straturi , eu nu am pus coaja de lamaie la praji din poza (am uitat ), dar chiar are nevoie, e mai ok cu un miros usor de lamaie
poti face la cantitati duble fata de ce scrie acolo , iese mai inalta si straturile vor fi mai frumoase (noi nu suntem decat 2 si am facut mai putina )
faina nu trebui decat cat scriei n reteta desi la final cand o pui in tava te intrebi oare iese ceva din ciorbita asta =)) , dar iese


Adriana am facut-o duminica din cantitate dubla, si cu coaja de lamaie. Yummy! A iesit super, ca un cremsnit fals. Mai am o bucata.

Pupi se simte lamaia, dar depinde cata pui (eu am pus 1/2 de lamaie).
Forever Young

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/12/2009 06:30

Laura, am sa o fac cat de curand, imi place lamaia, mersi de info :pup: :pup: :hug:

qadrianaq
Incepator
Mesaje: 252
Membru din: 18/04/2009 10:23
Localitate: Bucuresti

Mesajde qadrianaq » 15/12/2009 11:35

super :)
:flower: :flower:

padina1985
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 24/06/2009 05:49

Mesajde padina1985 » 19/09/2010 10:28

Buna ziua.
Am facut aceasta prajitura, a iesit foarte buna si gustoasa.
Totusi, cred ca am facut ceva gresit deoarece crema mea din mijloc nu avea peste tot consistenta asemanatoare unei budinci (nu era asa bine legata/inchegata). Am respectat reteta dar sunt sigura ca am facut ceva gresit deoarece am incercat mai demult sa fac o crema de zahar ars si am avut aceeasi problema. Daca cineva ar putea sa ms sfatuiasca ar fi ideal deoarece as vrea sa repet reteta :D .
Si inca o intrebare scurta pe final,prajitura mea a iesit unpicut untoasa/uleioasa, este normal(cantitatiile au fost respectate intocmai)? Va multumesc frumos!

qadrianaq
Incepator
Mesaje: 252
Membru din: 18/04/2009 10:23
Localitate: Bucuresti

Mesajde qadrianaq » 19/09/2010 10:57

buna
ma bucur ca ai incercat reteta, legat de consistenta ..nu stiu care ar fi cauza, poate nu ai frecat suficient galbenusurile cu zaharul ,eu am facut exact cum scrie, perfect la fel si a iesit ca in poza, cat despte crema de zahar ars, am mancat o data de la cineva si avea tot consistenta de care zici tu , si nu stiu care e motivul .Cat despre uleioasa poate ai pus mult unt (si probabil asta e poate si motivul consistentei). Data viitoare pune mai putin unt si poate va fi mai ok.Mult succes, si inca o data ma bucur ca ai incercat reteta !! :flower:
Adriana

padina1985
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 24/06/2009 05:49

Mesajde padina1985 » 19/09/2010 11:25

qadrianaq scrie:buna
ma bucur ca ai incercat reteta, legat de consistenta ..nu stiu care ar fi cauza, poate nu ai frecat suficient galbenusurile cu zaharul ,eu am facut exact cum scrie, perfect la fel si a iesit ca in poza, cat despte crema de zahar ars, am mancat o data de la cineva si avea tot consistenta de care zici tu , si nu stiu care e motivul .Cat despre uleioasa poate ai pus mult unt (si probabil asta e poate si motivul consistentei). Data viitoare pune mai putin unt si poate va fi mai ok.Mult succes, si inca o data ma bucur ca ai incercat reteta !! :flower:


Multumesc foarte frumos pentru raspuns :hug: . Cu siguranta o voi incerca si a doua oara curand. Oricum, cea de ieri e pe terminate! O zi placuta! :)

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/09/2010 10:36

Trebuie luat in calcul mai multi factori...caldura cuptorului, cantitatea de material/aluat rezultat si marimea cratitei/tavii in care coci, faina si untul pe care le folosesti( faina mai umeda sau mai putin, forma de macinare, albita sau nu....untul mai gras sau mai putin gras.....cratita de copt sau tava de copt, prea mari sau prea mici, fundul lor prea gros sau prea subtire.....)si eu am incercat crema de zahar ars si pana nu am gasit exact oala care e buna , am aruncat cateva ture....de aia iti scriu ca trebuie tinut cont de multi factori....odata gasit , nu mai e problema :wink: :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori