Pagina 1 din 4

Prajitura vanilata

Scris: 01/04/2009 06:06
de LORY
Foi
8 oua
8 lg zahar
7 lg faina
2 lg cacao
1/2 plic zahar vanilat Bourbon

crema
500ml frisca
5 galbenusuri
250gr zahar
1plic gelatina
1+1/2 plic zahar vanilat bourbon


Sirop
200gr zahar
250 ml apa
2 plicuri ciocolata calda
50 ml whisky(sau ce doriti...eu asta am avut in casa))

Decor
cacao

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 5 lg zahar iar galbenusurile cu restul plus zaharul vanilat.In albusuri se incorporeaza usor galbenusurile si ele spumate bine apoi se cerne deasupra faina impreuna cu cacao.Compozitia obtinuta se imparte in doua si se coace sub forma de foi pe hartie de copt.
Pana se racesc foile si siropul ,preparam crema astfel:galbenusurile le amestecam cu zaharul si 3 lg apa si le tinem pe foc amestecand continuu pana incepe sa se formeze o spuma .Dam deoparte si adaugam gelatina care intre timp am pus-o la inmuiat in 50 ml apa rece.Amestecam energic pana ce gelatina se dizolva bine.Compozitia de ou racita o amestecam cu frisca batuta si zaharul vanilat(lasam crema la rece cam 15 min inainte de a forma prajitura).Insiropam prima foaie turnam jumatate din compozitie ,procedam la fel si cu a doua foaie si cealalta jumatate de crema.Peste stratul al doilea de crema cernem cacao .Prajitura astfel formata o tinem la frigider cateva ore...dupa care poate fi portionata dupa preferinta.

Scris: 01/04/2009 06:19
de ablodde
wawww! eu care ziceam ca nu prea am pofte de cand sunt insarcinata, uite ca mi-ai facut asa pofta cu prajiturica ta! e intr-adevar reusita!

Scris: 01/04/2009 06:57
de adry
Cred ca are un gust tare fin prajitura asta :buuun: :buuun: :buuun: !
Umplutura seamana cu ceea de la tortul diplomat!

Re: Prajitura vanilata

Scris: 01/04/2009 08:40
de adriana_stefan
LORY,SUNT ATAT DE OCUPATA INCAT NU AM TIMP SA-TI CITESC RETETA,DAR VREAU SA-TI SPUN CA ARATA TARE BINE.AM SA-MI SALVEZ SI EU RETETA. =D> =D>

Scris: 01/04/2009 09:54
de pussycat
Ce bine arata :roll: fina si delicioasa =D> . am trecut-o pe lista ptr masa de Florii. Sper sa imi iasa la fel de aratoasa ca a ta. :wink:

Scris: 02/04/2009 01:06
de pupi
Ce simpla este si cat de bine arata... mai putin si am sa o fac si eu, parca ii simt gustul de ja. :master: :master: :hug:

Scris: 02/04/2009 09:06
de violetacampu
vai de postul meu!!! :badday: ce bine arata!!! mai am putin si musc din monitor! lory,din tot sufletul iti spun ca e una din cele mai atractive prajituri pe care le-am gasit la R.C. felicitari! :flower:

Scris: 02/04/2009 10:22
de yaya6
nu intri tu prea des pe rc,dar cand intri ne lasi paf cu ceea ce faci,numai bunatati :flower: :flower: :hug: :hug:

Scris: 02/04/2009 11:02
de LORY
ablodde scrie:wawww! eu care ziceam ca nu prea am pofte de cand sunt insarcinata, uite ca mi-ai facut asa pofta cu prajiturica ta! e intr-adevar reusita!


Ma bucur ca prajitura mea ti-a facut pofta :) ..ablodde daca sunteti putini in casa te sfatuiesc sa o faci la jumatate fiindca iese mare 35/25 cm

Scris: 02/04/2009 11:07
de LORY
adry scrie:Cred ca are un gust tare fin prajitura asta :buuun: :buuun: :buuun: !
Umplutura seamana cu ceea de la tortul diplomat!


Adry intradevar are un gust foarte fin...alor mei le-a placut mult :) ....intradevar compozitia se aseamana cu cea de diplomat....numai ca acolo eu pun ouale intregi si folosesc 2 pachetele de gelatina la aceiasi cantitate de frisca ... crema e mai pufoasa nu ferma ca cea de la diplomat :)