Tort diplomat cu fructe exotice

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Tort diplomat cu fructe exotice

Mesajde vero » 17/12/2007 02:55

TORT DIPLOMAT

Blatul:

Se face un blat din 8 oua,8 linguri zahar,8 linguri faian,8 linguri ulei, 1 praf de copt, esenta de rom.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga uleiul pe rand cate putin(eu l-am pus tot odata dar nu s-a intampalt nimic, c-am frecat bine cu mixerul dar voi il puneti treptat cate putin),se adauga esenta de rom, 1 fiola, 1 plic de zahar vaniliat,apoi se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt. La sfarsit punem albusurile batute bat,si amestecam de sus in jos cu lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava rotunda in care am pus pe fund hartie de copt iar peretii i-am uns cu margarina. Dam la cuptor 25-30 min. Se incerca cu scobitoarea. Lasam la racit blatul apoi il taiem in 3. Primul blat il vom pune pe fundul tavii,punem inelul inapoi,al doilea blat il taiem fasii si tapetam peretii tavii,al treilea blat vine sus ca si capac, dupa ce am pus crema.

Crema:
-20g gelatina
-5 oua
-1 conserva de fructe exotice ARO(asta am folosit eu)
-1/2 l lapte
-100 g faina
-300 g zahar
-300 g frisca batuta

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana apa rece,10 minute
Laptele cu galbenusurile si faian se pun intr-un bol si mixam 2 minute dupa care se pune compozitia pe foc. Amestecam pana se ingroasa.Trebuie sa amesteca cu lingura de lemn si sa fim atenti sa nu se prinda, nu e voie sa se faca cocoloase sau sa se stranga oul. Cand s-a ingrosat dam deoparte si punem gelatina inmuiata si amestecam sa se dizolve gelatina umflata. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand.
Batem frisca. Apoi ne batem si albusurile.Cand crema e rece se amesteca cu frisca si albusurile spuma.Urmeaza fructele scurse din conserva. Cu zeama de la compotul de fructe puteti insiropa baltul dar eu n-am facut asa deoarece mi s-a parut destul de pufos blatul,asa ca l-am baut :P
Se toarna crema in tava cu inel, se pune capacul(al treile balt) api se da la frigider de pe o zi pe alta(faceti seara tortul si tineti pana dimineata la frigider).
Se scoate din frigider a doua zi, si se orneaza cu urmatoarea crema:

Avem nevoie de:

-2 cioco primola albe
-700 g frisca lichida

Cum procedam:

-punem intr-o cratita 350 ml frisca cu ciocolata rupta patratele,le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Atentie: nu trebuie sa fiarba ca se distruge frisca.
Apoi dam la frigider 1 h. Amestecam frisca ramsa 350 ml cu comp. de cioco si le batem normal cu mixerul pana se intareste. Cu acesta crema se orneaza tortul.
Deasupra am pus flori din pasta de lapte praf albastrii si frunze.
Ultima oară modificat 17/12/2007 03:26 de către vero, modificat 1 dată în total.

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 17/12/2007 03:24

poze:
Fişiere ataşate
IMG_3604.jpg
IMG_3604.jpg (43.09 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3603.jpg
IMG_3603.jpg (49.51 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3599.jpg
IMG_3599.jpg (48.42 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3598.jpg
IMG_3598.jpg (51.98 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3597.jpg
IMG_3597.jpg (48.3 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3596.jpg
IMG_3596.jpg (45.07 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3594.jpg
IMG_3594.jpg (50.02 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3593.jpg
IMG_3593.jpg (48.91 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3592.jpg
IMG_3592.jpg (40.82 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3591.jpg
IMG_3591.jpg (33.1 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3590.jpg
IMG_3590.jpg (37.92 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3589.jpg
IMG_3589.jpg (43.26 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3588.jpg
IMG_3588.jpg (36.69 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3576.jpg
IMG_3576.jpg (45.73 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3575.jpg
IMG_3575.jpg (52.98 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3574.jpg
IMG_3574.jpg (33.04 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3573.jpg
IMG_3573.jpg (33.5 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3572.jpg
IMG_3572.jpg (35.29 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3571.jpg
IMG_3571.jpg (38.4 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3570.jpg
IMG_3570.jpg (34.47 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3569.jpg
IMG_3569.jpg (39.98 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3568.jpg
IMG_3568.jpg (30.81 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3567.jpg
IMG_3567.jpg (39.92 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3566.jpg
IMG_3566.jpg (19.86 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3565.jpg
IMG_3565.jpg (41.62 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3564.jpg
IMG_3564.jpg (28.13 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3563.jpg
IMG_3563.jpg (46.07 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3562.jpg
IMG_3562.jpg (28.36 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3561.jpg
IMG_3561.jpg (33.24 KiB) Vizualizat de 7949 ori
IMG_3560.jpg
IMG_3560.jpg (23.55 KiB) Vizualizat de 7949 ori

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 17/12/2007 03:25

continuare:
Fişiere ataşate
IMG_3559.jpg
IMG_3559.jpg (35.09 KiB) Vizualizat de 7946 ori
IMG_3558.jpg
IMG_3558.jpg (40.48 KiB) Vizualizat de 7946 ori
IMG_3557.jpg
IMG_3557.jpg (24.14 KiB) Vizualizat de 7946 ori
IMG_3556.jpg
IMG_3556.jpg (23.13 KiB) Vizualizat de 7946 ori
IMG_3555.jpg
IMG_3555.jpg (20.17 KiB) Vizualizat de 7946 ori

galateea
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/12/2007 07:51
Localitate: Constanta,Romania
Contact:

diplomatul

Mesajde galateea » 20/12/2007 01:48

cu fructe exotice(din conserva) ii va face fericiti pe nepoteii mei,care vor veni de Craciun la Buni, care Buni de fiecare data se straduieste sa-i surprinda cu ceva de nota 10.Super reteta!Sper sa imi iasa asa ca in poza.Reteta am gasit-o cand imi plecase imaginatia ,multumesc in numele nepotilor mei ,pupici si Craciun fericit! :clipocit:
galateea

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 20/12/2007 08:37

Veronica sunt in ceata!
Din cate torturi minunate ai postat aici nu stiu la care sa ma hotarasc. :?: :?: :?:
pana la Revelion sigur voi alege unul din aceste torturi.
daca imi iese voi posta o poza cu el :wink: :wink:

Avatar utilizator
geostefan
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 24/10/2007 02:37
Localitate: Sibiu, Romania.. Chicago

Mesajde geostefan » 11/01/2008 09:52

Superb tortul acesta! =D> Cum ai facut trandafiri? :vis:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 11/01/2008 10:18

Mai Vero, eu chiar nu tin pasul cu torturile tale, si tort diplomat nu am mai mancat de nu tin minte.
Nu e primul pe lista mea niciodata, desi mama si bunica il fac chiar foarte bun, dar nu ma innebunesc citricele. Insa dupa vreo 5 ani, si cand vezi poze ca astea, si tinand cont ca pot pune atatea alte fructe in afar de portocale, mi s-a facut asa o pofta :buuun: . Poate saptamana viitoare, acum visez la ceva dulce pe masa mea fara munca mai mult de 10 minute :blushing: .

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 11/01/2008 11:50

Geo, de spre cum fac trandafirii am explicat aici:
http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... c&start=20

Roxana, pune funduletul la treba si fa tort... :flower: :hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori