Cremsnit ca pe cutie

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:-)

Mesajde albinuzza » 21/09/2007 11:11

Adry,am pus budinca pentru ca am constatat ca nu aveam vanilie,dar la gelatina voi renunta si eu!
Iar foile...am avut emotii dar sunt de mare exceptie!

sabrina
Incepator
Mesaje: 43
Membru din: 06/04/2008 04:46
Localitate: brasoveanca in Canada

Mesajde sabrina » 11/02/2009 09:16

Pentru cine vrea sa evite E-urile, fierbeti odata cu laptele si jumatate de baton de vanilie care in prealabil e taiata in lungime. Nu va mai trebuie decat, zahar, amidon, si galbenusuri. Fara alte budinci. Se face usor si macar stii ce mananci.
Iata reteta (pt o tava mai mare, ca la cremsnit, se dubleaza cantitatile)
Iata proprtiile:
500 ml lapte 
- 3 galbenusuri 
- 125 g zahar 
- 30 g faina 
- 30 g maïzena (amidon de porumb) 
- 1/4 bat de vanille

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 23/07/2009 11:38

Cred ca si reteta asta merita sa fie "stearsa de praf" si scoasa la iveala!!
Cremsnit, ce bunatate :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: !!!

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/07/2009 10:11

:P :P :P la noi acasa se mananca cremes la 1 luna odata. Sotul meu e inebunit dupa prajitura asta si mananca si tot mananca si nu se mai opreste :buuun: :buuun: .
Am invatat si prietene de ale mele , americance ,sa faca cremesh, sant inebunite nu alta. Sa le auzi cum pronunta numele prajiturii :P :P ... dar sant tare dragute.
Au facut si pentru petreceri cremesul si au avut un succes nemaipomenit. Acuma sant tare mandre de ele :P :P
Ai facut bine ca ai scos de la naftalina prajitura . :hug:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 24/07/2009 11:00

sabrina scrie:Pentru cine vrea sa evite E-urile, fierbeti odata cu laptele si jumatate de baton de vanilie care in prealabil e taiata in lungime. Nu va mai trebuie decat, zahar, amidon, si galbenusuri. Fara alte budinci. Se face usor si macar stii ce mananci.
Iata reteta (pt o tava mai mare, ca la cremsnit, se dubleaza cantitatile)
Iata proprtiile:
500 ml lapte 
- 3 galbenusuri 
- 125 g zahar 
- 30 g faina 
- 30 g maïzena (amidon de porumb) 
- 1/4 bat de vanille


corect :peace:
trebuie sa-mi procur amidon :?

dolcina
Incepator
Mesaje: 24
Membru din: 13/02/2010 07:23

cremsnit

Mesajde dolcina » 13/02/2010 11:22

draga allia,pe cutia de cremsnit cantitatea de lapte este de 1.25 l,eu vreau sa fac aceasta reteta si acum nu stiu ce cantitate trebuie sa folosesc,am vazut ca tie ti-a iesit foarte bine,eu nu am facut-o niciodata si acum am ramas in ceata :?:

strumph
Incepator
Mesaje: 26
Membru din: 24/02/2010 11:24

Re: Cremsnit ca pe cutie

Mesajde strumph » 25/02/2010 12:51

au iesit bine! mie cred k nu mi-ar fi reusit!

me_elena
Incepator
Mesaje: 14
Membru din: 24/02/2010 11:27

Re: Cremsnit ca pe cutie

Mesajde me_elena » 25/02/2010 12:57

chiar am sa o incerc imi place f mult aceata prajitura

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 25/02/2010 01:05

pupi scrie::P :P :P la noi acasa se mananca cremes la 1 luna odata. Sotul meu e inebunit dupa prajitura asta si mananca si tot mananca si nu se mai opreste :buuun: :buuun: .
Am invatat si prietene de ale mele , americance ,sa faca cremesh, sant inebunite nu alta. Sa le auzi cum pronunta numele prajiturii :P :P ... dar sant tare dragute.
Au facut si pentru petreceri cremesul si au avut un succes nemaipomenit. Acuma sant tare mandre de ele :P :P
Ai facut bine ca ai scos de la naftalina prajitura . :hug:


Pupi, ma primesti si pe mine la o portie de cremesh?
Cine ar putea sa reziste la asa o prajitura cremoasa si aromata :roll:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

dolcina
Incepator
Mesaje: 24
Membru din: 13/02/2010 07:23

Mesajde dolcina » 25/02/2010 08:09

am facut reteta ta si mi-a iesit foarte bine,numai ca foile mele nu s-au inmuiat foarte bine,desi erau aceeasi marca(poate nu au fost foarte proaspete?)


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 26 vizitatori