Caise

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

camy
Incepator
Mesaje: 26
Membru din: 14/12/2005 10:10
Localitate: arad

Mesajde camy » 30/12/2005 02:36

Si totusi ai uitat sa ne dai si noua reteta? o astept cam de mult!!! :cry:
camelia

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 30/12/2005 03:20

Andrei, caisele astea sunt facute de tine??????? Ai folosit colorant alimentar?? De care???

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 30/12/2005 09:28

Eu am reteta de Caise, dar n-as vrea sa-i rapesc lui Andrei placerea de a v-o da pe a lui. Poate se-ndura!
In legatura cu colorantii: eu am de la un laborator de cofetarie, insa pt. rosu se poate folosi zeama de sfecla rosie, iar pt. verde cea de spanac.
In legatura cu aceasta prajitura, am o amintire tragi-comica. Facea parte din retetele facute de Craciun inainte de '90(este nevoie doar de 3 oua, si pe vremea aceea asta insemna o adevarata avere!) In timp ce faceam bilutele, vine o vecina si exclama stupefiata"Faci prajituri?,eu n-am chef de nimic!" A urmat replica mea, nedumerita"Am, n-am chef, vine Craciunul".In momentul acela, persoana respectiva izbucneste:"Nu te uiti la TV sa vezi ce e-n Bucuresti?" Cum era sa ma uit, cand actiunea se petrecea pe la 10 dimineata si programul la TV era doar seara , de 2 ore?
Din acel moment am parasit bucataria, caisele s-au copt in cele din urma,dar nu le-am mai terminat nici pana in ziua de azi( trebuia sa le scot miezul, sa le fac crema, etc),si de la asa zisa Revolutie sau ce-o fi fost, am mai facut aceste fursecuri la nunta fiicei mele,vara trecuta!
La acelasi Craciun nici sarmalele n-au fost bine amestecate,pt. ca mi-am mutat locatia in fata televizorului si a fost cand una cam de post(orezul domina), cand doar cu carne, mai rar se nimerea cate una standard!

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 31/12/2005 12:44

Mai mult mi-a placut faza cu sarmalele! :P

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 31/12/2005 06:40

Mie-mi spui? Si acum, de cate ori trebuie
sa amestec o compozitie de acest gen, fac trimitere la faza de referinta!

Avatar utilizator
allia
Incepator
Mesaje: 41
Membru din: 19/10/2005 10:50

Mesajde allia » 02/01/2006 11:52

Miha, dar daca folosesti sucurile de legume, nu le schimbi prea tare gustul?

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 02/01/2006 02:42

Folosesti zeama in care au fiert legumele,nu sucul natural.Si doar putin trebuie sa le atingi cu zeama, cat sa prinda zaharul tos pe ele.

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 02/01/2006 06:36

shi eu vreau reteta!!!
liliana

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 02/01/2006 08:56

Va scriu reteta mea. Daca Andrei are o alta varianta, poate se-ndeamna s-o scrie.
Se face un aluat vartos din: 250 ml smantana, 1 ou, arome (vanilie, coaja de lamaie) o lingurita cu varf amoniac, 450 g faina. Se lasa la rece de seara pana dimineata, acoperit, sa nu prinda crusta. Se modeleaza bilute putin mai mari decat o cireasa (cresc la copt). Se coc in asa fel incat sa ramana albe.
Cand s-au racit se scoate miezul cu grija.
Crema: pe abur se freaca 2 oua cu 150 g zahar, 30 g cacao.30 ml rom pana capata consistenta unei smantani.Cand s-a racit e amesteca cu un pachet de unt,100g nuca macinata,si miezul scos. Se lipesc cate doua,, se moaie in colorant si se tavalesc prin zahar tos.
Sunt ieftine, aspectoase, se pot coace si scobi cu cateva zile inainte, la modelarea bilutelor pot fi antrenati si copiii si atunci nu mai sunt asa de migaloase.

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 03/01/2006 03:44

merci foarte mult Mihai...doar o intrebare...poate fi inlocuit amoniacul cu altceva, caci sunt de foarte putin timp in Germania shi habar nu am unde sa caut...am intrebat o data prin magazine, dar nu au inteles ashtia de ce am nevoie... shi inca ceva...pot fi folosite alunele in locul miezului de nuca???(nucile sunt tare tare scumpe...ajung la 4 euro pt kg)
liliana


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Google Adsense [Bot] și 4 vizitatori