Tort de ciocolata cu crema de alune

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Tort de ciocolata cu crema de alune

Mesajde lucia_bp » 30/04/2015 04:29

Tort de ciocolata cu crema de alune- Gâteau chocolat noisette

Tortul este aromat, foarte consistent, dar mai ales ciocolatos si delicios :buuun: :buuun: :buuun:
Aceasta reteta de tort de ciocolata cu crema fina, pralinata, este perfecta pentru orice motiv de sarbatoare :party: :party: :party: Nu este deloc greu de preparat; blatul afanat si umed, crema de oua ( bineanteles :D ) tot cu ciocolata, ce imbraca perfect blaturile- onctuoasa, moale- si alunele crocante, se imbina perfect. Pralina da un gust si textura incredibila cremei; aroma alunelor de padure este subtila, dar evidentiata in acelasi timp. Incercati asa ceva


Ingrediente

Pentru 2 blaturi de ciocolata
-10 oua
-300 g zahar
-300 g unt nesarat
-300 g faina alba
-4 lingurite praf de copt
-300 g ciocolata neagra, topita

Pentru pralina
-150 g zahar tos
-150 g alune de padure

Pentru crema de ou cu ciocolata
-200 g zahar tos
-7 galbenusuri
-semintele de la 1 pastaie de vanilie
-250 ml lapte
-300 g ciocolata noisette, topita
-600 g unt, moale

Optional: afine, capsuni, zmeura

Decor: ciocolata topita si / sau fructe inmuiate in ciocolata; etc

Preparare

Blat de ciocolata
Mixati untul impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este pufos.
Adaugati ouale, batute in prealabil ca pentru omleta ( toate deodata) si mixati bine.
Incorporati apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si la sfarsit, ciocolata topita pe aburi si racita.
Impartiti amestecul in 2 tavi unse cu unt si tapetate cu hartie de copt ( diametru 26 cm); nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru 35-40 min, la 180 grade sau pana cand blaturile sunt coapte si trec testul cu scobitoarea.
Lasati la racit pe un gratar.

Pralina
Prajiti alunele timp de 10-15 min, la 150 grade, in tava tapetata cu hartie de copt.
Scoateti-le si inveliti-le intr-un prosop de bucatarie. Dupa cateva minute frecati-le bine intre ele, in prosop, pentru a indeparta cojile.
Caramelizati zaharul la foc mic pana la culoarea chihlimbarului, apoi adaugati alunele. Amestecati bine ca alunele sa fie acoperite de zaharul topit, turnati compozitia pe o suprafata siliconata / hartie de copt si lasati sa se intareasca si raceasca.
Rupeti in bucati, apoi spargeti amestecul pana obtineti cristale fine.

Crema de ou cu ciocolata
Mixati la viteza mare galbenusurile impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie pana cand isi dubleaza volumul si galbenusurile sunt aproape albe.
Adaugati in fir subtire laptele incalzit pana inainte de punctul de fierbere, amestecand continuu cu un tel.
Transferati vasul pe baie de aburi si bateti / mixati in continuare pana ce crema isi tripleaza volumul si se ingroasa.
Dati deoparte si lasati la racit.
Inglobati pe rand si in transe, intai untul spumat, apoi ciocolata topita si racita si la urma ½ din cantitatea de pralina, mixand de fiecare data.

* Daca vreti o crema crocanta cu aroma intensa de alune de padure, putetii adauga toata pralina.

Asamblare
Taiati fiecare blat in doua, impartiti crema in 4 si folositi de un inel pentru a asambla tortul.
Asezati primul blat, apoi Âź din crema, blat, Âź din crema, blat, Âź din crema si ultimul blat.

* Optional, puteti adauga peste crema celui de al 2-lea blat cateva fructe, dar nu exagerati cu cantitatea pentru a nu-i schimba gustul.

Dati tortul la frigider pentru cca 30 min, cu inel cu tot.
Scoateti apoi inelul si puneti ultima parte din crema, insistand mai ales pe margini.
Pentru decor, turnati deasupra ciocolata topita si racorita, lasand-o sa se prelinga putin si pe laterale.
Decorati cu restul de pralina.

* Optional, puteti sa inmuiati cateva fructe in ciocolata, sa le lasati sa se intareasca si apoi sa le aranjati deasupra sau puneti aschii de ciocolata ori ornati cum doriti.

Pastrati la rece pana la servire.
Fişiere ataşate
cimg4487.jpg
cimg4487.jpg (87.98 KiB) Vizualizat de 7050 ori
cimg4488.jpg
cimg4488.jpg (97.15 KiB) Vizualizat de 7050 ori
cimg4489.jpg
cimg4489.jpg (96.79 KiB) Vizualizat de 7050 ori
cimg4490.jpg
cimg4490.jpg (79.65 KiB) Vizualizat de 7050 ori
c1_blat.jpg
c1_blat.jpg (73.07 KiB) Vizualizat de 7050 ori
c2_blat.jpg
c2_blat.jpg (102.36 KiB) Vizualizat de 7050 ori
c3_pralina.jpg
c3_pralina.jpg (92.04 KiB) Vizualizat de 7050 ori
c4_crema.jpg
c4_crema.jpg (61.32 KiB) Vizualizat de 7050 ori
c5_crema.jpg
c5_crema.jpg (76.64 KiB) Vizualizat de 7050 ori
cimg4491.jpg
cimg4491.jpg (83.08 KiB) Vizualizat de 7050 ori
c6_asamblare.jpg
c6_asamblare.jpg (93.89 KiB) Vizualizat de 7050 ori
c7_asamblare.jpg
c7_asamblare.jpg (83.66 KiB) Vizualizat de 7050 ori
c8_servire.jpg
c8_servire.jpg (114.16 KiB) Vizualizat de 7050 ori
c9.jpg
c9.jpg (132.81 KiB) Vizualizat de 7050 ori
cimg4492.jpg
cimg4492.jpg (91.91 KiB) Vizualizat de 7050 ori
cimg4493.jpg
cimg4493.jpg (98.57 KiB) Vizualizat de 7050 ori
cimg4494.jpg
cimg4494.jpg (92.6 KiB) Vizualizat de 7050 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/04/2015 05:03

Lucia , tare fain tort ai facut....si are alune( preferatele mele) :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 30/04/2015 05:50

Minunat ..imi ploua in gura ...arata de nota10!!! :buuun: :roll: =D> :hug:

Avatar utilizator
biochimist_la_cratita
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 22/10/2014 08:56
Localitate: Piatra Neamt
Contact:

Mesajde biochimist_la_cratita » 30/04/2015 08:24

Lucia, arata demential si e fix pe gustul meu! :love: :love: :love:
Succes la concurs! :hug:
Alina
....................................................................
http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 06/05/2015 07:17

pupi scrie:Lucia , tare fain tort ai facut....si are alune( preferatele mele) :hug: :hug: :pup: :pup:


Multumesc, draga mea :master: :master: :master: Nu-i el cel mai aspectuos tort, dar iti garantez ca este nemaipomenit de bun :buuun: :buuun: :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 10/05/2015 07:19

nicoleta64 scrie:Minunat ..imi ploua in gura ...arata de nota10!!! :buuun: :roll: =D> :hug:


Multumesc, Nicoleta :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 11/05/2015 09:10

Un tort delicios si o prezentare pe masura! :master: :master: :master: :master: :master:
MIKI

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/05/2015 08:36

biochimist_la_cratita scrie:Lucia, arata demential si e fix pe gustul meu! :love: :love: :love:
Succes la concurs! :hug:


Multumesc :master: ...chiar merita facut :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 17/05/2015 07:47

mikirafaela scrie:Un tort delicios si o prezentare pe masura! :master: :master: :master: :master: :master:


Oare pot spera ca ai sa-l faci :?: :!: Este nemaipomenit de bun :buuun: :buuun: :buuun: Multumesc :master: :master: :master:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori