Negrese cu Sos Caramel

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 09/01/2013 01:13

iuliajewel scrie:Am uitat sa zic cum am incercat sa tai prajitura cu cutitul umed si n-am reusit "oglinda" aceea a ta! Asa ca am recurs la cutitul fierbinte (cel de sacrificiu, cu care tai foetajul ca sa creasca in voie, sa nu se lipeasca prin tasare miile de foi...) Si asa, tortuletul meu negresa nu arata bine de sus dar arata perfect in sectiune - este oglinda ca a ta negresa, se vede ciocolata pura :sfant: :sfant:


Iulia draga mea arata superbe si originale. Nu-ti face griji sunt extrem de bucuroasa ca iti place. Coincidenta chiar aseara am facut inca o portie deci stau acuma si ma gandesc doar la tine cu fiecare imbucatura. Sincer si eu personal am fost paranoica cand am facut reteta prima data. Am avut ocazia sa gust aceste negrese prima data in Londra in cofetaria acelui chocolatier. In urma cu cateva luni cand am aflat ca si-a divulgat reteta i-am cumparat cartea iar cand am ajuns la lista ingredientelor am fost plina de dubii si de intrebari. Sunt un fan inrait al ciocolatei negre de astfel rezultatul m-a facut sa ma simt ca in rai. Si mie imi place caramelul si cred ca acesta complimenteaza bine gustul de ciocolata. Intradevar trebuie putina munca atunci cand se taie pentru ca sunt asa de dense. Inca o data iti multumesc foarte mult ca ai avut incredere si le-ai facut, arata superbe si ma bucur enorm ca iti plac. Complimentele mele.
:hug: :master: :master: :pup:
Ultima oară modificat 09/01/2013 01:26 de către beccas, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 09/01/2013 01:24

xanora scrie:Becas, negresa ta arata nemaipomenit!!!! Nici nu vreau sa ma gandes la kg pe care le pot pune doar mancand cu ochii!! Tare pofta mi-ai facut, de parca as fi insarcinata! E musai sa o fac! Doar ca aici nu gasesc acel zahar brun cu melasa, pot folosi orice fel de zahar brun sau pot pune melasa aparte?


Nu-ti face multe griji de kilogramele in plus. Ciocolata neagra este cea mai sanatoasa daca are ingredientele potrivite. Intradevar reteta contine zahar dar are o cantitate foarte putina de faina ceea ce in combinatie cu zaharul incurajeaza depunerile atunci cand mancam respectivul aluat. Zaharul brun cu adaos de melasa nu este decat altceva decat zahar brut/demerara nerafinat cu extra melasa. Poti folosi linistita zahar brut care contine natural melasa dar sa fie nerafinat. Sper din suflet sa iti placa daca le vei incerca. :vis:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 09/01/2013 05:34

Si eu vreau sa o fac ...mi-a ramas gandul la negresa asta !!! :D :buuun: :roll:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 10/01/2013 02:02

Becca draga mea, am avut deosebita placere si emotie de-ati recreea prajitura si iti multumesc pentru diligenta de-a o impartasi cu noi: faptul ca ai indraznit s-o faci dupa ce ai facut sapaturi, si, ca ne-ai dat-o si noua, ne onoreaza. MULTUMIM :!:

Rar de tot indraznesc sa reproduc retete de pe ici de colo - stiu cat de amagitor este internetul cu ale lui retete adunate fara discernamant si fara un control adecvat, cate plase au luat "doamnele navigatoare..." Chiar si de pe site-ul acesta am reprodus doar retete provenite de la maestre intr-ale bucatariei, unde stiam sigur ca e pe bune si nu dau gres.

Negresa asta insa mi s-a intiparit pe retina si nu-mi dadea pace. Asa ca n-am avut incotro si ti-am dat increderea pe care vad ca o meriti din plin :hug: :pup: :clipocit: Cu toate ca ajunsa in punctul sensibil al cantaririi a 35 gr. faina imi zbura mana involuntar spre telefon =)) ...Care telefooooon????? Pai, nu am scapat de obsesia telefonului decat dupa ce mi-am zis, gata, ma arunc si daca tre sa arunc ulterior bunatate de materie prima, munca, sperante si anticipare, asta sa fie, am castigat experienta...negativa...

A fost sa fie bine, am castigat pe mana ta si a mea si m-am bucurat nespus! Este atat de revigorant sa stii ca in retetele tale se poate avea incredere 100% si ca pe lista doamnelor mele de suflet mai incape una - pot oricand apela la lista luuuuunga de retete beton :hug: :pup: :pup: :hug:

Ce mi-a mai crescut inima citind ca te bucuri vazandu-ti reprodusa o reteta - meriti aceasta onoare :master: :master: :master:

Multumim inca odata pentru impartasire :master: =D> =D> :master:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 10/01/2013 02:27

xanora scrie: :shock: Iulia, nu am inteles :shock: Cum adica tai foetajul cu cutitul fierbinte? Explica-mi si mie , te rog :D Eu folosesc mereu foetaj congelat sau proaspat, dar congelat imi este mai usor ca il var in congelator si poate am chef sa il fac seara sau cand e inchis peste tot!


Povestea cu cutitul inrosit in foc este mai veche decat Sanda Marin :wink: Si anume: taind cu un cutit, (oricat de ascutit ar fi), apesi aluatul tasand astfel straturile de unt-aluat, unt-aluat. Pe cand cu un cutit fierbinte, aluatul se "topeste" indata ce este atins, astfel ca straturile alternate de mii de foi raman libere unele de altele in dreptul taieturii, nu se lipesc unele de altele prin apasarea cutitului. Cand vor fi in cuptor, aceste straturi vor creste vadit mai mult fata de cele care au fost "lipite" intre ele de cutitul rece.

Inteleg ca folosesti (din cand in cand) aluat refrigerat, dar aici nu are de-aface nimic cutitul inrosit: aluatul tot trebuie sa fie decongelat inainte de-al taia/portiona. :hug:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 10/01/2013 04:05

xanora scrie:Becas, negresa ta arata nemaipomenit!!!! Nici nu vreau sa ma gandes la kg pe care le pot pune doar mancand cu ochii!! Tare pofta mi-ai facut, de parca as fi insarcinata! E musai sa o fac! Doar ca aici nu gasesc acel zahar brun cu melasa, pot folosi orice fel de zahar brun sau pot pune melasa aparte?


Eu am riscat nu numai cu reteta in sine ci si cu lipsa zaharurilor: nu gasesc zahar brun de calitate buna - cine stie, o fi fiind el prin parti mai speciale ale vreunui magazin specializat, dar drumurile mele sunt foarte restrictionate uneori - asadar am facut negresa cu zahar normal-normal. Daca cineva indrazneste s-o faca, o sa traduc brunul in alb. Am avut unele dificultati e adevarat, din cauza lipsei zaharului brun si mai ales al aceluia cu melasa (cel cu melasa se topeste f. repede si usor, pe cand cel alb si rafinat, nu!)

La "aluat" a trebuit sa amestec nepermis de mult in olicica unde trebuia ca zaharul sa se fi topit in minuscula cantitate de miere. La adaugarea untului toata masa de topitura s-a cam inclestat, aproape dadea sa se taie....Asadar am facut ce mi-a venit pe chelia cea speriata: in ouale batute bine cu zaharul vanilat pana si-au dublat volumul, am adaugat pe rand linguri din "coca" indaratnica, mixand continuu. In felul asta coca si-a revenit in combinatia cu ouale batute si rezultatul final a fost un aluat spumos, catifelat si fara urma de zahar netopit.

Deh, smecherii de moment! Se permit in ultima instanta, nu? Daca stii ca ai gresit punand zaharul nepotrivit, trebuie sa stii si cum sa iesi din eventualul esec care se contureaza. Am avut emotii mari dar a meritat: prajitura asta este una dintre cele mai bune ciocolatoase pe care le-am gustat vroedata, si nici nu vreau sa-mi imaginez plusul pe care i l-ar fi adus zaharul brun cu melasa :roll: :roll: :roll:
Ultima oară modificat 11/01/2013 08:43 de către iuliajewel, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 11/01/2013 05:14

Iuliajewel,ai pregatit o negresa extraordinar de frumoasa! Cum de n-am vazut mesajul pina acum,sau mai bine spus,pozele... :roll:

=D> =D> =D>

Poate-mi fac curaj si-o pragatesc si eu :rugaciune:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 11/01/2013 06:58

iuliajewel scrie:Becca draga mea, am avut deosebita placere si emotie de-ati recreea prajitura si iti multumesc pentru diligenta de-a o impartasi cu noi: faptul ca ai indraznit s-o faci dupa ce ai facut sapaturi, si, ca ne-ai dat-o si noua, ne onoreaza. MULTUMIM :!:

Rar de tot indraznesc sa reproduc retete de pe ici de colo - stiu cat de amagitor este internetul cu ale lui retete adunate fara discernamant si fara un control adecvat, cate plase au luat "doamnele navigatoare..." Chiar si de pe site-ul acesta am reprodus doar retete provenite de la maestre intr-ale bucatariei, unde stiam sigur ca e pe bune si nu dau gres.

Negresa asta insa mi s-a intiparit pe retina si nu-mi dadea pace. Asa ca n-am avut incotro si ti-am dat increderea pe care vad ca o meriti din plin :hug: :pup: :clipocit: Cu toate ca ajunsa in punctul sensibil al cantaririi a 35 gr. faina imi zbura mana involuntar spre telefon =)) ...Care telefooooon????? Pai, nu am scapat de obsesia telefonului decat dupa ce mi-am zis, gata, ma arunc si daca tre sa arunc ulterior bunatate de materie prima, munca, sperante si anticipare, asta sa fie, am castigat experienta...negativa...

A fost sa fie bine, am castigat pe mana ta si a mea si m-am bucurat nespus! Este atat de revigorant sa stii ca in retetele tale se poate avea incredere 100% si ca pe lista doamnelor mele de suflet mai incape una - pot oricand apela la lista luuuuunga de retete beton :hug: :pup: :pup: :hug:

Ce mi-a mai crescut inima citind ca te bucuri vazandu-ti reprodusa o reteta - meriti aceasta onoare :master: :master: :master:

Multumim inca odata pentru impartasire :master: =D> =D> :master:


Iulia iti multumesc din suflet. Te inteleg perfect si ai dreptate cu internetul. Rar indraznesc si eu sa reproduc retete. De aceea cand postez retete care sunt pe placul meu, combinatiile si creatiile mele (in afara de cele care specific ca apartin altcuiva) de fiecare data le pun cu o teama ca poate am gresit undeva sau nu v-a fi pe placul celor care le v-a incerca. Cu toata sinceritatea m-am bucurat de reactia ta.
In astfel de instante se vede adevarata indemanare, ai avut dificultati cu zaharul (care intradevar cel muscovado se topeste cu mult mai repede) si rezulatul tau a fost un succes. Ma bucur enorm ca munca ta nu a fost in zadar. Multumesc inca o data pentru increderea si complimente sper ca si la alte retete (daca le vei incerca) sa iti fie pe plac.

:hug: :pup: :pup: :flower:

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 11/01/2013 08:29

Pe reteta asta am ochit-o din ziua in care ai pus-o... dar am tot avut retineri sa o fac. Acum cand am vazut cum arata si a Iuliei, toata ziua m-am gandit doar la ea...:vis: :vis: :vis:

Sper sa o fac si eu weekendul viitor, ca prea bine arata!


:flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 11/01/2013 11:11

Imi plac si mie dulciurile astea asa de cremoase, ciocolatoase :D :roll: :roll: . Am pus-o si eu pe lista si probabil am sa o fac maine daca ma va lasa asta micul :wink: . Cand vine la noi e casa toata intoarsa si numai proiecte peste proiecte avem. Poate il cooptez la o partida de " negresa" :P .
Mersi de reteta :hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori