Negrese cu Sos Caramel

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Negrese cu Sos Caramel

Mesajde beccas » 31/12/2012 05:47

Aceasta sunt negresele mele preferate. Este o reteta recent dezvaluita al unuia dintre cei mai renumiti chocolatieri, Paul A. Young. Este important sa aveti cele mai bune ingrediente pentru o reusita a acestora, merita tot efortul. Nu se compara deloc cu negresele pufoase si cu textura uscata. Acestea au o textura densa, moale si complimentate de caramel este un amestec facut in rai.

Pentru caramel
75 g zahar nerafinat demerara
50 ml smantana (intre 20-30% -este important sau aiba un continut mare de grasime)
30 g unt (80-82%)
1/8 lingurita sare de mare sau roz (Himalaya)

Pentru aluat:
100 g unt (80-82%)
250 g zahar nerafinat Muscovado (brun cu melasa)
70 g miere
270 g ciocolata neagra de 70% (fara lecitina sau grasimi vegetale)
4 oua ecologice
70 g faina de grau alba fara aditivi de crestere

Puneti intr-o cratita zaharul distribuind uniform. Puneti la foc mic si lasati sa se topeasca. Sa nu amestecati sub nici o forma, cand pe margini a inceput sa se topeasca miscati putin cratita pentru a combina cu cel cristalizat. Cand acesta s-a topit mai lasati cateva secunde apoi luati de pe foc. Adaugati putina smantana, amestecati apoi treptat restul. La sfarsit puneti untul si inglobati bine acesta cand s-a topit. Lasati deoparte.
Intr-o cratita puneti din ingredientele pentru aluat mierea, zaharul, untul si lasati la foc mic pana cand acestea sunt topite si amestecati bine. Luati apoi de pe foc si puneti bucatile de ciocolata. Inglobati acestea bine pana este topita si se formeaza intr-o pasta, lasati sa se raceasca cateva minute. Intr-un bol bateti ouale cu vanilia si apoi amestecati-le cu ciocolata. Adaugati faina si inglobati bine aceasta. Puneti hartie de copt intr-un vas termorezistent (sa nu fie mai mare de 20cm x 30cm) pe toate partile apoi preincalziti cuptorul la 160°C (gaz 3). Turnati aluatul in vas si distribuiti uniform. Puneti caramel deasupra facand niste forme cu o furculita. Coaceti 15 minute apoi scoateti si lasati sa se raceasca complet. Acoperiti vasul cu folie de plastic si lasati in frigider peste noapte sau cel putin 5-6 ore. Credeti-ma, desi este foarte tentant sa gustati imediat asteptarea nu va v-a dezamagi. Taiati portii umezind putin cutitul dupa fiecare bucata pentru a avea taieturi curate. Inainte de servire lasati bucatile taiate la temperatura camerei 15-20 de minute.

*Daca caramelul este prea gros sau s-a intarit din vreun motiv inainte sa-l turnati incalziti cateva secunde in cuptorul cu microunde, amestecati si apoi puneti-l deasupra pe negrese.
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg (89.18 KiB) Vizualizat de 5563 ori
image.jpg
image.jpg (74.88 KiB) Vizualizat de 5563 ori
image.jpg
image.jpg (63.29 KiB) Vizualizat de 5563 ori
image.jpg
image.jpg (94.54 KiB) Vizualizat de 5563 ori
Ultima oară modificat 01/01/2013 09:44 de către beccas, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 31/12/2012 06:15

Gata! Am stat cu ochii pe tine si retetele tale ca pe butelie! Acum nu mai suport sa stau pe margine si sa privesc: esti in centrul atentiei mele si incep sa ma indragostesc de felul cum te misti in bucatarie si prepari frumoase chestii =D> =D> =D>

Ai toata admiratia mea si sper, sper din tot sufletul sa nu ma insel in privinta ta (stii dece ne temem de "navetisti", "meteoriti", "plimbareti" etc....nu cred ca este nevoie sa-ti explic) Ceea ce ai postat pana acum este demn de toata atentia si admiratia noastra :master: :master: :master: Ma bucur nespus ca esti aici, printre noi si, daca mai este nevoie s-o spun, rar in zilele noastre o studenta cu asemenea cunostinte, o fata cu talent, daruire si simt estetic deosebit!

FELICITARI si m-oi duce la lista mea de preferati sa te trec acolo, dupa o perioada in care am avut temeri si dubii :hug: :hug: :hug:

:flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 31/12/2012 08:16

ce sa zic .....perfect =D> =D> =D> felicitari :master:
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 31/12/2012 08:22

Felicitari! Ca intotdeauna,ai postat o reteta minunata :master: =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 01/01/2013 06:46

iuliajewel scrie:Gata! Am stat cu ochii pe tine si retetele tale ca pe butelie! Acum nu mai suport sa stau pe margine si sa privesc: esti in centrul atentiei mele si incep sa ma indragostesc de felul cum te misti in bucatarie si prepari frumoase chestii =D> =D> =D>

Ai toata admiratia mea si sper, sper din tot sufletul sa nu ma insel in privinta ta (stii dece ne temem de "navetisti", "meteoriti", "plimbareti" etc....nu cred ca este nevoie sa-ti explic) Ceea ce ai postat pana acum este demn de toata atentia si admiratia noastra :master: :master: :master: Ma bucur nespus ca esti aici, printre noi si, daca mai este nevoie s-o spun, rar in zilele noastre o studenta cu asemenea cunostinte, o fata cu talent, daruire si simt estetic deosebit!

FELICITARI si m-oi duce la lista mea de preferati sa te trec acolo, dupa o perioada in care am avut temeri si dubii :hug: :hug: :hug:

:flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:


Iulia draga m-ai lasat fara cuvinte. Iti multumesc foarte mult pentru complimente cat si fetelor care m-ati acceptat printe voi. Sunt mai mult decat bucuroasa sa impartasesc retete cu voi. Am fost sincer putin paranoica cand m-am inscris. Este primul website care am publicat din ce gatesc si la scurt timp m-am decis ca nu o voi face altundeva decat aici. Imi place foarte mult sa gatesc desi profesia pe care mi-o doresc este departe de gastronomie. Mai am atatea lucruri de invatat dar cu siguranta anumite cunostiinte pe care le-am dobandit pana acuma sunt de cand am lucrat ca ospatareasa in diferite restaurante. Sunt intotdeauna in spatele bucatarilor cand prind putin timp liber. Chiar daca nu voi posta asa de multe retete ca si acuma cand ma intorc la scoala si la munca nu veti 'scapa de mine asa usor'. :blushing: Iti multumesc inca o data pentru aprecierea acordata, o voi pretui. :hug: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/01/2013 12:52

=D> =D> =D> pentru reteta postata :!:

O textura minunata la aceste negrese, iar cu sosul caramel ( il ador :!: ) m-ai dat gata...

Felicitari si-ti multumim pentru retete =D> :flower: :master: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 09/01/2013 11:17

Lumeeeee, lumeeeee! M-am saturat de sarbatori........( pana la anu' :x :shock: :P )

Ultima isprava, de Sf. Ion Botezatorul, a fost sa recreez negresa ta Beccas :clipocit: Am avut niste emotii de mi-au transpirat palmele: nu stiam exact daca-mi va iesi sau nu, avand in vedere cantitatea minuscula de faina (nu am indraznit sa fac decat o jumatate de portie, asadar am umblat cu cantarul electronic de bijuterii si nu cel de bucatarie =)) ...)

Dar a iesit intr-adevar o bijuterie de prajitura :!:

O sa atasez poze, fiindca reteta ta este deja publicata si nu se vor duce sa se lipeasca acolo sa-ti strice postarea: nu de alta dar am avut o armata de boluri si bolisoare, ingrediente puse pe caprarii, aluat la aluat, caramel la caramel....deh, cand faci o reteta a altcuiva nu-ti permiti nici cea mai mica greseala. Dar....si rasplata a fost pe masura: o negresa cremoasa, onctuoasa, plina de personalitate si sosuuuuul, vai sosul ala ii da o aroma si-un ghiont de mai mare dragu'

Multumim, noi toti ai casei, pentru reteta :hug: :pup: :hug:
Fişiere ataşate
Negrese cu sos caramel, Beccas 016.jpg
Negrese cu sos caramel, Beccas 016.jpg (78.61 KiB) Vizualizat de 5376 ori
Negrese cu sos caramel, Beccas 011.jpg
Negrese cu sos caramel, Beccas 011.jpg (80.53 KiB) Vizualizat de 5376 ori
Negrese cu sos caramel, Beccas 009.jpg
Negrese cu sos caramel, Beccas 009.jpg (77.5 KiB) Vizualizat de 5376 ori
Negrese cu sos caramel, Beccas 013.jpg
Negrese cu sos caramel, Beccas 013.jpg (96.38 KiB) Vizualizat de 5376 ori
Negrese cu sos caramel, Beccas 006.jpg
Negrese cu sos caramel, Beccas 006.jpg (71.68 KiB) Vizualizat de 5376 ori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 09/01/2013 11:46

Am uitat sa zic cum am incercat sa tai prajitura cu cutitul umed si n-am reusit "oglinda" aceea a ta! Asa ca am recurs la cutitul fierbinte (cel de sacrificiu, cu care tai foetajul ca sa creasca in voie, sa nu se lipeasca prin tasare miile de foi...) Si asa, tortuletul meu negresa nu arata bine de sus dar arata perfect in sectiune - este oglinda ca a ta negresa, se vede ciocolata pura :sfant: :sfant:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 09/01/2013 12:31

iuliajewel scrie:Am uitat sa zic cum am incercat sa tai prajitura cu cutitul umed si n-am reusit "oglinda" aceea a ta! Asa ca am recurs la cutitul fierbinte (cel de sacrificiu, cu care tai foetajul ca sa creasca in voie, sa nu se lipeasca prin tasare miile de foi...) Si asa, tortuletul meu negresa nu arata bine de sus dar arata perfect in sectiune - este oglinda ca a ta negresa, se vede ciocolata pura :sfant: :sfant:


:shock: Iulia, nu am inteles :shock: Cum adica tai foetajul cu cutitul fierbinte? Explica-mi si mie , te rog :D Eu folosesc mereu foetaj congelat sau proaspat, dar congelat imi este mai usor ca il var in congelator si poate am chef sa il fac seara sau cand e inchis peste tot!
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 09/01/2013 12:32

Becas, negresa ta arata nemaipomenit!!!! Nici nu vreau sa ma gandes la kg pe care le pot pune doar mancand cu ochii!! Tare pofta mi-ai facut, de parca as fi insarcinata! E musai sa o fac! Doar ca aici nu gasesc acel zahar brun cu melasa, pot folosi orice fel de zahar brun sau pot pune melasa aparte?
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori